Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

0

Door van alles te moeten en de drukte die we daar omheen creëren, vergeten wij tegenwoordig met regelmaat even tijd voor onszelf te nemen. Echt aandacht geven aan jezelf wordt vaak gezien als iets wat tijdrovend is, want je moet nog zo veel andere zaken klaarspelen op een dag. Opvallend is dan ook nog dat de punten op je to do lijst veelal in het teken van je kinderen, partner,  vrienden, familieleden en baas staan. Luidt het wijze gezegde niet: “Je kan pas voor anderen zorgen als je eerst voor jezelf zorgt”? Leer meer over spiegelwerk, over tijd voor jezelf maken en lief zijn voor jezelf.

Dit artikel is niet geschreven om je te dwingen minimaal drie keer per week een yoga les van een uur te volgen. Alhoewel dat een zeer positieve invloed kan hebben op je lichaam, geest en ziel connectie, sla ik dat nu even over. Wat je wel kan doen en weinig tijd in beslag neemt, is iets is wat je al dagelijks doet. Meerdere malen per dag zelfs. In de spiegel kijken. Wat nou als  je daar iets aan toe kan voegen en je om die reden gemakkelijk je energie omhoog krijgt en houdt?

Wat is het eerste dat in je opkomt als je in de spiegel kijkt naar jezelf? Een bepaald woord? Misschien wel een hele zin of een heel gesprek? Heeft het een negatieve of een positieve toon? Of weet je eigenlijk niet wat er gebeurd als je naar jezelf kijkt in de spiegel?

Spiegelwerk

Bij de meeste mensen is het antwoord dat zij er niet bij stil staan wat zich afspeelt in hun gedachten. En als ze zich er wel bewust van zijn is het vaker dat ze niet tevreden zijn met wat ze zien dan dat ze denken: “They say, you are what you eat. Well, I can’t remember eating a sexy beast this morning!”  Maar waarom zou je niet elke dag wakker worden en de dag doorbrengen met een gedachte als net beschreven? Je hebt namelijk een keuze in hoe je over jezelf denkt.

Waarom kunnen wij onze kinderen, ouders en goede vrienden wel standaard voorzien van complimenten en bemoedigende woorden? Dat doen wij niet alleen als zij dat nodig hebben, maar ook wel eens zomaar. Puur en alleen omdat je het fijn vindt om de ander een compliment te geven en die persoon te zien stralen. Stel jezelf de vraag eens: “Waarom zou ik mezelf niet meerdere malen per dag een compliment geven?”

Neem eens de tijd om in de spiegel te kijken naar jezelf. Je kan zelfs een stapje verder gaan en diep in je eigen ogen kijken. Adem een paar keer in en uit en geef hardop een compliment aan jezelf. Wat je dan zal zien is heel erg bijzonder. Je ziet iemand voor je staan die ontzettend veel van je houdt. Iemand die elke dag en de hele dag door tegen je kan zeggen hoe trots hij of zij wel niet is op jou. Wanneer maak jij nou eens tijd voor hem of haar?

Dus kijk in de eerstvolgende spiegel die op je pad belandt en geef jezelf een dikke knipoog waarna je de vraag stelt: “Wie is de mooiste van het  land?”

Spiegelwerk

Mocht je meer willen lezen over spiegelwerk dan is het boek Je kunt je leven helen van Louise Hay echt een aanrader. Zij heeft de term spiegelwerk bedacht en er staan oefeningen in waar je meteen mee aan de slag kan gaan.

Door: Ninotchka de Windt 

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.