De leukste strandtenten op Kijkduin

0

Ik ben zo’n lucky bastard die vlak bij het strand woont. Ik prijs mij daar (nou ja bijna) elke dag gelukkig mee. Zodra de eerste zonnestralen te zien zijn, ga ik die kant op. Maar ook als het minder mooi weer is, is het strand mijn favo plek om te zijn. Ik kom er tot rust, geniet van de kracht van de zee, loop op blote voeten door het zand. Gewoon heerlijk! Een goede kop koffie in de ochtend, lekker lunchen, wijntjes drinken. Ik doe het graag. Vandaag deel ik de leukste strandtenten op Kijkduin met je, daar ben ik meestal te vinden en fijne plekjes deel ik graag!

strandtenten op kijkduin

Wat de een heeft met het bos, heb ik met het strand. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op mij en zodra ik even kan, móet ik er naar toe. Soms om gewoon even te wandelen, maar soms verhuis ik mijn kantoor die kant op en werk ik een paar uurtjes bij een van de strandtenten. Life is better at the beach, dat is nu eenmaal zo. Heb je binnenkort een dagje strand op de planning staan? Vergeet Scheveningen en ga naar Kijkduin. Veel relaxter, minder druk, minder toeristisch en gewoon heel fijn.

strandtenten op kijkduin

De leukste strandtenten op Kijkduin

Suiderstrand

Mijn absolute favoriet uit mijn lijstje met leukste strandtenten is Suiderstrand. Hier zit je weg van de drukte, want deze strandtent ligt niet aan het hoofdstrand. Zeker op echt warme dagen is dat ideaal. Bij Suiderstrand waan ik me een klein beetje op een tropisch eiland. Er staat altijd een relaxt muziekje op, het terras is in Caribische stijl, kleurrijk en niet al te strak, en het personeel is super vriendelijk. Hier eten, voor lunch of diner, is een feestje want alles is even lekker. Nog een pluspunt qua locatie van deze strandtent is dat er op dit stukje strand een soort binnenwater ontstaat als het eb is, waar mijn kids dan heerlijk kunnen spelen.

Suiderstrand Strandslag 2a (halverwege Machiel Vrijenhoeklaan)  |  Kijkduin Den Haag

strandtenten op kijkduin

strandtenten op kijkduin

De Kust

Ook strandtent de Kust is een heel fijn plekje! Wanneer je bij de vuurtoren van Kijkduin het strand op gaat, loop je er zo tegen aan. Ook hier waan ik mij op een buitenlands strand, maar hier is de sfeer meer Oosters vind ik. Beetje Bali-achtig. Heel relaxt! Koffie en goede wijn vind je bij elke strandtent wel, maar naar De Kust ga ik voor de geweldige burgers van de grill en de lekkere pizza’s. Omdat deze tent wel aan het hoofdstrand ligt, is het hier op warme dagen zeker wel drukker.

De Kust Deltaplein 1 | Kijkduin Den Haag
strandtenten op kijkduin

Habana beach

Het mooiste en zonnigste plekje van Kijkduin, zeggen ze zelf. Nou ja, of dat waar is weet ik niet helemaal, want als de zon schijnt dan doet ie dat natuurlijk overal. Maar bij Habana beach zit je wel erg lekker. Ook deze strandtent ligt aan het hoofdstrand en in mijn beleving zijn ze eigenlijk altijd wel open. Ook op minder mooie dagen kun je hier aanschuiven. De menukaart is enorm uitgebreid en het eten is hier prima. Wat leuk is bij Habana beach is dat er regelmatig feestjes en events worden georganiseerd. En op het strand is dat natuurlijk altijd dubbel feest!

Habana beach Suiderstrand 15 & 16 | Kijkduin Den Haag

strandtenten op kijkduin

Ik ben zelf echt fan van Kijkduin omdat het zo makkelijk aan te rijden is, omdat het er veel minder druk is dan bijvoorbeeld op Scheveningen, omdat de sfeer bij de strandtenten op Kijkduin ontspannen is en omdat het voor mij gewoon super dichtbij is. Ga je binnenkort een dagje naar het strand dan zit je op Kijkduin zeker goed!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.