Ho’oponopono

2

Is het je wel eens opgevallen dat je in een bepaalde situatie het gevoel kan hebben net zo verdrietig te zijn als toen je 10 jaar oud was? Dat je geheugen terugpakt naar een moment uit het verleden waarin een dergelijke situatie ook plaats heeft gevonden. Het is dan ook heel goed mogelijk dat je zelfs op dezelfde manier reageert zonder dat je dat door hebt. Dit wordt ook wel vanuit je onderbewustzijn handelen genoemd. Een manier om jezelf los te maken van het onderbewuste is het toepassen van de techniek Ho’oponopono. Lees meer over deze krachtige tool.

Ons onderbewustzijn is een bijzonder iets en haalt trucjes uit met je gevoelsleven en gemoedstoestand. Als je daar niet bewust van bent kan dat best lastig zijn. Oude patronen die zich blijven herhalen omdat je maar niet door hebt dat deze ook doorbroken kunnen worden. Maar dat kan gelukkig wel!

Om jezelf los te maken van het onderbewuste is het toepassen van de techniek Ho’oponopono een handige tool. Ho’oponopono is een woord waar velen mogelijk over struikelen. I know I did! Je spreekt het uit als ho-o-pono-pono en komt van origine uit Hawaï. Een methode om vanuit je onderbewuste naar je bovenbewuste te gaan en korte metten te maken met oude patronen die jou niet meer dienen. Met oude patronen kan je denken aan angst, zelfbeklag, opgelegde normen enzovoorts.

Ho'oponopono

Deze techniek bestaat uit vier simpele zinnen waarmee je dus oude patronen en de daarbij horende gedachten en gevoelens vaarwel kan zeggen.

 1. Ik hou van je
 2. Bedankt
 3. Het spijt me
 4. Vergeef me alsjeblieft

Deze vier zinnen zeg je niet tegen iemand anders, maar tegen jezelf. Je bent hiermee liefdevol naar jezelf toe. Waarna je bedankt voor de situatie omdat het er voor zorgt dat je een oud patroon los kan laten. Je neemt je verantwoordelijkheid door aan te geven dat het je spijt dat deze situatie door jou gecreëerd is. Tot slot vraag je jezelf om vergeving. Het is namelijk ontzettend menselijk om oude patronen te herhalen en dit niet meteen door te hebben. Wees dus niet streng voor jezelf en zie het als een kans om vooruit te komen. Je moet vooral beseffen dat alleen jij kan bepalen hoe jij je voelt.

Mocht er zich een probleem voor doen dan kan je altijd deze vier zinnen herhalen voor jezelf. Het kalmeert en zorgt dat je meteen een gevoel van rust ervaart. Puur en alleen omdat je even stilstaat bij wat er nou precies gebeurd en daardoor jezelf vrij kan maken van oude pijn. Van een onbewuste ervaring naar een bewuste ervaring gaan. Dat is iets wat erg krachtig is.

Ho'oponopono

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

 1. Ja! Dat ken ik intussen al een tijdje. En ‘t is zooo zalig om naar te luisteren! Op You tube vind je een aantal mooie liederen met ho’oponopono. Zet ze op als je ergens mee zit of je niet echt lekker voelt in je vel en je weet niet goed waarom. Laat het maar en paar keer na mekaar afspelen en je zal merken dat je vanzelf dingen gaat loslaten.
  Aan iedereen vééél ho’oponopo gewenst, Ria

  • Hi Ria,

   Ik zal zeker eens rondsnuffelen op YouTube. Had ik nog niet gedaan namelijk. Ik ben ook dol op mantra’s van bijvoorbeeld Deva Premal. Zo rustgevend 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.