#30voeljefit challenge – de basis

2

Yes, hebben jullie er ook zin in? Ik wel….!! Morgen gaan we echt van start met de #30voeljefit challenge, en na afgelopen weekend ben ik er eigenlijk ook wel heel erg aan toe! Samen met mijn zus, mijn zwager en uiteraard mijn lief, heb ik nog een heerlijk weekend in Ouddorp doorgebracht. Nog een kleine mini vakantie voor ons allemaal, maar wel ook een weekend met net even een wijntje te veel…. Ik ben dus helemaal klaar om morgen aan de slag te gaan en weer heel veel energie te steken in een gezond en fit lijf. Ben jij er ook al klaar voor? Vandaag vertel ik je alvast wat je als basis van de challenge kunt verwachten!

Dit jaar doen we het net even anders dan voorgaande edities van de #30voeljefit challenge. We geven je namelijk een aantal basis-uitdagingen en gaan daarnaast elke week in op een eetmoment van de dag. Vanuit de enquête die we aan het einde van de vorige challenge gehouden hebben, kwam naar voren dat de meeste deelnemers echt op zoek zijn naar recepten om hun eetmomenten op de dag gezonder te maken. Nou, daar luisteren Suzanne, Linda, Annemieke en ik natuurlijk graag naar! We gaan dus een aantal regels opstellen die de hele challenge gelden, én we focussen ons elke week op een ander thema. De thema’s die voorbij gaan komen zijn ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Daarnaast zal er op verschillende blogs zeker ook aandacht zijn voor achtergrondinformatie en bijvoorbeeld extra tips.

Voel je fit

De basis van 30voeljefit

Heb je meegedaan aan de #Zomerfit challenge? Dan herken je deze regels zeker! Doe je voor de eerste keer mee aan de challenge, dan is deze informatie nieuw. Hieronder lees je welke uitgangspunten er voor de #30voeljefit challenge gelden. Ik weet dat het voor mij best een uitdaging gaat zijn om me hier aan te gaan houden…..Het gaat er ons om dat jij je bewust wordt van jouw levensstijl en dat je de aanpassingen doet voor zover dit voor jou haalbaar is. De eerste regel is trouwens wel een hele belangrijke!

  • geen toegevoegde suikers

We eten tegenwoordig massaal veel te veel suiker, en we weten ondertussen allemaal wel (toch!?) dat dit niet gezond is. Suiker, koolhydraten, zijn zeker nodig voor een gezond lijf, maar extra suikers eten door middel van snoep, chocola en taart gaan we tijdens deze #30voeljefit challenge NIET doen. Eerder schreef ik hier uitgebreid over, lees mijn blog over suikervrij eten, koolhydraten en suikers nog eens terug. En download dan ook de – gratis – handige suikerkaart.

voel je fit

  • geen alcohol

Even geen alcohol tijdens deze challenge. Deze zomer heb ik heel regelmatig van een wijntje genoten, zeker met het mooie weer vind ik het heerlijk om een goed glas witte wijn te drinken. En juist in de wintermaanden ben ik gék op rode wijn. Ik ben helemaal voor het motto alles met mate, maar om back on track te komen laat ik de wijn deze maand staan. Om te resetten, om meer energie te krijgen en omdat alcohol niet heel veel toevoegt aan een healthy lifestyle, ga ik de uitdaging aan. Althans, dat ga ik echt proberen….

  • geen koffie drinken

Dit gaat ook voor mij een uitdaging worden, maar omdat teveel koffie niet goed voor je is gaan we terug naar basic. Tijdens de zomerfit challenge merkte ik dat ik – ondanks dat ik weinig koffie drink – toch erg veel last van ontwenningsverschijnselen kreeg toen ik er even helemaal mee stopte. Wow, dat deed me maar weer eens beseffen dat wat je binnenkrijgt echt wel invloed heeft op je lijf! Ik schreef een blog over de voor- en nadelen van cafeïne, lees deze zeker (nog) eens door!

koffie gezond

  • meer groenten eten

En dan bedoel ik dus veel meer dan 200 gram per dag. De uitdaging gaat zijn om aan elke maaltijd veggies toe te voegen, zodat je op minstens 400 gram per dag uitkomt. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het toevoegen van extra groen aan je dagelijkse eetpatroon? Ik zette al eerder 5 tips voor meer groenten op een rijtje voor je!

  • meer bewegen

De uitdaging is – en dus ook die voor jou! – om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Nou, dat zou voor mij een makkelijke moeten zijn, want op dit moment beweeg ik écht te weinig. Ik zit veel en pak voor kleine stukjes de auto… herkenbaar?  Tijd om weer in actie te komen! Minstens een half uurtje per dag, dat zou toch wel in te passen moeten zijn? Voor iedere deelnemer aan de challenge is het natuurlijk heel persoonlijk waar deze beweging uit bestaat, maar ook hier geldt dat het vooral om bewustwording gaat. Het is nu eenmaal gezonder om fysiek ook actief te zijn. Past het bij jou om te gaan hardlopen of juist om te gaan zwemmen, de keuze is helemaal aan jou!

  • voldoende drinken

Water, water, water en nog eens water. Vocht! Je lijf heeft genoeg vocht nodig om goed te functioneren! Waarom? Dat vertelt Annemieke je in haar blog! Mijn doel is om minstens 1,5 liter water per dag te drinken. Ik vergeet eigenlijk standaard om voldoende water te drinken, of ik begin heel goed in de ochtend maar drink vervolgens in de middag niet meer. Linda geeft alvast handige tips om meer water te drinken en bij Suzanne vind je heerlijke tips om je water net even lekkerder te maken!

voel je fit

Zo, en nu kunnen we aan de slag! Ben jij al lid van de #30voeljefit Facebookgroep? Daar kun je sowieso alle blogs volgen, maar je kunt ook met andere deelnemers van de challenge ervaringen en tips uitwisselen. Samen kunnen we veel meer dan alleen, dus join the club!

Morgen gaan we echt van start en lees je alles over het ontbijt. Waarom is het zo belangrijk om een goede start van de dag te maken en hoe kun je dit op een gezonde manier doen. Wij hebben er veel zin in!

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Geen koffie, geen suiker en meer groenten… deze doe ik al 🙂 Ik drink geen koffie en gebruik niks met suiker. En ik ben veganist dus groenten eet ik genoeg 🙂

    Maar een maand geen alcohol is moeilijk, ik hou wel van een glas rode wijn… Hmmm 🙂 Maar meer bewegen en meer drinken, dat moet zeker lukken. Ik geef het een kans, ook voor de alcohol 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.