Weekmenu #67 makkelijke maaltijden

0

Zo. Hallo. Daar zijn we weer…. Terug van vakantie en alweer bijna klaar om aan de eerste schoolweek te beginnen. Wat zijn de weken voorbij gevlogen. Zo ben je nog druk in de voorbereidingen voor de vakantie. Zo kom je alweer thuis en gaat het gewone leven weer beginnen. En ergens daartussen heb ik ontzettend genoten van Italië, daar zal ik je binnenkort nog meer over vertellen! De afgelopen dagen zijn we hier alvast rustig opgestart en volgende week gaat het echt allemaal weer beginnen. De meiden naar een nieuwe klas op school, we zijn de kleuterfase nu echt voorbij, en ik weer aan de slag. Ik heb al een enorme waslijst liggen met wat ik moet doen, moet koken, moet regelen. Druk zat! Dat vraagt om weer een beetje organisatie in de dagen. En dan kom ik toch weer terug op mijn vertrouwde weekmenu! Kun jij ook wel weer wat inspiratie gebruiken? Pak een kop koffie erbij en schrijf gerust mee! 

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #67 makkelijke maaltijden

Maandag

groentelasagne

Oh wat heb ik weer genoten van de Italiaanse keuken! Pasta’s, pizza’s, bijna elke dag een ijsje… Heerlijk! Toch, hoewel ze daar in Italië echt wel raad mee weten, heb ik bij thuiskomst altijd ernstige behoefte aan heel veel groenten… Daarom gaat vanavond deze groentelasagne met zwarte bonen de oven in.

Dinsdag

tomatensoep

Nu alles en iedereen weer aan de slag is, vind ik het altijd handig om af en toe een grote pan verse tomatensoep klaar te maken. En dan echt een grote pan, zodat er minstens 1 portie de vriezer in kan! Dat komt altijd wel weer van pas op drukke dagen….

Woensdag

pasta pesto

Beetje heimwee heb ik wel hoor…. Vooral de eerste dagen na thuiskomst heb ik een beetje wezenloos voor me uit zitten staren! Ik ben zo dol op Italië, dat ik me helemaal thuis voel als ik daar ben en het land ook echt mis als ik weer in mijn eigen huis zit. Om dat dan een beetje te compenseren, zet ik vanavond deze pasta pesto met gegrilde kip op tafel!

Donderdag

broccolistamppot

Stamppot kan wat mij betreft het hele jaar door! En het is zo makkelijk om klaar te maken, ideaal voor doordeweekse dagen. Deze broccoli stamppot met pesto en parmezaanse kaas is eigenlijk de pasta die op woensdag op het menu stond, maar dan de Nederlandse versie ervan!

Vrijdag

Sla wraps met mexicaans gehakt (2)

Tijd voor comfort food want het weekend staat voor de deur! Deze sla wraps met Mexicaans gehakt gaan het vanavond worden. Uiteraard kun je ook gewone tortilla’s gebruiken, maar om het lekker fris en luchtig te houden gebruik ik graag knapperige sla.

Zaterdag

pittige tonijnsalade

In het weekend vind ik het heerlijk om uit te pakken met de lunch! Doordeweeks zou ik daar in theorie ook tijd voor hebben, maar in de praktijk is het vaak zo dat ik tussen de bedrijven door wat losse happen eet. Vandaag maak ik deze pittige tonijnsalade met limoen en rode peper klaar. Als er nog wat over is, is dat voor bij de borrel vanmiddag!

Zondag

yoghurt wafels

Om deze ochtend goed te beginnen en te vieren dat we – hopelijk – de eerste week hebben overleefd, begin ik vandaag met een verwenontbijtje! Deze yoghurt wafels met verse aardbeien zijn een feestje en vooral de meiden krijgen er geen genoeg van.

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.