Weekmenu 85 makkelijke maaltijden

1

Stuiterde ik vorige week rond deze tijd van de week nog door het huis van alle energie die ik had…. Ging ik deze week toch even onderuit. Niet helemaal aan zien komen. Alhoewel, hoe naïef kon ik zijn… Als de meiden beginnen te klagen over keelpijn en zich niet zo lekker voelen, dan is de kans vrij groot dat ik daar uiteindelijk ook wat van op pak… Dus, deden we allemaal even pas op de plaats, zorgden we goed voor onszelf en inmiddels is iedereen weer up & running. Gelukkig maar, want er volgen nog 2 drukke weken voordat hier de voorjaarsvakantie begint. Ook dit jaar vertrekken we voor een weekje naar de sneeuw en er moet nog een hoop vooruit gewerkt worden! Dat gaat helemaal goed komen, de planning ligt al klaar en het weekmenu voor komende week heb ik ook al uitgewerkt. Schrijf je weer mee?

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #85 makkelijke maaltijden

Maandag

foe young hai

Ik deed afgelopen week zo’n fijn experiment in mijn eigen keuken… Ik ging namelijk aan de slag met het recept voor deze snelle roerbak foe young hai met zoetzure tomatensaus. Lang, lang geleden at ik dat nog wel eens bij de Chinees en volgens mij – en het proefteam – kwam de smaak superdicht in de buurt. Deze week nog een keer in de herhaling dus!

Dinsdag

pompoen wortelsoep

Zolang het buiten nog fris, nat en guur blijft, hou ik er een soepdag in! Ik blijf het ideaal vinden om op deze manier lekker veel groenten binnen te krijgen. Deze week gaan we voor een echte wintersoep, namelijk deze pompoen wortelsoep met gember. Broodje erbij, klaar!

Woensdag

roerbak stamppot andijvie

Natuurlijk mag met dit weer een goede stamppot niet ontbreken in het weekmenu… Als je mij een beetje kent, weet je dat ik niet van de standaard recepten hou. Deze roerbak andijviestamppot met spek en kaas heeft een heerlijke twist gekregen.

Donderdag

pasta pesto

Als ik het de meiden mag laten bepalen, zouden ze het liefst elke dag pasta eten. Met rode saus, that is. Maar ik vind dat nogal saai, daarom zet ik vandaag deze pasta pesto met gegrilde kip op tafel. Is zo klaar, ideaal voor drukke doordeweekse dagen!

Vrijdag

Indonesische hamburgers

Ik heb het weer opgepakt; vrijdag is onze brooddag. Oftwel, heel makkelijk, broodjes van de bakker en iets lekkers erbij. De ene keer zet ik de oven aan voor een kroketje, de andere keer bak ik deze Indonesische hamburgers erbij. Beetje sla, avocado en wat chilisaus en smullen maar!

Zaterdag

hartige cake met kaas en ui

Er staan inmiddels zoveel recepten op de blog… dat wanneer ik door mijn eigen archief ga, ik sommige lekkere gerechten gewoon bijna vergeten was… Ik zag deze hartige cake met kaas en ui langs komen, heerlijk voor bij de borrel of naast een kom soep. En ik kreeg gelijk zin om weer eens een hartige cake te bakken… wordt vervolgd!

Zondag

bananenbrood met blauwe bessen

Zondag is de dag van verwenontbijtjes en van nog een keer de keuken in duiken om wat lekkers klaar te maken… Voor bij de koffie, thee, tussendoor of voor later in de week. Vandaag ga ik aan de slag met dit bananenbrood met blauwe bessen. Te lekker!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.