X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Gamba’s al aijilo

0
By Mind Your Feed on 28 november 2024 Snacks

Zin in een snelle, simpele én smaakvolle tapas? Dan moet je deze gamba’s al ajillo proberen! Dit klassieke Spaanse gerecht met garnalen in pittige knoflookolie zet je binnen no-time op tafel, en smaakt alsof je in een gezellige tapasbar zit. Die geur van knoflook en olijfolie alleen al brengt je meteen in Mediterrane sferen. Serveer met knapperig brood, dippen maar, en genieten!

Ik ben echt dol op kleine tapas hapjes zoals deze. Met een paar ingrediënten – verse gamba’s, knoflook, chilipeper en olijfolie – maak je iets dat altijd indruk maakt. Perfect voor een uitgebreide tapasavond, maar ook heerlijk als borrelhapje. En eerlijk, iets wat zó makkelijk te maken is, hoort gewoon vaker op het menu te staan. Gamba’s al ajillo, daar maak je iedereen blij mee!

Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Gamba’s al aijilo

Deze Spaanse garnalen zijn echt het ultieme tapas hapje. Ze zijn zo eenvoudig te maken, maar zitten boordevol smaak dankzij de combinatie van olijfolie, knoflook en een beetje chilipeper. Omdat ik wel van een beetje pittige knoflook garnalen hou, voeg ik nog een extra beetje peper toe. Dat is uiteraard optioneel

Knoflook garnalen zoals deze horen gewoon op elke tapasavond thuis. En het mooie is: je kunt ze zo serveren als borrelhapje met wat brood erbij om die smaakvolle olie mee op te dippen. Het allerlekkerste vind ik deze tapas wanneer de garnaaltjes echt net van het vuur komen, de olie dan nog zo lekker sizzelt en de garnalen die nog warm zijn, echt heerlijk!

Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Spaanse knoflook garnalen

Dit recept voor gamba’s al ajillo laat zien dat je met een paar simpele ingrediënten een geweldig gerecht kunt maken. Verse garnalen, flink wat knoflook, peper en goede olijfolie – meer heb je niet nodig om deze Spaanse garnalen op tafel te zetten. Het is ook heerlijk om er nog een snuf gerookt paprikapoeder aan toe te voegen, dat maakt de smaak nog intenser!

Of je nu indruk wilt maken op je gasten of jezelf wilt verwennen, dit gerecht past bij elke gelegenheid. En het beste? Het is klaar in minder dan 10 minuten. Laat al die heerlijke tapas borrelavondjes maar komen! Oh, en nog een tip… ga je met de feestdagen gourmetten? Dan kun je deze knoflook garnalen ook klaar maken als gourmet-recept voor in de pannetjes!Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Gamba's al aijilo

Makkelijk recept voor Spaanse knoflook garnalen, een tapas gerecht met gamba's, knoflook, chilipeper en olijfolie.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 10 minuten minuten
Borrelhapje
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Servings: 4

Nodig

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 50 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 tl chilivlokken
  • snuf zout
  • verse peterselie (optioneel voor garnering)

Bereiden

  • Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder eventueel de zaadjes en snij daarna fijn.
  • Verwarm de olijfolie in de hapjespan. Pers de knoflook uit boven de pan, voeg de fijngesneden rode peper toe en een beetje gemalen chilivlokken.
  • Laat 2 a 3 minuten meebakken, tot de knoflook begint te verkleuren (pas op: laat niet verbranden). Roer regelmatig door.
  • Voeg dan de garnalen toe aan de pittige knoflookolie en schep goed om. Bak de garnalen in 2 a 3 minuten gaar en serveer direct.
  • Voeg eventueel nog een snuf zout toe en verse peterselie voor garnering.
Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 7g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 0.2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Ga jij aan de slag met dit recept voor gamba’s al aijilo? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrel borrelhapje recepten garnalen recepten Spaanse recepten tapas recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTortilla de patatas
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #49 – 2024
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required