X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
komkommer rolletjes met tonijn

Gevulde komkommer rolletjes met tonijn

2
By Mind Your Feed on 30 december 2013 Snacks

 

Nog een paar dagen en dan is het jaar echt afgelopen. We beginnen aan een heel nieuw jaar, maar eerst sluiten we het oude jaar feestelijk en stijlvol af! Ook bij Oud & Nieuw horen wat mij betreft lekkere hapjes, maar graag wel een beetje bewust en gezond. Zodat ik niet op 1 januari met een dubbele kater zit…

Daarom in de laatste dagen van dit jaar wat leuke ideeën voor snacks die super zullen staan op de borreltafel met Oudejaarsavond. Of op elke andere borreltafel natuurlijk!

1-DSC00739

Recept gevulde komkommer rolletjes met tonijn

Ingredienten:

  • 2 komkommers
  • 2 blikjes tonijn (in water)
  • 3 augurken
  • 3 eetlepels knoflookmayonaise
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • snuf peper

Nodig: kaasschaaf, grote snijplanken, keukenpapier, mengkom, cocktailprikkers

Bereiden: schil de komkommers en schaaf deze met de kaasschaaf in lange plakken (dus in de lengte). Leg op een grote snijplank een stuk keukenpapier en leg daar de plakken komkommer op. Leg vervolgens weer een vel keukenrol op de plakken en zo verder. Hierdoor kun je het vocht uit de komkommer laten trekken (en even aandrukken voor de laatste druppels vocht) waardoor je niet hele natte rolletjes krijgt.

Komkommer rolletjesDoe in een mengkom de tonijn. Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg toe. Voeg de knoflookmayonaise toe (ik gebruikte de Knoflook Mayonaise van Tons Mosterd en Heerlijkheden) en de kurkuma, koriander en de peper. Schep goed door tot je een mooie tonijnsalade krijgt.

Pak een schone snijplank en neem een plak komkommer. Snijd deze in het midden door (op de korte kant, uit 1 plak komkommer maak je 2 rolletjes). Doe met een klein lepeltje een schep tonijnsalade en rol de komkommer op. Doe een prikker in het rolletje voor de stevigheid.

Deze ingredienten zijn voldoende voor ongeveer 20/25 rolletjes. Uiteraard smaken deze hapjes prima bij een glas champagne!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

bewust eten borrel borrelhap glutenvrij recepten snacks voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGeroosterde kikkererwten
Next Article Wrap rolletjes met gehaktvulling
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

2 reacties

  1. Julie Van Weehaeghe on 6 januari 2014 23:12

    MMM lijkt me een lekker hapje! Met courgette zou het ook nog lekker zijn als ze een beetje gegaard is.
    Groetjes Julie ‘Hapjesprinces’

    Reply
  2. Dianne Trost on 20 december 2014 14:49

    Ik snij een komkommer overdwars, schrap de pitten en zachte gedeelte er met een koffielepel uit. Dan even droog deppen en vullen met tonijn zoals boven beschreven of met wat taponade en peper uit de molen, maar ook heerlijk met smeerbare kruiden (geiten) kaas.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....