X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bladerdeeghapje met brie

Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam

0
By Mind Your Feed on 10 november 2017 Snacks

Nu de dagen weer korter zijn en het buiten steeds frisser wordt, krijg ik zin in lekker binnen cocoonen. Open haard en kaarsjes aan, gordijnen dicht, we maken het zelf wel gezellig en warm. Zeker in het weekend vind ik dat heerlijk, als er verder niet zoveel plannen meer zijn en we toch niet echt de deur meer uit hoeven. Het liefst zet ik de lage tafel vol met lekkere snacks, zoals deze bladerdeeghapjes met brie, walnoot en abrikozenjam en kijken we de hele middag film met z’n allen.

bladerdeeghapjes met brie

Bladerdeeghapje met brie

Ik hou van dat soort weekenden. Ze komen niet heel vaak voor, want we zijn allemaal druk genoeg. Maar als het voorkomt dat we op zaterdagmiddag thuis zijn met z’n vieren, dan duik ik meestal nog snel even de keuken in om wat smakelijke hapjes klaar te maken. De ingrediënten voor deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam heb ik eigenlijk standaard wel in huis en deze lekkere hartige taartjes doen het altijd goed!

bladerdeeghapjes met brie

Hapjes met brie en jam

Toen Hero mij vroeg om aan de slag te gaan met hun vernieuwde abrikozenjam wist ik dan ook gelijk wat ik wilde gaan maken. Deze bladerdeeghapjes met brie en walnoot heb ik nou al zo vaak klaar gemaakt maar waren nog niet eerder in receptvorm op de blog verschenen. Prima moment om dat wel een keer te doen nu, want recepten voor lekkere borrelhapjes heb je nooit genoeg! Zeker nu we richting het einde van het jaar gaan en er vast binnenkort veel gezellige borrels op de planning staan!

bladerdeeghapjes met brie

Niet alleen zit de abrikozenjam van Hero in een nieuwe jampot, ook de receptuur is aangepast. Slechts 4 pure ingrediënten, geen onnodige toevoegingen, precies zoals een goede jam hoort te zijn. Deze bladerdeeghapjes met brie, walnoot en abrikozenjam zijn echt supermakkelijk klaar te maken. Geloof me, deze weekendbites komen vast nog vaker op tafel!

bladerdeeghapjes met brie

Meer feestelijke bladerdeeghapjes:

Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:

  • Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt
  • Bladerdeeghapjes met pesto
  • Mini pizza quiche met salami en mozarella
  • Mini worstenbroodjes met oude kaas
  • Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt
  • Bladerdeeghapje met spinazie en feta
  •  
bladerdeeghapje met brie

Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam

Makkelijk recept voor een borrelhapje van bladerdeeg met brie, abrikozenjam en walnoten.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Borrelhapje
Nederlands
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje
Servings: 6

Nodig

  • Muffinvorm
  • Houten pollepel
  • Uitsteekring 10 cm

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1/2 brie (punt)
  • 6 theelepels abrikozenjam
  • 6 walnoten
  • boter om in te vetten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm licht in met de boter.
  • Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien zodat ze straks makkelijker in de muffinvorm te leggen zijn.
  • Gebruik de uitsteekring om uit elk vel bladerdeeg een cirkel te steken. Leg deze in een van de muffinvormpjes. Druk zachtjes aan, zodat een bakje ontstaat.
  • Schuif de muffinvorm met bladerdeegbakjes voor 10 minuten de oven in.
  • Snij in de tussentijd de brie in blokjes. Hak de walnoten in fijne stukjes.
  • Haal de bakjes uit de oven. Gebruik de achterkant van een houten pollepel om het midden van de bladerdeegbakjes voorzichtig naar beneden te duwen.
  • Vul elk bakje met wat blokjes brie. Zorg ervoor dat het bakje goed gevuld is. Schep dan op de brie ongeveer 1 tl Hero abrikozenjam.
  • Strooi wat van de gehakte walnoten over de bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam en schuif de bakjes nog voor 8 – 10 minuten de oven in.
  • Deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam zijn het allerlekkerst als je ze lauwwarm serveert. Laat heel even afkoelen als ze uit de oven komen, maar zet ze dan direct op de borreltafel.
Calorieën: 209kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 6g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

bladerdeeghapjes met brie

Ga je aan de slag met dit recept voor bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Hero. Lees hier mijn disclaimer.

bladerdeeg bladerdeeg hapje bladerdeeg hapje brie bladerdeeg hapjes recepten bladerdeeghapjes borrel recepten borrel snacks borrelhapje borrelhapje brie borrelhapje brie recepten borrelhapjes Kerst kerst recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleComfortfood en irritante collega – foto diary oktober 2017
Next Article Weekmenu 37 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

Kip kerrie salade

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required