Pittige kip saté salade

4

Gisteren deelde ik al een groot inspiratie overzichtsblog met je met daarin maar liefst 20 x borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Want Oudejaarsavond staat voor de deur en daar horen natuurlijk lekkere snacks bij. Het liefst een tafel vol… Daarom vandaag op de valreep nog een recept voor deze pittige kip saté salade. Dat was een van die dingen die nog op mijn to make lijstje stond want dit koop ik dus nog regelmatig kant-en-klaar in de winkel…. Vanaf vandaag hoeft dat niet meer! Laat het eindejaarsgeweld maar komen nu!

kip sate salade

Dit jaar geen wilde feestjes met Oud & Nieuw…. ik blijf gewoon thuis, op mijn eigen bank. De laatste maanden waren druk genoeg en ik heb zin om lekker rustig aan te doen. De tafel vol te zetten met lekkere hapjes en languit naar de Eindejaarsconference te kijken. Dan een beetje te zappen langs de verschillende aftel-momenten om daarna te proosten met mijn lief op het jaar dat komen gaat.

kip sate salade

De komende dagen komen er wel gewoon blogs online, maar het kan zijn dat het wat rustiger wordt. Ik heb de afgelopen tijd zoveel recepten met je gedeeld dat ik thuis weer het een en ander in te halen heb. Deze kerstvakantie staat namelijk ook al een beetje in het teken van onze verhuizing volgend jaar. En er moet heel goed uitgezocht, opgeruimd en ingepakt gaan worden… To be continued. Voor nu; deze pittige kip saté salade voor bij de borrel! Al denk ik – ga ik nog proberen – dat het ook erg lekker is om hier pasteitjes mee te maken, yummm!

pittige kip sate

Pittige kip saté salade

Voor 1 schaaltje salade:

  • 1 kipfilet
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje kip
  • 50 gr pindakaas
  • 1,5 el mayonaise
  • 2,5 el Griekse yoghurt
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • snuf nootmuskaat
  • snuf komijn
  • 1 el kookvocht

Nodig; pan om in te koken, schaaltje, 2 vorken

Bereiden: Zet een pan met water op het vuur en voeg hier een bouillonblokje aan toe. Breng aan de kook en laat dan de kipfilet in het warme water zakken. Kook de kipfilet in zo’n 20 minuten zacht en gaar. Gooi de bouillon nog niet weg!

Schep de kipfilet uit de pan en gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te pluizen. Zorg dat je echt fijne draadjes vlees hebt. Snij ze eventueel nog wat fijner als de stukjes te groot zijn.

Doe in een schone schaal de pindakaas, mayonaise, yoghurt, ketjap, sambal, gemberpoeder, nootmuskaat en komijn. Gebruik een vork om de ingrediënten tot een gladde saus te mengen.

Schep nu de kipfilet in de schaal. Doe de saus voor de pittige kip saté salade erbij en roer alles goed door elkaar. Is de salade nog niet smeuïg genoeg? Roer dan nog 1 a 2 el van de bouillon door de salade.

Lekker met stukjes komkommer en kroepoek, of op een toastje natuurlijk! Van de bouillon maak je de volgende dag een lekkere soep!

Meer recepten voor borrelhapjes vind je hier!

kip sate salade

Ga je aan de slag met dit recept voor pittige kip saté salade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

    • Goedenmiddag ik ga voor oud en nieuw je Indische hapjesplank maken. Nou is mijn vraag hoe lang van te voren kan ik dat maken en bewaren. Ik moet morgen en overmorgen werken. Met vriendelijke groet, karin

      • Mind Your Feed op

        Hi Karin,
        Wat leuk dat je daarmee aan de slag gaat! Ik weet niet of je alles wilt gaan maken, maar je kunt zeker al heel veel voorbereiden! De gehaktballetjes kun je al klaar maken, de eiersalade zeker ook. De bladerdeeghapjes zijn het lekkerst als je ze op de dag zelf klaar maakt, maar de vulling kun je al wel voorbereiden! De kip sate spiesjes kun je ook al van te voren maken en de zoetzure komkommer wordt alleen maar lekkerder als die wat langer staat. Heel veel plezier en succes en hele fijne jaarwisseling!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.