#30voeljefit: Gezond ontbijten

5

Yes, vandaag gaan we dan echt van start met de #30voeljefit challenge! Ben je er klaar voor? Wij wel! Gisteren kon je al lezen wat de uitgangspunten zijn voor deze editie van de challenge en vanaf vandaag gaan we elke week aan de slag met een ander thema. De uitdaging tijdens de #30voeljefit challenge is om de verschillende eetmomenten op een dag aan te pakken en deze allemaal net even gezonder te krijgen. Vandaag trappen we af met het ontbijt, logisch toch want dat is de start van een goede dag! Hoe kun jij de dag stralend beginnen en wat is gezond ontbijten eigenlijk?

Over het ontbijt valt veel te zeggen… De een vindt het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag, de ander zegt dat je het ontbijt net zo goed kunt overslaan omdat je pas zou moeten eten als je honger hebt… Wat ons betreft hoort een goed ontbijt bij een goede start van de dag en in de #30voeljefit challenge slaan we deze maaltijd dan ook zeker niet over. De komende week krijg je van Linda, Suzanne, Annemieke en van mij volop inspiratie voor goede en gezonde ontbijtjes!

gezond ontbijten

 

Gezond ontbijten

Ontbijten is voor veel mensen niet vanzelfsprekend… Of als ze al ontbijten, dan is het snel en gehaast, vaak met een boterham en een bak koffie. Om vervolgens halverwege de ochtend vanwege een energiedip naar een tussendoorkoekje te grijpen. Ik ben ook bekend met chaotische ochtenden, tussen het vullen van de lunchtrommeltjes probeer ik zelf ook wat naar binnen te werken. Maar zelfs een hectische ochtendspits houdt mij niet tegen om in elk geval een goed ontbijt te eten. Want ik weet dat wanneer ik start met een goed ontbijt, en wanneer ik bewust kies voor een gezond begin van de dag, dat ik de hele wereld aan kan! Door goed voor mezelf te zorgen vanaf de start van mijn dag, en mijn lichaam te geven wat het echt nodig heeft, ga ik met energie de deur uit en ben ik verzadigd tot aan de lunch.

Een goed ontbijt is een ontbijt waarop je even vooruit kunt. Een ontbijt dat bestaat uit pure, natuurlijke, voedzame ingrediënten. Een goed ontbijt houdt ook in dat een ontbijt in balans moet zijn qua koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten heb je nodig voor de energie, maar eiwitten en vetten zijn minstens zo belangrijk! Zij zorgen voor een goede verzadiging en dit zijn de bouwstoffen voor je lijf! Wij zullen je deze week een heleboel inspiratie geven voor goede ontbijtjes, komt helemaal goed.

gezond ontbijten

Die boterham die zo vaak op dat ontbijtbordje ligt, daar is in principe niets mis mee. Als je kiest voor brood, kies dan in elk geval voor goed brood. Maar het kan ook anders! Variatie is zo belangrijk, door te steeds voor een ander ontbijt te kiezen zorg je ervoor dat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Nu is het voor mij ook niet haalbaar om elke ochtend zo’n Instagram-waardige breakfast bowl op tafel te zetten… Maar ik heb ervaren dat wanneer je 3 of 4 favoriete ontbijtjes hebt ontdekt, je deze gedurende de week goed kunt afwisselen. Zo grijp ik niet elke keer naar een makkelijke boterham en zorg ik ervoor dat mijn lijf wel goed gevuld is tot aan de lunch.

gezond ontbijten

#30voeljefit challenge

Bij de eerste challenge van deze maand gaan we het ontbijt eens goed onder de loep te nemen!

Denk eens na:

  • Waar begin jij de dag mee?
  • Eet je elke dag hetzelfde?
  • Zitten er voldoende eiwitten en vetten in je ontbijt?
  • Wat zou je willen veranderen?

Waar begin jij de dag mee?

Eet jij elke dag hetzelfde? Dan is de uitdaging om daar variatie in aan te brengen!

Zitten er voldoende eiwitten en vetten in je ontbijt? Eiwitten haal je onder andere uit zuivel, uit noten, pitten en zaden, uit groenten zoals spinazie en avocado, maar ook uit granen. Goede vetten haal je uit onder andere uit olie, uit avocado’s, uit noten pitten en zaden. Maken deze ingrediënten al onderdeel uit van jouw ontbijt?

Het draait in de #30voeljefit challenge allemaal om bewustwording en werken aan een gezondere leefstijl. Wat krijg je nou eigenlijk binnen, wat is wel goed voor je en wat niet? Wat moet je laten staan, waar kun je wel gebruik van maken? Ik wil je met dit bericht een eerste opstap geven, mocht je nog vragen hebben, laat ze dan achter in de comments. Oh, en je kunt je nog steeds aanmelden voor onze (besloten) Facebookgroep! Deze week kun je natuurlijk nog veel meer informatie verwachten op de blogs van Suzanne, Linda en Annemieke.

gezond ontbijten

Inspiratie

Op mijn blog vind je voldoende inspiratie voor goede, gezonde ontbijtjes. En ook op de blogs van Suzanne, Linda en Annemieke staat genoeg lekkers! Ik deel alvast wat van mijn persoonlijke favorieten met je. Deze week komen daar nog heel wat lekkere recepten bij! Heel veel succes met de eerste challenge!

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Ontbijt, wat mij betreft het lekkerste én belangrijkste van maaltijd van de dag! Ik maak iedere ochtend een verrukkelijke smoothie, waar ik ontelbare varianten mee maak! Ik gooi er veel groentes door, havermout, zuivel and lots of fruits! Verrukkelijk en vullend!!

  2. Heb weer heel veel van deze en de verdere informatie op mijn laptop opgeslagen en ‘boodschappenlijstjes’ gemaakt. Dak je wel! Ik kijk uit naar het vervolg! 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.