Ja, sorry, ik weet ook niet hoe ik dit lekkers anders moet noemen. Maar ik had zin in zoet en dook toen mijn keukenkastje in. En daar kwam ik kokos, amandelmeel en dadels tegen. Ik besloot er een soort raw snoepje van te maken, lekker bij een kop thee. Uiteindelijk zag ik ook nog een aangebroken reep pure chocola en zo ontstonden deze kokos amandel bonbons met choco topping. Enjoy!
Hebben jullie ook zo genoten van het lange weekend? Heerlijk was het, ik ben vooral heel erg veel buiten geweest. Naar het strand, bij een van mijn favoriete strandtenten op Kijkduin, en ook lekker in de eigen achtertuin. Even een beetje zonne-energie opdoen voor de eindspurt naar de zomervakantie. Want nog een week of 4 en dan is het al zo ver!
Het vloog me het afgelopen weekend even aan. Nog maar 4 weken… Hoe dan? En hoe ga ik dat doen met mijn blog? Nou heb ik al een aantal jaren een zomerrooster in de vakantieperiode en dat zal dit jaar ook wel weer zo zijn. Komt helemaal goed dus! Ik pak nog een kop thee en een van deze kokos amandel bonbons erbij en dan schud ik de planning voor komende weken zo uit mijn mouw!
Kokos amandel bonbons met chocolade topping
Voor 10 – 12 stuks
- 75 gr amandelmeel
- 50 gr dadels, ontpit
- 4 el kokosrasp
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 2 el honing
- 30 gr pure chocola ( > 70%)
Nodig; keukenmachine met foodprocessor, klein bakblik of ovenschaaltje, aluminiumfolie, steelpannetje, schaaltje
Bereiden: Leg de dadels in een schaaltje met water zo’n 10 minuten te weken.
Doe het amandelmeel, 3 el kokosrasp, de kokosolie (niet te warm!) en de honing in de keukenmachine. Giet de dadels af en voeg ze ook toe. Maal tot een gladde maar stevige, plakkerige bal.
Haal het mengsel voor de kokos amandel bonbons uit de keukenmachine. Bekleed een klein bakblik met wat aluminiumfolie en stort het mengsel hierin. Druk goed aan, ik gebruikte de bolle kant van een lepel. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain marie. Snij het mengsel voor de kokos amandel bonbons in vierkantjes en dip ze in de gesmolten chocola en daarna in de overgebleven kokosrasp. Zet ze eventueel nog even in de koeling zodat de chocolade topping kan uitharden. Geniet ervan!
Ga je aan de slag met dit recept voor kokos amandel bonbons met chocolade topping? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
7 reacties
Hi Reny, wat zien deze er ongelooflijk lekker uit! Dit weekend weer wat uit te proberen :-). Bedankt voor de heerlijke recepten!
Ik ben op zoek naar chocolade ‘hapjes’ die vrij zijn van geraffineerde suikers (dus ook als er chocolade wordt gebruikt, moet die daarvan vrij zijn) ivm een dieet. Heb je goede tips?
Misschien zijn deze chocolade rijstwafel repen wat voor je?
Vandaag weer de bonbons maken met kokos en chocolade.. makkelijk om te maken en zooo lekker
Hoi hoi
Vraagje kan het ook zonder dadels
Ik lust geen dadels of heeft iemand anders een idd om er mee door te doen door de kokos amandel bon bons
Gr Rianka
hoihoi, net gemaakt, lekker maar best zwaar op de maag. Die van jou zien er zo donker uit en die van mij heel licht, heb jij er nog cacao door gedaan?
Daarom eet ik er altijd maar 1 ofzo. Lekker als snoepje bij de thee. Ik heb er geen cacao doorheen gedaan, de donkere kleur komt van de dadels..