Papaya smoothie

1

Wat krijgen we toch heerlijk weer, de komende dagen! Na de bijna-herfst van de afgelopen weken ben ik ook echt wel toe aan zon en warmte. Het leek wel alsof de zomer maar niet wilde beginnen, en ik hoop echt heel heel erg dat het er nu echt van gaat komen. Want met een zonnetje op mijn bol ben ik nou eenmaal het leukst… Bij de zomer horen wat mij betreft ook smoothies! En met deze papaya smoothie tover je al gelijk het zonnetje in je glas en in je huis.

Papaya smoothie

Moet je nou eens zien wat een prachtige kleur deze smoothie heeft! Echt, daar word ik alvast heel vrolijk van! Sowieso vind ik het heerlijk om met zomerfruit te werken, de smoothie krijgt er zulke prachtige kleuren van. Ik ging voor deze smoothie aan de slag met de papaya, want daar had ik er een aantal van gekregen! De papaya is zoet, bevat veel bètacaroteen (voorloper van vitamine A) en is ook rijk aan vitamine C. Maar wat de papaya écht heel bijzonder maakt, is dat het de stof papaïne bevat. Dit is een eiwitsplitser, die ervoor zorgt dat de eiwitten in je voeding makkelijker verteerbaar zijn. Altijd fijn toch!

Ik ben dus dol op de zon, maar het enige nadeel vind ik dat ik dan altijd minder trek heb in eten…. Ik hoef niet zoveel meer, ook liever niet al te veel warm eten en ik vergeet ook vaak te eten omdat ik dan lekker buiten ben. Voor mij is het dus ideaal om een smoothie te maken, zo krijg ik gelijk wat fruit, soms ook groenten, én wat vocht binnen. Ik zorg er dan altijd wel voor dat mijn smoothie compleet is, dus mét koolhydraten, eiwitten en vetten. Zo is het een volwaardig tussendoortje of soms zelfs een complete maaltijd voor mij, lekker fris en toch vullend.

Laat het mooie weer nu maar doorzetten, ik stem voor. Hoe is het bij jou, doe jij het ook beter met een zonnetje op je bol?

papaya smoothie

Papaya smoothie

Voor 2 personen:

  • 1/2 papaya
  • 1 perzik
  • 1 limoen
  • 1 cm gember
  • 200 ml water
  • 50 ml kwark
  • 2 el olijfolie

Nodig: blender

Bereiden: Snij de papaya over de lange kant open en verwijder de pitjes. Haal de schil van het vruchtvlees en snij in grove stukken. Maak de perzik schoon en snij ook in stukken. Doe het fruit alvast in de blender.

Snij de limoen open en pers deze uit boven de blender. Ik gebruik hiervoor vaak een vork, die prik ik als het ware in de halve limoen en dan draai ik de vork waardoor het sap er zo uitloopt.

Maak een stukje gember schoon en doe dit bij het fruit. Schenk nu het water in de blender en voeg de kwark toe. Als laatste nog een beetje olijfolie en blenden maar.

Papaya smoothie

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.