X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
roomkaas met Italiaanse kruiden

Roomkaas met Italiaanse kruiden

3
By Mind Your Feed on 2 juni 2016 Snacks

Du vin, du pain, et du… Of die andere Franse roomkaas, … Dás pas fijn! Ken je die reclames nog? Volgens mij komen ze ook bijna weer op televisie, want in mijn beleving komen deze spotjes elk jaar rond de zomer weer tevoorschijn. Franse velden vol met verse kruiden, een lekker zonnetje, stokbroodjes en knappe Franse mannen… Of had ik die knappe mannen er nou bij verzonnen? Maakt ook niet uit… Ik had het nog steeds op mijn lijstje staan om dit een keer zelf te maken, want ik gebruik regelmatig roomkaas, op brood of op een toastje, of in een lekkere pasta, of als dip voor wat gesneden groenten. Ik dook de keuken in en maakte deze roomkaas met Italiaanse kruiden, wij gaan tenslotte naar Italië deze zomer. Die Franse knappe mannen moeten maar even wachten….

roomkaas met Italiaanse kruiden

Ik vind het nog steeds zó leuk om producten die je vaak kant-en-klaar koopt, eens een keer zelf te maken. Voor mij is het ook nog steeds 1 grote ontdekkingsreis, maar ik denk altijd maar; als je het in de winkel kunt kopen, dan moet het ook in je eigen keuken te bereiden zijn. Of het net zo smaakt is dan maar de vraag…. Soms lukken dingen goed, soms moet ik er nog een beetje op oefenen. Met deze roomkaas met Italiaanse kruiden kon niet zoveel fout gaan, het is namelijk echt heel eenvoudig om zelf te doen. Het enige dat je nodig hebt is wat geduld…

Nou is dat niet altijd mijn sterkste kant trouwens… Geduld. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook ongeveer meteen gebeuren. Wachten duurt mij vaak te lang en ik word ongeduldig als het me niet snel genoeg gaat, ik hou nu eenmaal van doorgaan. Niet heel handig bij dit recept, en ook eigenlijk helemaal niet als je kinderen hebt, want die doen ook alles op hun eigen tempo. Ik moet dan ook altijd wel lachen als Senna weer eens vraagt of ik nú of zó bedoel, als ik vraag of ze iets wil doen. En of het dan mijn zó is, of papa’s zó? – die laatste is namelijk meestal wat verder in de tijd.

roomkaas met Italiaanse kruiden

Goed geduld dus. De kwark die de basis vormt voor dit recept staat minstens 2 uur in de koelkast, maar een hele nacht kan ook. De truc is wel om volle kwark te gebruiken voor deze roomkaas, want dan blijft ie lekker romig en smeerbaar. En qua kruiden kun je natuurlijk helemaal los gaan…. Ik koos deze keer voor eenvoudige Italiaanse kruiden, maar de smaakcombinaties zijn eindeloos! Wat dacht je van lekker pittig met cayennepeper en knoflook? Of zoet, met wat honing erdoor? Lekker op de borreltafel, op een stevig broodje, om je wrap in te smeren of als roomsaus in een pastagerecht. Goed afgesloten is deze roomkaas met Italiaanse kruiden zeker wel een paar dagen goed.

roomkaas met Italiaanse kruiden

Roomkaas met Italiaanse kruiden

  • 250 gr volle kwark
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • 1 el (verse) peterselie
  • snufje zout
  • olijfolie

Nodig; kaasdoek of hydrofielluier (zijn die ook nog eens nuttig!), diepe kom of beker (bijv. van de staafmixer), bindtouw

Bereiden: Leg de (luier)doek in een diepe kom of hoge beker. Ik gebruikte die hoge beker die bij de staafmixer hoort. Schep de kwark in de doek en hang deze in de diepe kom of beker. Zorg dat de doek de bodem niet raakt, laat de kwark zo’n 3 cm boven de bodem van de kom of beker hangen en bind het doek goed vast, zodat het niet meer naar beneden kan zakken.

Dek de kwark af met het overhangende doek en zet in de koelkast. Laat nu minstens 2 uur staan, maar langer mag ook. Ik liet de roomkaas de hele nacht staan.

Schep de kwark uit de doek in een schone kom en meng met de kruiden en voeg een snuf zout toe. Voeg ook ongeveer 2 el olijfolie toe om de roomkaas met Italiaanse kruiden lekker smeuïg te maken. En dan, smeren maar!

Afgesloten is deze roomkaas met Italiaanse kruiden zeker 3 tot 4 dagen goed, bewaar wel in de koelkast!

roomkaas met Italiaanse kruiden

Ga je aan de slag met dit recept voor roomkaas met Italiaanse kruiden? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

borrel borrelhap Italiaanse kruiden kwark lunch recept roomkaas roomkaas snack zelf maken zelf roomkaas maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleZoete aardappel salade met geitenkaas
Next Article Zelf pizza maken
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

3 reacties

  1. Sharon on 2 juni 2016 10:56

    Hoii, zou je dit ook kunnen maken met de kwark van Provamel op soja basis?
    Of is deze niet vol/dik genoeg?

    Reply
  2. Anouk on 1 februari 2019 21:06

    Hoelang zou je dit kunnen bewaren ?

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 februari 2019 14:29

      Zeker een dag of 2, maar dat ga je niet redden 😉

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.