X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hangop met frambozen, desserts in een glaasje, hangop in een glaasje, feestelijke glaasjes

Hangop met frambozen en pistache

0
By Mind Your Feed on 21 december 2018 Feest, Zoet

Hangop met frambozen en pistache Het toetje. Of zullen we met de feestdagen maar nagerecht zeggen? Staat net even sjieker hè?! Ik vind de laatste gang van het diner altijd een beetje een lastige…. want eerlijk, hoeveel trek heb jij nog na het hele Kerstmenu? Van mij hoeven er daarom geen hele ijstaarten op tafel te komen! Kan natuurlijk heel persoonlijk zijn, misschien hou jij juist een plekje over voor het dessert.

Maar ik ben meer van nog een klein zoetje na het eten en dan een mooie koffie. Daarom ging ik dit jaar voor deze hangop met frambozen en pistache! Wel heel feestelijk en ook precies voldoende om het etentje af te sluiten. De hangop maken we natuurlijk zelf. Ik zal je laten zien dat dit helemaal niet moeilijk is!

hangop met frambozen

Wij schuiven op de Eerste Kerstdag weer met de hele familie aan tafel. En dat is een gezellige drukke boel want we zijn inmiddels met een heleboel mensen – en ook kinderen! Meestal spreken we het zo af dat iedereen een gang klaar maakt, zodat er niet 1 iemand de hele dag in de keuken hoeft te staan. Ik vind het altijd wel leuk om het nagerecht te maken. Al is dat volgens mij de meest lastige taak van allemaal. Want tegen de tijd dat er een toetje op tafel komt, zit ik meestal wel vol hoor. Ik ben vast niet de enige…

hangop met frambozen

Hangop met frambozen en pistache

Daarom nog een bescheiden zoetje voor na de maaltijd. En hangop maken is echt niet lastig, je hebt vooral geduld nodig! Ik zou je wel aanraden om volle yoghurt te gebruiken en geen magere yoghurt. Dan is de structuur van de hangop veel mooier en de smaak voller. Verder gebruikte ik voor het garneren van deze hangop met frambozen en pistache nog wat kerst-hagelslag waar ik de witte chocoladesterretjes uit haalde. Je kunt natuurlijk ook witte chocoladevlokken gebruiken!

hangop met frambozen

Meer desserts in een glaasje:

Desserts, nagerechten, toetjes, in een glaasje doen ze het altijd goed! Er staan heel wat lekkere toetjes in een glas al op de blog. Wil je meerdere nagerechtjes in een glaasje serveren, bekijk dan zeker ook eens deze recepten:

  • Trifle in een glaasje met aardbeien en kletskoppen
  • Bosvruchten trifle met chocoladecake
  • Tiramisu affogato
  • Stracciatella panna cotta
  • Yoghurt tiramisu met speculaas
hangop met frambozen en pistache, hangop recept, zelf hangop maken, feestelijk nagerecht

Hangop met frambozen en pistache

Makkelijk en feestelijk recept om zelf hangop te maken van yoghurt, dessert met frambozen en pistache.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Koelkast: 3 uur uur
Totale tijd: 3 uur uur 10 minuten minuten
Nagerecht
Nederlands
Toetjes
Servings: 4

Nodig

  • Zeef
  • Grote kom
  • Schone theedoek
  • 4 Dessert glaasjes

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 1 vanillepeul
  • 12 frambozen
  • 4 takjes rode bessen
  • 40 gram pistachenoten
  • witte chocoladesterretjes (of hagelslag)

Bereiden

  • De hangop maak je van tevoren klaar. Dit kan al 24 uur voor het serveren worden gedaan.
  • Zet de zeef in een grote kom en leg hier de schone theedoek in. Schenk de yoghurt in de theedoek en dek voorzichtig af. Zet de kom in de koelkast en laat de yoghurt helemaal uitlekken.
  • Giet tussentijds het vocht uit de kom en zet dan de zeef met de hangop weer terug op de kom.
  • Maak de grote kom droog en schep de hangop uit de theedoek in de kom. Voeg hier het merg van 1 vanillepeul en 2 el frambozenjam aan toe en roer door. Niet te veel want je wilt een mooie swirl blijven zien.
  • Verdeel de hangop met frambozen over de 4 glaasjes.
  • Hak de pistachenoten grof. Maak de glaasjes met hangop af met nog een klein beetje frambozenjam, wat verse frambozen, rode bessen en gehakte pistachenoten. Gebruik nog wat witte chocoladesterretjes ter garnering.
Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 11g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

hangop met frambozen

Ga je aan de slag met dit recept voor hangop met frambozen en pistachet? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

dessert hangop hangop kerst recept hangop met frambozen hangop zelf maken Kerst kerst dessert kerst desserts kerst nagerecht kerst nagerechten kerst recepten kerstdessert kerstrecepten nagerecht paasrecepten pasen Pasen recepten toetje
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article10 x hoofdgerechten voor Kerst
Next Article 10 x stokbrood hapjes voor bij de borrel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.