X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
tiramisu affogato

Tiramisu affogato

37
By Mind Your Feed on 15 juni 2018 Zoet

De zomer roept om frisse, eenvoudige nagerechten die je binnen een handomdraai op tafel zet. En wat past er beter bij zonnige dagen dan een dessert met Italiaanse flair? Tiramisu affogato combineert twee iconische Italiaanse klassiekers: tiramisu en affogato. Het resultaat? Een heerlijk romig nagerecht waarin vanille-ijs wordt overgoten met hete espresso en afgemaakt met savoiardi (lange vingers), pure chocola en een vleugje amaretto. Dit dessert bewijst dat simpel en luxe perfect samengaan!

tiramisu affogato

Tiramisu affogato

De naam affogato betekent in het Italiaans “verdronken”. Bij een klassieke affogato wordt een bolletje roomijs letterlijk verdronken in hete espresso, waardoor je een heerlijke mix krijgt van warm en koud, stevig en romig. Tiramisu affogato voegt daar een feestelijke twist aan toe met ingrediënten zoals lange vingers en cacao, geïnspireerd door de smaken van tiramisu. Het is een perfecte afsluiter van een zomerse barbecue, een uitgebreid diner of gewoon als traktatie voor jezelf op een warme dag.

tiramisu affogato

Hoe maak je tiramisu affogato?

Wat ik zo fijn vind aan tiramisu affogato, is dat het maar een paar ingrediënten nodig heeft en binnen enkele minuten klaar is. Begin met een stevige espresso van goede kwaliteit, zoals de Café Intención espresso die ik gebruikte. Voeg vanille-ijs toe aan een glas, steek er een lange vinger in en maak het af met cacaopoeder, snippers pure chocola en een scheutje amaretto. Giet de hete espresso eroverheen en voilà, jouw feestelijke dessert is klaar! Het contrast tussen warm en koud, zoet en bitter maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

tiramisu affogato

Of je nu een zomerse lunch afsluit of indruk wilt maken tijdens een etentje, deze tiramisu affogato past bij elke gelegenheid. Het is een dessert dat er spectaculair uitziet, maar verrassend makkelijk te maken is. Je kunt het recept zelfs aanpassen naar jouw smaak: probeer bijvoorbeeld pistache-ijs in plaats van vanille, of voeg een vleugje karamel toe voor een zoetere touch. Hoe je het ook maakt, met dit nagerecht breng je de sfeer van een authentieke Italiaanse zomer naar je eigen tafel.

tiramisu affogato

Affogato recept

Deze tiramisu affogato is alles wat je zoekt in een dessert: snel, simpel en indrukwekkend. Met slechts een paar ingrediënten maak je een nagerecht dat iedereen zal laten watertanden. De combinatie van de intense smaak van espresso, de romige textuur van het ijs en de knapperigheid van de lange vingers is gewoon onweerstaanbaar. Zet de koffie maar vast klaar en laat de zomer beginnen!

tiramisu affogato

Meer desserts in een glaasje:

Desserts, nagerechten, toetjes, in een glaasje doen ze het altijd goed! Er staan heel wat lekkere toetjes in een glas al op de blog. Wil je meerdere nagerechtjes in een glaasje serveren, bekijk dan zeker ook eens deze recepten:

  • Trifle in een glaasje met aardbeien en kletskoppen
  • Hangop met frambozen en pistache
  • Bosvruchten trifle met chocoladecake
  • Tiramisu affogato
  • Stracciatella panna cotta
  • Yoghurt tiramisu met speculaas
  • Frambozen cheesecake in een glaasje
tiramisu affogato

Tiramisu affogato

Makkelijk recept voor klassiek Italiaans nagerecht, tiramisu affogato met vanille ijs, lange vingers, espresso en pure chocola.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Nagerecht
Italiaans
Toetjes
Servings: 4

Nodig

  • 4 glazen

Ingrediënten

  • 300 ml espresso
  • 8 bollen vanille roomijs
  • 8 savoiardi (lange vingers)
  • 25 gram pure chocola ( < 75% )
  • 2 tl cacaopoeder
  • scheutje Amaretto

Bereiden

  • Maak 300 ml espresso klaar. Heb je een machine waarin je koffiebonen gebruikt, zet dan stevige espresso. Gebruik je een filterkoffieapparaat, maal de espressobonen dan eerst tot koffie in een koffiemolentje en zet sterke koffie.
  • Schenk in elk glas een scheutje amaretto. Schep daarna 2 bollen ijs in elk glas. Steek de savoiardi in het ijs.
  • Hak de pure chocola tot grove snippers. Strooi over het ijs een beetje cacaopoeder en wat chocoladesnippers.
  • Schenk als laatste de hete espresso over het vanille-ijs. Serveer direct!
Calorieën: 399kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 8g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

tiramisu affogato

Ga jij aan de slag met dit recept voor tiramisu affogato? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Deze blogpost betreft een samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Kerst kerst recepten koffie recepten Pasen recepten tiramisu recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTraybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst
Next Article Weekmenu #62 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Makreel tartaar

Mango mousse met passievrucht

37 reacties

  1. Theo van der Lans on 15 juni 2018 10:15

    Limoncello met prosecco of cava en een schijfje citroen. Aardbeitjes erbij en klaar.

    Reply
  2. Anneke Harreman on 15 juni 2018 10:19

    Ik probeer veel van je recepten!
    Ik zou het ontzettend leuk vinden om de prijs te winnen! Deze met amaretto ga ik zeker op een familie diner maken! Leuk… En lekker, bedankt!
    Groetjes Anneke

    Reply
  3. Carla on 15 juni 2018 10:20

    Ik zou jouw recept maken. Ziet er fantastisch en lekker uit!

    Reply
  4. Lucia on 15 juni 2018 12:42

    Deze heerlijke bonen ga ik combineren met het koffielikeurtje uit Portugal. Dat wordt een hemelse combinatie. Stukje pure chocolade erbij met sinaasappel. Heerlijk in de avond op het balkon

    Reply
  5. Monique on 15 juni 2018 12:49

    Met Amaretto lijkt me heerlijk! Ga ik zeker proberen!

    Reply
  6. Jolanda on 15 juni 2018 13:19

    Hola, we zitten toevallig op een camping in Toscane, ik heb jouw recept aan de barman laten zien en vanavond kunnen we 3x deze tiramisu afogato ophalen!!! Service? Ja hele goede service!!! Dus… Vanavond ws genieten voor ons!!! Ik zou erg graag deze koffie willen winnen om er dan thuis nogmaals en dan zelfgemaakt van te genieten. Ik heb ook al een aantal recepten van jou hier op de camping gemaakt. Allemaal goed te dien in de tent!! Xxx thanks en ciao☀️

    Reply
  7. Marlies van Soldt on 15 juni 2018 14:45

    Deze Italiaanse klassieker maak ik heerlijk met vanille-ijs en wat caramel mascarpone en dan zou ik het overgieten met een Café Intención espresso
    en natuurlijk bestrooien met (veel) chocoladeschaafsel. Dat is voor mij pas een echte Afgogato

    Reply
  8. yvonne on 15 juni 2018 22:29

    Ik zou er heerlijke cappucino van maken met natuurlijk met zelfgemaakt stukje tiramisu!!

    Reply
  9. Anita H. on 16 juni 2018 00:24

    De koffie (uiteraard), aangevuld met vanille–ijs, whiskey en wat chocolade vlokken eroverheen.

    Reply
  10. Doreen on 16 juni 2018 02:30

    Oh jammie! Dat moet ik komende week eens gaan maken 🙂
    Maar dan met baileys, stracciatella ijs, speculaas, uiteraard een heerlijk espressootje en een topping van chocoladevlokken

    Reply
  11. Melanie Zevenbergen on 16 juni 2018 08:29

    Ik ben zelf niet zo gek op tiramisu, maar mijn vriend wel. Dus erg crea ben ik er niet mee, dus ik zou lekker nerdie jouw recept aanhouden. Want die ziet er wel heel goed uit! En dan kan hij lekker smikkelen, terwijl ik een sterke espresso voor mezelf zet.
    Melanie

    Reply
  12. Jett on 16 juni 2018 11:05

    Ik vind koffie alleen lekker in combinatie met chocola dus ik zou dit maken met chocolade ijs en Amaretto. Dan heeft het weinig meer te maken met tiramisu maar wel erg lekker. Als ik het koffiepakket win dan zou ik ook bonbons willen maken met tiramisu ganache.

    Reply
  13. Alice P. on 16 juni 2018 12:00

    Mijn zwager maakt beste tiramisu van de wereld, misschien zou mij dat lukken met deze koffie. En ijskoffie vinden we heerlijk met mijn man. Dan zou ik zeker tiramisu en ijskoffie uitproberen.

    Reply
  14. Melanie Huyghe on 16 juni 2018 15:50

    Ik zou graag een affogato maken met baileys, speculaasjes en salted caramel. Lijkt me heerlijk.

    Reply
  15. Ingrid on 16 juni 2018 15:56

    Ik zou eerst jouw recept maken, zeker te weten dat ik daarvan zou smullen!!
    En een volgende met een scheurje Tia Maria en cantuccini!! Delizioso

    Reply
  16. Ingrid Dekkers on 16 juni 2018 15:57

    Ik zou eerst jouw recept maken, zeker te weten dat ik daarvan zou smullen!!
    En een volgende met een scheurje Tia Maria en cantuccini!! Delizioso

    Reply
  17. harda on 16 juni 2018 21:43

    Ik zou jouw recept aan houden, heerlijk en snel,
    want ik mag zelf de lange vingers niet hebben. Dus voor mezelf iets met amandelmeel gemaakte koekjes.
    kunnen mijn gasten genieten van jouw recept en ik van mijn koolhydraatarme versie.

    fijne avond!

    Reply
  18. Yolanda on 16 juni 2018 23:19

    Ik zou her maken met speculaas ijs.

    Reply
  19. Jolanda on 17 juni 2018 17:25

    Ik was aan het googlen voor een lekker recept en kwam bij jou terecht. Dus hup gelijk naar FB zodat ik je kan volgen en daar stuite ik op je win actie.. nou ben ik verzot op tiramisu dus nu duimen dat ik jou versie kan maken! Je heb in elk geval een fan erbij! Je recepten zien er heerlijk uit, ga zo door!

    Reply
  20. Charlotte Veltman on 17 juni 2018 19:42

    Jouw recepr, echt.

    Reply
  21. Anouk on 17 juni 2018 20:07

    Ik zou graag aan vegan affogato maken. Heerlijk met een bolletje choco ijs van Perfect World en een glutenvrij oreo koekje erbij 🙂

    Reply
  22. Rebecca on 17 juni 2018 20:32

    Eerst een stukje pure chocolade in het glas. Vervolgens de hete espresso eroverheen om de choco op te lossen, dan een klein scheutje baileys. Dan het bolletje roomijs en afmaken met gebrande hazelnoten en mini-marsmellows 🙂 en smullen maar!

    Reply
  23. Claudette louwerse on 17 juni 2018 23:04

    Ik zou een affogato maken met kokos en chocolade.
    Dus sterke espresso over een bolletje Dr, Gruschnabbel snow white kokosijs met een scheutje Mozart gold chocolade likeur. Afgetopt met pure chocoladerasp en gerapte kokos.

    Reply
  24. Liesbeth Barto on 18 juni 2018 14:08

    Af­fo­ga­to met wal­no­ten en honing lijkt me superlekker, die ga ik dus binnenkort eens proberen.

    Reply
  25. Dorian van Haren on 18 juni 2018 15:07

    Ik heb je net “ontdekt” op fb en ben meteen FAN en heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief ! Wat ziet dit er verrukkelijk uit, ik volg jouw recept voor ik zelf ga experimenteren, maar ipv amaretto probeer ik honingrum die ik nog van een vorige vakantie heb staan!
    Ik ben wel ‘happig’ op het mooie pakket, om meteen aan de slag te gaan..

    Reply
  26. Lianne on 18 juni 2018 17:25

    Ik zou m maken met speculoosijs en liquor 43 ❤️

    Reply
  27. Brigitte on 19 juni 2018 17:32

    Jouw recept ga ik als eerste proberen. Klinkt heel goed.
    Dat is niet jouw nieuwe keuken, he Reny?

    Reply
  28. Sharon on 19 juni 2018 23:30

    Dit recept is al hemels, maar ik wil heel graag de Licor 43 Baristo uitproberen om er nog een Spaans tintje met extra koffiesmaak aan te geven Een beetje chocola erbij maakt het dan wel echt af voor mij!
    Ik geniet alvast voor

    Reply
  29. Renske on 20 juni 2018 17:54

    Deze tiramisu affogato klinkt wel ontzettend lekker! Ik denk dat ik een bolletje chocolade ijs zou overgieten met een espresso. Misschien een beetje dikke room er op en wat schuddebuikjes of wat koekkruimels en smullen maar! Voor de volwassen versie kan er misschien een beetje Bailey’s of Amarula in.

    Reply
  30. Janneke on 26 juni 2018 12:43

    Klinkt goed, vooral met de aankomende hittegolf. Ik denk dat ik het heel zomers zou maken met witte chocoladestukjes op de bodem. Daaroverheen een bolletje citroenijs, platgeduwd zodat het het glas afsluit. Daarbovenop een laagje ijskoude limoncello. Tot serveren zet ik dit terug in de vriezer. Zo blijft het lekker koud. Om er bij het serveren voorzichtig de espresso overheen te gieten. Volgens mij krijg je dan met iedere lepel wat heerlijke koffie, semi-gesmolten ijs en een zoete tegenhanger van de witte chocolade.

    Reply
  31. Berna on 28 juni 2018 22:40

    Nog nooit tiramisu affogato geprobeerd, maar aan het recept te zien wordt het een ervaring om nooit te vergeten! Ik zou hem maken met extra pure chocolade, citroenijs en een scheutje Baileys. Ik ga alvast voorgenieten 🙂

    Reply
  32. Sheri on 29 juni 2018 22:43

    Jouw recept lijkt me ontzettend smakelijk. Als ik hem zelf zou maken, zou ik hem willen proberen met stukjes brownie, geroosterde amandelen en kokosrasp.

    Reply
  33. Sandra Jacobs on 30 juni 2018 08:20

    Zalig dit receptje! Ben trouwens een ware koffiejunk maar nog nooit dessertjes geprobeerd met koffie. Hoogtijd om daar verandering in te brengen dus.

    Reply
  34. emre on 30 juni 2018 11:12

    klasse recept. ik ben geen held in de keuken dus ik houd hem simpel met extra sterke espresso en mokkaboontjes.

    Reply
  35. I. Uffing on 30 juni 2018 19:15

    Een lekkere koffie van Cafe Impericon, een bolletje karamelijs in de koffie, een toef slagroom erbovenop en als topping een een lekker wafel waarmee je het oplepelt. Heerlijk zomers.

    Reply
  36. Wiesje on 30 juni 2018 20:29

    Jouw recept lijkt me erg lekker, dus die ga ik vast nog een keer maken. Maar voor morgen wordt koffie met chocolade-ijs en een scheutje rum. En ja natuurlijk wel met een toef slagroom en een lange vinger.

    Reply
  37. Gerard on 30 juni 2018 21:37

    Ik houd het op de 2 ingrediënten koffie en ijs. Wissel alleen de soorten ijs af. Vanille-ijs of een lekker straciatella-ijs. Zo geniet ik van het pure en lekkere van koffie en het zomerse ijs.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required