Spelt kruidnoten

3

Als ik door onze supermarkt loop, kom ik er echt niet meer onderuit…. Sinterklaas is al uit Spanje vertrokken en zijn snoepgoed mocht alvast in de winkel gelegd worden. Wekenlang liep ik langs de schappen met marsepein, speculaas en kruidnoten en kon ik mij beheersen. Wel stond ik steeds langer stil bij het schap met al dat lekkers en zo ontdekte ik zelfs dat er glutenvrije kruidnootjes zijn. En dat bracht mij op een idee, want als er glutenvrije kruidnoten bestaan, dan kun je ze dus ook maken van andere granen dan tarwe. Bijvoorbeeld van spelt, spelt kruidnoten! Ik ging aan de slag en maakte zulke fijne kruidnootjes, dat ik graag met jullie wil delen.

Recept spelt kruidnoten

Voor een goede bakplaat vol:

  • 250 gram speltbloem
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 12 gram speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 el amandelmelk

Bereiden:  Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed alle ingrediënten door elkaar tot je een grote stevige bal deeg hebt. Maak bolletjes ter grootte van een knikker en bak de speltkruidnoten zo’n 20 minuten in de oven.

Laat de speltkruidnoten goed afkoelen als ze uit de oven komen. Pas dan worden de speltkruidnoten echt hard. 

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

    • Mind Your Feed op

      Ik ben benieuwd! Eigenlijk was de suiker het enige dat ik nog wilde vervangen maar ik had geen gezondere alternatieven in huis…

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.