X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Mango mousse in een glaasje, luchtig toetje met mango, passievrucht en kwark, feestelijk geserveerd als paasdessert of zomers nagerecht.

Mango mousse met passievrucht

0
By Mind Your Feed on 10 april 2025 Zoet

Een luchtige mango mousse met passievrucht, romige kwark en een frisse topping… klinkt als hét perfecte toetje, toch? Nu we richting Pasen gaan, vind ik het heerlijk om alvast wat feestelijke recepten uit te proberen. Dit tropische dessert is lekker licht, heeft een subtiele zoetheid en ziet er prachtig uit in een glaasje. Een ideaal toetje om je paasbrunch of paasdiner mee af te sluiten!

Wat ik zo fijn vind aan dit mango mousse recept, is dat het een mousse zonder ei is. Geen gedoe met au bain-marie of eiwitten kloppen dus. De combinatie van slagroom en kwark zorgt voor een romige maar toch frisse structuur. De mango geeft een tropische twist, de abrikozenjam zorgt voor net dat zoetje. En bovenop een laagje passievrucht met mango – voor de feestelijke touch.

Mango mousse in een glaasje, luchtig toetje met mango, passievrucht en kwark, feestelijk geserveerd als paasdessert of zomers nagerecht.

Mango mousse recept

Dit mango toetje ziet eruit alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan, maar het is verrassend eenvoudig. De basis bestaat uit slagroom en magere kwark, wat het een stuk lichter maakt dan veel andere desserts. Je kunt zowel verse mango als diepvriesmango gebruiken, net wat je in huis hebt.

En omdat je het makkelijk kunt voorbereiden, is het perfect voor een feestelijk etentje of brunch. Wil je liever aan de slag met een feestelijke taart als nagerecht, probeer dan deze mango cheesecake met passievrucht eens!Mango mousse in een glaasje, luchtig toetje met mango, passievrucht en kwark, feestelijk geserveerd als paasdessert of zomers nagerecht.

Mango mousse met passievrucht 

Wat ik zelf zo fijn vind aan dit soort recepten, is dat ze echt iets toevoegen aan het moment. Je sluit je diner of brunch af met een fris, licht dessert dat niet te machtig is – precies wat je wilt na een uitgebreid etentje. Deze mango mousse is luchtig en romig tegelijk, en heeft dankzij de passievrucht bovenop een frisse, fruitige bite. Dat maakt het een fijne tegenhanger van alle zoete taartjes en chocolade tijdens Pasen. En doordat je ‘m makkelijk van tevoren maakt, kun je zelf ook lekker aan tafel blijven zitten.

Bij feestdagen wil ik graag iets bijzonders op tafel zetten, maar het moet wél haalbaar zijn. Deze mango mousse met passievrucht is precies dat: feestelijk, fruitig en verrassend makkelijk te maken. Serveer het in mooie glaasjes, eventueel met wat extra mango of muntblaadjes bovenop, en je hebt een dessert dat indruk maakt zonder stress.

Mango mousse in een glaasje, luchtig toetje met mango, passievrucht en kwark, feestelijk geserveerd als paasdessert of zomers nagerecht.

Meer feestelijke mousse recepten:

  • Chocolade mousse
  • Aardbeienmousse
  • Crema al caffè
  • Frambozenmousse met amandelkoekjes
  • Limoncello mousse
Mango mousse in een glaasje, luchtig toetje met mango, passievrucht en kwark, feestelijk geserveerd als paasdessert of zomers nagerecht.

Mango mousse met passievrucht

Makkelijk recept voor nagerecht van mango mousse met kwark en passievrucht.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Koelkast: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 20 minuten minuten
Nagerecht
Nederlands
Nagerechten, Pasen
Servings: 4

Nodig

  • 4 Glaasjes
  • Mengkom
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Schaaltje
  • Steelpan

Ingrediënten

Voor de mango mousse:

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram magere kwark
  • 175 gram mango (vers of diepvries)
  • 2 el abrikozenjam

Voor de passievrucht laag:

  • 100 gram mango (vers of diepvries)
  • 100 gram passievrucht (diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine

Bereiden

  • Wanneer je aan de slag gaat met mango uit de diepvries, zorg er dan voor dat het fruit eerst ontdooid is. Laat de blaadjes gelatine even weken in water.
  • Doe de kwark, mango en de abrikozenjam in de mengkom en blend tot een egale massa. Proef even of het zoet genoeg is voor je, voeg eventueel nog wat extra jam toe.
  • Schenk de slagroom in een schone mengkom en gebruik een handmixer om de slagroom op te slaan tot deze stijf is. Spatel dan voorzichtig de kwark met mango door de slagroom.
  • Verdeel de mango mousse over 4 glazen.
  • Voor de passievrucht laag is het ook belangrijk dat het fruit ontdooid is. Gebruik weer de mengkom van de keukenmachine om 100 gram ontdooide mango samen met 2 el water te blenden tot een gladde puree. Voeg hier de ontdooide passievrucht aan toe er roer goed door.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en verwarm ze dan met 2 el water in een pan zodat ze oplossen. Schep hier het mango - passievrucht mengsel door heen verdeel daarna over de 4 glazen met mango mousse.
  • Laat de mango mousse desserts nu zeker nog 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt deze mango mousse al prima de avond van tevoren maken.
Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 5g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga jij aan de slag met dit recept voor mango mousse met passievrucht? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. 

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleQuiche Lorraine met prei
Next Article Omelet rolletjes met zalm
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Lemon curd maken

Tiramisu

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required