Gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella

9

Oh wat kan een mens zichzelf in de weg zitten…. Ik zit heel duidelijk in een fase waarin ik makkelijker dan makkelijk eet. Waarin ik wel volop wil variëren en vooral mijn groenten wil blijven eten. Maar ook een fase waarin ik me steeds afvraag of de recepten die ik maak wel blog-waardig zijn. Want zo moeilijk is het uiteindelijk niet, dat wat ik voor mezelf in elkaar flans. Soms heb ik dan even back-up nodig van mijn vrienden en kennissen. Want als het aan mij ligt, had deze gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella dus vandaag NIET online gekomen…

gevulde courgette met gehakt

En dat is natuurlijk stom van mij! Want dit is dus juist zo’n ontzettend goed voorbeeld van een Mind Your Feed recept. Niks geen poespas. Makkelijk verkrijgbare ingrediënten, lekker licht en toch heel voedzaam. Ik snap ook niet dat ik twijfelde… Maar ach, soms heb je van die dagen. Dan moet een ander even tegen je zeggen dat je juist lekker dicht bij jezelf moet blijven. Gelukkig zijn er dan altijd mensen bij wie ik even kan aankloppen met mijn gedreutel.

gevulde courgette met gehakt

Toevallig had ik het er vorige week nog met iemand over. Ik ben nu ruim 3 jaar bezig met mijn blog, waarvan alweer ruim 1,5 jaar fulltime. Als baan. Ik vind het nog steeds best bizar. En nog steeds zo fijn om voor mezelf te werken. Maar soms, heel soms, mis ik mijn collega’s. Of mis ik het hebben van collega’s. Bij mijn vorige baan werkte ik in een heel fijn team, waar we altijd met elkaar konden sparren. Nieuwe plannen maken, ideeën uitwerken, dat soort dingen. Maar waar je ook af en toe je twijfel even in de groep kon gooien.

gevulde courgette met gehakt

Nu kan ik dat thuis natuurlijk ook wel. Maar juist met collega’s is dat toch anders. Die zitten net zo in het werk als jij en die weten dus waar je het over hebt…. Ach ja, zo heeft alles zijn voordelen en voordelen, en ik zou ook niet meer terug willen naar mijn oude baan. Dus val ik af en toe mijn collega bloggers, vrienden en kennissen maar even lastig. En weet je wat… uiteindelijk mag jij gewoon zeggen of je ook blij wordt van dit recept voor gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella! Want dat vind ik uiteindelijk nét zo belangrijk!..

gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella

Voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tl oregano
  • verse basilicum
  • peper
  • zout
  • olie

Nodig; koekenpan, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de courgettes in de lengte doormidden en snij met een scherp mes het vruchtvlees eruit. Hou dit even apart. Besprenkel de courgettes met een druppel olijfolie en wat peper en zout en schuif voor 15 minuten de oven in.

Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, en snij in blokjes. Snij ook het vruchtvlees van de courgette fijn. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snij de tomaatjes in kwarten.

Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rondom aan en doe dan de paprika, tomaatjes en courgette ook in de pan.

Schep goed door en laat zo’n 2 tot 3 minuten meebakken. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en nog wat oregano.

Haal de courgettes uit de oven. Laat de oven aan staan. Verdeel het gehaktmengsel over de courgettes.

Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Leg de mozzarella tussen het gehakt en strooi de Parmezaanse kaas over de gevulde courgettes met gehakt. Schuif nu nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven.

Scheur wat verse basilicum over de courgettes met gehakt en geniet ervan! Eventueel kun je hier nog wat brood bij eten, of een pastasalade.

gevulde courgette met gehakt

Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde courgette met gehakt, paprika en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Beste Reny je geeft aan of het nog wel zinvol I is om je blog te vullen met dagelijkse recepten omdat ze zo simpel zijn. Het antwoord is JA! Het gaat niet altijd om de moeilijkheidsgraad maar om de afstemming van de ingrediënten en de vaak om de subtiele smaak. Natuurlijk kun je moeilijkere recepten plaatsen maar dan denk ik dat er een hoop mensen afhaken. Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd in de bereiding van eten en vond het heerlijk om samen met mijn moeder te kunnen koken. Overigens vrij basaal. Later kwam ik te wonen naast een echte “Chef” die ook nog eens leraar koken van de hogere hotelvakschool was. Van hem heb ik veel geleerd. Daarnaast veel aan kookworkshops en andere workshops zoal bv worstmaken, deelgenomen. Mijn passie voor koken heb ik ook weer over kunnen brengen op mijn dochters. Een van hen kan nog veel beter koken dan ik. Je zult begrijpen dat het altijd een feest is als wij samen in de keuken staan. Maar goed, terug naar jouw blog. Naar mijn menig voldoet die in een grote behoefte. Veel mensen zitten niet te wachten op ingewikkelde receptuur. Velen in mijn kennissenkring kunnen, ik chargeer, een komkommer nauwelijks onderscheiden van een courgette. Daar zijn jouw recepten, die ook nog eens gezond zijn, een uitkomst voor. Voor de gevorderde kokers zijn jouw recepten een goede suggestie. Daarom lees ik dagelijks jouw blog en heb al verschillende recepten uitgeprobeerd. Vaak nog wat weggelaten of toegevoegd op basis van mijn eigen smaak. Ik ben er blij mee. Daarom, ga alsjeblieft gewoon door. Het is een terugkerend, dagelijks genot om je blog te lezen.
    Met vriendelijke groet, Peter.

  2. Makkelijke recepten zijn ook zeker blogwaardig! Maar ik begrijp je twijfel.. Toch gewoon plaatsen, je zult zien dat er genoeg mensen blij mee zijn en inspiratie uithalen. Ze zien er trouwens heerlijk uit! Top. Liefs X

  3. Heb net de gevulde courgette gemaakt en geproefd , heerlijk, ik heb de parmezaan en de mozzarella weggelaten, plakjes belegen kaas er bovenop gedaan.
    Dank je wel.

  4. Desiree Beens op

    Hallo
    Een lekker recept! Wat ook lekker is om het met tonijn ( ipv gehakt) rode pesto en feta te maken. Goede tip om eerst de courgette even in de oven voor te garen!

  5. Zojuist de gevulde courgettes gegeten. Het was heerlijk! Nog een tip: eerst met scherp mes de gehalveerde courgettes voorsnijden en dan met een beetje scherpe lepel het vruchtvlees eruit “scheppen/snijden”. Verder stond niet in het recept of de gevulde courgettes op het rooster of in een ovenschaal moesten. Ik heb dat laatste gegokt en dat ging prima. Ik zou het een superidee vinden als je het aantal calorieën per portie erbij zou zetten, Reny. Ga vooral door met die heerlijke recepten delen! Bedankt!

Laat een bericht achter