Een nieuwe man en heel veel kerstdiners – foto diary december 2017

4

De laatste dag van het jaar! Wat onwerkelijk hè?! Alle clichés zijn weer helemaal waar, 2017 is voorbij gevlogen… Al maanden hoor ik mezelf zeggen dat het hectisch en druk is, maar december was wel het toppunt! Het was wel een hele gezellige maand! Ik hopte van Sint naar Kerst en deed tussendoor nog een heleboel andere leuke dingen. Oh, en er is een nieuwe stoere man in mijn leven gekomen deze maand, ik stel hem graag aan je voor. En nee, het is niet Sjakie!… Kijk je mee naar deze foto diary december 2017?

Het leek wel alsof er op alle vlakken een hoop gebeurde deze maand. De kids hadden het knetterdruk met allerlei feestjes en activiteiten op school. Het nieuwe huis gaat ineens ontzettend rap en krijgt zoveel vorm. Ik deelde bijna elke dag een nieuw recept in de periode richting de Kerst en moet ondertussen druk bezig gaan met de aankomende verhuizing. De laatste weken van deze maand waren de meiden vrij van school en verliep het lekker rommelig zoals dat in vakanties gaat. Ik heb je genoeg te laten zien dus!

Foto diary december 2017

foto diary december

Ik begon de maand met een tripje naar Amsterdam. En normaal stap ik dan in de auto, maar deze keer ging ik met de trein. Ik zou namelijk voorgesteld worden aan een nieuwe knapperd in mijn leven en die kon niet met de auto mee terug. Eerst at ik een uitgebreide lunch op REM-eiland, een oud booreiland dat hier ligt. Bovenin bevind zich een restaurant waar je prachtig uitzicht over Amsterdam hebt!

foto diary december

foto diary december

Ok, spoiler alert…. Hij is dus heel knap, stoer en ook erg leuk in de omgang, maar het is niet een echte man… Wel een heel lekker ding! Ik heb het over deze toffe blauwe Nissan Micra! De komende drie maanden rijd ik hierin voor een samenwerking met Nissan. Is het geen lekkere bak?! De eerste kennismaking was alvast erg positief. Ik moet zelf ook zeggen dat ik bij de Nissan Micra dacht aan een tuttig autootje voor moeders, maar dat is echt niet waar. De komende maanden zie je deze blauwe dude hier nog wel voorbij komen!

foto diary december

Op naar Sinterklaas! Die kwam bij mijn ouders thuis langs en de meiden zijn enorm verwend! Ik dacht dat na Senna’s verjaardag eind november de cadeautjes wel op zouden zijn, maar dat bleek niet waar. En wat doen wij met Pakjesavond? Juist, dan eten we saucijzenbroodjes!

foto diary december

Zoals gezegd gaat het vlot met het nieuwe huis. Aan de buitenkant lijkt er nu niet zoveel te gebeuren, maar aan de binnenkant des te meer. Er worden echt kamers gemaakt, de muren worden opgetrokken en de ruimte wordt steeds beter zichtbaar. Leuk!

foto diary december

Sneeuw! In de straat bleef het eindelijk liggen. Nadat ik al prachtige beelden van het oosten van het land had gezien, wilde ik ook wel een beetje winter wonderland. En dat werd bezorgd.

foto diary december

Ik denk dat wij een van de laatsten in het land waren die een kerstboom in huis haalden…. Terwijl ik bij iedereen de kerstballen al zag hangen, had ik nog niet eens de ruimte gemaakt om de boom neer te zetten. Toch maar even snel naar het tuincentrum met de meiden!

foto diary december

Tosti als lunch. Had ik zin in en het is soms zo lekker! De kerstboom had ik trouwens inmiddels opgezet. Een beetje scheef stond ie wel maar dat heb ik 3 weken lang weten te negeren….

foto diary december

Kennen jullie deze meneer nog?! Ik weet niet of ik hem nog in dienst wil houden hoor, hij is zo intens lui! Ligt gewoon hele dagen te slapen terwijl ik maar hard aan het werk ben… Wat een leventje!

foto diary december

De meiden vierden kerstdiner op school en volgens mij gaat dat echt overal op dezelfde manier…. Heel veel zoetigheid! Ik negeer dit maar hoor, er zijn voldoende andere dagen waarop ze wel hun vitamientjes binnen krijgen en zij hebben ervan genoten!

foto diary december

Ondertussen dook ik met Simon even naar binnen bij de Italiaan om de hoek. Een heerlijk bord pasta carbonara en een wijntje. We moesten nog door eten want de meiden moesten weer worden opgehaald!

foto diary december

Ik kookte me 5 slagen in de rondte voor Kerst! Heerlijk om te doen, want ik blijf toch zo blij worden van koken en rommelen in de keuken. Het recept voor deze stoofpeertjes in prosecco staat inmiddels online, net als heel veel andere kerstgerechten.

foto diary december

foto diary december

Kerst met mijn familie vierden we al voordat het echt Kerst was. Op de zaterdag ervoor kwamen we met z’n 30-en bij elkaar en brachten we allemaal wat lekkers mee. Van voorgerechten tot hoofdgerechten tot nagerechten, de tafel stond steeds vol. En wat was het gezellig!!

foto diary december

Op Tweede Kerstdag ging ik al bijtijds in de ochtend naar de skibaan omdat de meiden skiles hadden. We gaan volgend jaar februari weer naar Oostenrijk en de dames hebben al een paar jaar ter voorbereiding in de kerstvakantie les. Aan de appeltaart dus maar!

foto diary december

Om vervolgens in de loop van de middag deze foto doorgestuurd te krijgen op de app. Dit is Koen. Mijn zwager vulde hem met gehakt, sinaasappel, nootjes en nog meer lekkers en dit zou het kerstdiner op Tweede Kerstdag worden. Lekker!

foto diary december

Zelf verzorgde ik het voorgerecht tijdens onze kerstviering met het gezin. Ik maakte twee grote schalen met carpaccio klaar en zette er allemaal kleine schaaltjes bij met garnering. Zo kon iedereen zijn eigen voorgerecht samen stellen.

foto diary december

En nu, is het echt de laatste dag van het jaar…. Tijd om te proosten en terug te kijken op een prachtig 2017. De komende week weet ik nog niet helemaal hoe het hier loopt op de blog, ook vanwege de vakantie van de kinderen. Maar ik heb zin in 2018!! Laat het jaar maar komen! We gaan verhuizen, ik ga leuke dingen doen op de blog, er komt weer een heleboel mooie content aan, ik ben er klaar voor!

Hele fijne jaarwisseling allemaal! Te gek dat jullie er in 2017 bij waren en ik zie jullie graag weer in 2018.

Liefs, Reny

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Ook voor jou een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

    Wow, wat zien die wraprolletjes er heerlijk uit (zie foto onder stoofpeertjes)!
    Alleen jammer dat ik het recept niet kan terugvinden op jouw website. Kun jij me verder helpen?

    Groeten en bedankt,
    Hetty.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.