X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Vruchtenbrood

18
By Mind Your Feed on 12 november 2014 Kids, Zoet

Vandaag een heerlijk recept voor glutenvrij vruchtenbrood. Annemieke van Eet het Beter maakte dit recept speciaal voor Mind Your Feed en heeft mij daarmee heel veel inspiratie gegeven! Ik ga dit brood maken voor mijn oudste dochter, die over 2 weken naar de basisschool mag en natuurlijk een gezond tussendoortje van mij meekrijgt. 

Vruchtenbrood

Wat leuk om een gastblog te schrijven voor Mind Your Feed! Reny en ik kennen elkaar al een tijdje via social media, sinds kort ook persoonlijk en we hebben natuurlijk samengewerkt tijdens de “30 dagen voel je fit”-challenge! Wat we absoluut gemeen hebben is dat we beide healthy foodblogger zijn en bovendien moeder. Een combinatie die onder andere verrassende recepten en tips oplevert voor eten met kinderen.

Over Eet het beter

Mijn foodblog eethetbeter.nl bestaat nu ongeveer een jaar. Ik richt me op een gezonde leefstijl, zonder geraffineerde suikers. Kinderen krijgen extra aandacht op mijn website: door middel van traktaties en funfood streef ik ernaar om gezond eten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een ander speerpunt van mij is voeding als medicijn. Ik ben ervan overtuigd dat je je letterlijk beter kunt eten vandaar ook de naam van mijn pagina.

Los van mijn keuze om bewerkte ingrediënten te laten staan, pik ik van alle stromingen een spreekwoordelijk graantje mee. Vegetarisch, lactosevrij, tarwevrij, glutenvrij, orthomoleculair, voedselzandloper, broodbuik of Paleo: je vindt het allemaal op het eethetbeter.nl. Voor mezelf vind ik het vooral belangrijk dat voeding divers en afwisselend is. Geen beperkingen, alleen mogelijkheden.

Over mevrouw Eet het beter

Mijn naam is Annemieke, ik ben in de dertig en woon in het midden van het land. Mijn vriend en ik hebben twee zonen en de derde verwachten we begin volgend jaar. Ik werk als leidinggevende van een administratieve afdeling. In mijn vrije tijd sta ik in de keuken, blog ik, leer ik voor natuurvoedingsadviseur en zie ik mijn vrienden graag. In mijn mini-moestuin kweek ik wat groente, fruit en kruiden, die altijd lekkerder zijn dan het spul uit de supermarkt. Ik hou van yoga, het strand, het bos en een goed boek.

Mijn liefde voor eten was er altijd al. Ik hielp als kind graag in de keuken en deed een studie aan de hogere hotelschool. Toch ging ik aan de slag in een compleet andere branche. De ziekte van mijn schoonvader zorgde ervoor dat ik me ging verdiepen in de relatie tussen voeding / leefstijl en ziektes en zo werd Eet het beter geboren. Helaas heeft het voor mijn schoonvader niet meer geholpen… Hopelijk kan ik in de toekomst wel wat voor andere mensen betekenen!

Over het recept

Speciaal voor MYF maakte ik een recept dat perfect dient als tussendoortje voor kinderen (en volwassenen). Lekker voor onderweg, op school of werk en gewoon thuis. Dit vruchtenbrood is binnen een uur te maken en bevat geen gluten, gist en geraffineerde suikers.

Vruchtenbrood

De basis van dit brood is gemaakt van yoghurt, waarbij je zelf kunt kiezen voor de schapen-, geiten-, plantaardige of koeien variant. Ik gebruik glutenvrije “brot-mix” van Schar (onder andere te koop bij Albert Heijn), soms aangevuld met rijst- en of boekweitmeel. Natuurlijk kan je ook speltmeel of een andere soort gebruiken, alleen is het brood dan niet meer glutenvrij.

Na het bakken en afkoelen snijd ik de lekkernij in plakken en vries ik het in. Zo hebben we altijd een gezonde snack voor het grijpen! Meneer Eet het beter belegt het brood graag met salade of kaas, maar de boys en ik eten het zonder iets op. De zachtzoete smaak is voldoende.

Vruchtenbrood

Recept voor vruchtenbrood

Benodigdheden voor 1 vruchtenbrood:

Cakeblik (bakvorm), mengkom en mixer

  • 450 gram yoghurt
  • 450 gram meel
  • 1,5 theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 hand gedroogde abrikozen
  • 2 handen rozijnen
  • 1 hand cranberries
  • Zout
  • Olie of boter om de bakvorm in te vetten

Bereiding voor het vruchtenbrood:

Laat de gedroogde vruchten weken in lauw water. Droog ze af en snijd de abrikozen fijn;

Warm de oven voor op 200 graden;

Gebruik de kom om het meel, de baksoda, het zout en het kaneel te mengen;

Doe de yoghurt hierbij en roer of mix totdat je een egale substantie hebt;

Voeg de vruchten toe aan het beslag;

Vet het bakblik in en doe het deeg erbij;

Bak het vruchtenbrood circa 40-45 minuten in de oven. Het is gaar als een breinaald er droog uit komt. Laat het even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt;

Eet smakelijk!

Vruchtenbrood

Hopelijk genieten jullie net zo van deze zoete snack als wij! Voor meer van dit soort recepten nodig ik je van harte uit op mijn website. Je kunt Eet het beter ook vinden op Facebook, Instagram en Twitter. Neem je eens een kijkje? Groetjes, Annemieke

Dat klinkt toch heerlijk! Dank je wel Annemieke, ik ga dit zeker voor mijn dochters broodtrommeltje maken. Deze maand lees je trouwens meer gastblogs op Mind Your Feed, enjoy!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

glutenvrij glutenvrij brood sweets vruchtenbrood
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGevulde paprika’s met groenten en gehakt
Next Article Burn out en gezonde voeding
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

18 reacties

  1. Sonja on 12 november 2014 10:48

    Hoi
    Stomme vraag misschien, maar gebruik je gedroogde cranberry’s?
    Groeten Sonja

    Reply
    • Annemieke on 5 december 2014 00:21

      Hoi Sonja, sorry voor de late reactie! Ja, ik gebruik gedroogde cranberry’s voor dit vruchtenbrood. Groetjes, Annemieke

      Reply
  2. Anouk on 12 november 2014 11:27

    Oe dit ziet er heerlijk uit. Ga het recept opslaan, dank je wel!

    Reply
  3. Elke on 12 november 2014 20:21

    Oh heerlijk!
    Ik heb het gemaakt met wat ik in huis had 😉
    Dus 4 handjes rozijnen en volkorenspeltmeel.
    Een beetje roomboter of roomkaas er op.
    Leuk want door de diversiteit in meel en gedroogde vruchten kun je zelf creatief zijn.
    Allebei bedankt voor het makkelijke en heerlijke recept.

    Reply
  4. Suzanne on 12 november 2014 21:21

    Mmmmm ziet er heerlijk uit!

    Reply
  5. Marjolein on 16 november 2014 13:06

    Mijne staat nu in de oven! Had geen yoghurt en cranberries in huis dus heb kwark gemend met water (450gr kwark / 300ml water) gebruikt en hazelnoten ipv cranberries. Wordt het een vruchten-notenbrood. Ben erg benieuwd!

    Reply
  6. Marjolein on 16 november 2014 14:52

    Kwark was geen succes. Te nat. Net naar de appie gesjeest en nu nieuwe poging met yoghurt 😉

    Reply
    • Annemieke on 5 december 2014 00:23

      Jammer dat de kwark geen succes was! Lijkt mij dat het prima moet kunnen namelijk 🙂 Ik zou trouwens behalve de 450 gram zure zuivel geen extra water toevoegen als ik jou was! Is het met yoghurt wel gelukt? Groetjes, Annemieke

      Reply
  7. Janke on 17 november 2014 12:09

    Dit leek mij heerlijk maar was geen succes.Het brood werd maar niet gaar,weer opnieuw in de oven en op het laatst bikkel harde buitenkant en van binnen nog steeds niet gaar.Ik heb Griekse yoghurt en glutenvrije broodmix bruin van de AH gebruikt.

    Reply
    • Annemieke on 5 december 2014 00:23

      Oh wat jammer om te lezen, Janke!

      Reply
      • Janke on 5 december 2014 00:36

        Zeker jammer, maar ga het nog een keer proberen met gewone yoghurt en een andere broodmix. Want het ziet er zo lekker uit.

        Reply
        • Annemieke on 5 december 2014 10:39

          Hij IS ook heel lekker 🙂 Hopelijk lukt het dan wel, succes! Groetjes, Annemieke

          Reply
  8. Pingback: Blog: november in vogelvlucht | Eet het beter

  9. Marion on 8 december 2014 12:48

    Lijkt mee heerlijk! Hoeveel zout moet er eigenlijk in zo’n brood?

    Reply
    • Annemieke on 9 december 2014 18:10

      Een mespuntje is genoeg Marion 🙂

      Reply
  10. Danae Borger on 12 februari 2015 21:35

    Mijne staat in de oven! Ik eet volgens de voedselzandloper en gewoon meel heb ik dus vervangen door havermoutmeel. Blijkbaar is dat veel lichter want het mengsel werd niet egaal veel te weinig vocht heb dus meer yoghurt erbij gedaan… Ben benieuwd!!

    Reply
    • mar on 3 september 2017 15:03

      gelukt Danae Borger ?

      Reply
  11. Pingback: Bekentenis 22: we bakken gewoon verder – Leven van Marleen

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.