X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zelf gluhwein maken

Glühwein zelf maken

0
By Mind Your Feed on 27 februari 2016 Zoet

Ja natuurlijk, een recept voor glühwein mag niet ontbreken. Ik ben namelijk dol op wijn, en nog het allermeest op rode wijn. Nou drink ik niet per sé mijn wijn graag warm, maar op wintersport maak ik een uitzondering. Soms dan…. Weet je, eigenlijk ben ik een mooi weer skiër, ik hou van een strakblauwe lucht en een zonnetje. En dat het eigenlijk ook helemaal niet zo koud is, en dat je in een t-shirtje op het terras kunt zitten. Dat is mijn ideale wintersportvakantie… Maar ondanks dat wij vaak geluk hebben in deze week in februari, en het dus prachtig weer is, is het ook wel eens anders geweest. Dan is het overdag koud, sneeuwt het, en dan kan het verkleumde lijf wel wat warms gebruiken. Een glas glühwein aan het einde van de dag gaat er dan wel in.

glühwein

Glühwein recept

Glühwein hoort wat mij betreft niet heel zoet te zijn, maar vooral wel kruidig. Ik heb verder niet heel veel verstand van wijn hoor, ik vind het belangrijk dat het lekker is. En als het dus koud is buiten, en ook alleen dan, dan mag mijn wijn verwarmd worden. Dus dan heb ik het over wintersportvakanties, of na hele lange schaatstochten. Ik weet eigenlijk niet eens meer wanneer de laatste keer is dat ik echt heb geschaatst…. Maar vorig jaar op skivakantie dronk ik zeker een glas gloeiwijn, of twee. En, het is deze week een beetje de Oostenrijkse week op de blog, dus dan mag dit recept voor glühwein natuurlijk niet ontbreken.

Glühwein

Eigenlijk had ik geen idee hoe je glühwein klaar maakt… Ook voor mij is het wereldwijdeweb dan een uitkomst hoor! Wat ik wel áltijd doe als ik op zoek ga naar een origineel recept, is zoeken in de taal van het land waar mijn gerecht – of drankje dus – vandaan komt. Ik zocht dus niet op recept, maar op rezept en kwam toen op een Duitstalige site uit. Het rezept dat ik hier vond is de basis geweest voor mijn glühwein, maar uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. En ik had alleen sinaasappellikeur, dus ik heb er een scheutje limoncello in gedaan. Werkt ook prima…haha!

Glühwein

zelf gluhwein maken

Glühwein zelf maken

Makkelijk recept om zelf glühwein te maken met rode wijn, kaneel, anijs en sinaasappel
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Drankjes
Oostenrijk
Winter recepten
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem
  • Rasp

Ingrediënten

  • 750 ml rode wijn
  • 50 gram suiker
  • 2 kaneel stokjes
  • 10 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 50 ml limoncello (of sinaasappellikeur)

Bereiden

  • Schenk de rode wijn in de grote pan. Doe hier de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs bij.
  • Boen de citroen goed schoon en rasp de schil boven de pan. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap bij de rode wijn.
  • Zet de pan met glühwein op het vuur en zet de vlam niet al te hoog. Laat de wijn warm worden, er kan een schuimlaagje ontstaan, en laat dan op halfhoog vuur ongeveer 30 minuten pruttelen. De wijn mag niet koken!
  • Na een half uur draai je het vuur uit en schenk je de likeur erbij. Roer goed door en serveer in hittebestendige glazen.
Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Glühwein

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

gluhwein kaneel kruiden kruidnagel likeur oostenrijk rode wijn skiën steranijs wijn wintersport
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGoulash soep met paprika en aardappel
Next Article Ontbijten zonder brood
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required