X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Camembert uit de oven met honing en cranberries

0
By Mind Your Feed on 3 december 2020 Snacks

Camembert uit de oven, weet je hoe fantastisch dat is?! Ik bedoel, gewoon een stukje camembert op een toastje vind ik al te gek, maar door dit kaasje even in de oven te doen…. Oh, yum! De camembert wordt heerlijk warm en zacht en krijgt nog meer smaak! Echt fantastisch om camembert eens op deze manier klaar te maken. Jouw borrelplank gaat echt next level! Bij deze camembert uit de oven maak ik een heerlijke topping klaar met honing, balsamico, cranberries en pistache nootjes. En dan met een stukje brood erbij om lekker te dippen in de gesmolten kaas…. Laat de feestdagen en gezellige borrels maar komen hoor!

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

De magische decembermaand is begonnen en dat betekent tijd voor heel veel gezelligheid! De ene borrel na de andere, om zo gezellig met vrienden en familie het jaar af te sluiten. Ik hou van een goede borrelplank en vind het ook altijd leuk om flink uit te pakken. En om zelf wat borrelhapjes klaar te maken. Niet alleen kant-en-klare smeersels op tafel, maar net even wat anders dan anders. Met deze camembert uit de oven zet je eigenlijk een kleine kaasfondue op tafel, want je kunt er met een broodje heerlijk in dippen!

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Gebakken camembert

Voor deze camembert uit de oven gebruikte ik een camembert in zo’n houten doosje. Nadat je de plastic verpakking hebt verwijderd, kan de kaas terug in het doosje en zo de oven in. En dan is het even geduld hebben maar het resultaat is echt te gek! Niet alleen als borrelhapje trouwens. Ik kan me ook zo voorstellen dat dit een heerlijk voorgerechtje is voor de feestdagen! Zet het kaasje in het midden op tafel, serveer met wat knapperig stokbrood en share the goodness.

camembert uit de oven

camembert uit de oven

camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Makkelijk recept voor een borrelhapje van gesmolten camembert met honing
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Borrelhapje
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk
Servings: 4

Nodig

  • Ovenschaaltje
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 3 el honing
  • 2 el balsamico azijn
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 3 el sinaasappelsap
  • 40 gr pistachenootjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 stokbrood

Bereiden

  • Doe 50 gr gedroogde cranberries in een glazen pot en schenk hier de sinaasappelsap bij. Laat de cranberries zo'n 10 minuten weken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wanneer je een camembert in een houten bakje gebruikt, kun je de camembert uit het plastic folie halen en terugdoen in het houten bakje. Zit er geen houten bakje om de camembert? Zet het kaasje dan in een ovenvast schaaltje.
  • Snij met een scherp mesje in de bovenkant van de camembert ongeveer 3 inkepingen. Doe hier de takjes tijm in.
  • Schuif de camembert voor 15 minuten in de warme oven.
  • Schenk de honing en de balsamico azijn in een steelpan en verwarm even kort op het vuur.
  • Hak de pistachenootjes grof. Laat de cranberries uitlekken.
  • Haal de camembert uit de oven. Verwijder de takjes tijm. Schenk de honing met balsamico over de camembert uit de oven en maak het kaasje af met de cranberries en pistachenootjes.
  • Serveer de camenbert uit de oven met vers stokbrood. Lekker om in de kaas te dippen!
Calorieën: 438kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 19g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

camembert uit de oven met honing, cranberries en pistache

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

borrel borrelhapje borrelhapje kerst borrelplank borrelplank samenstellen camembert kaasplank Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleMijn tips voor Zuid-Limburg
Next Article Weekmenu Makkelijke maaltijden #158
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

4.17 from 6 votes (6 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.