Pompoen wortelsoep met gember

2

Kom. Soep. Dat is niet alleen de perfecte manier om nog wat restjes groenten weg te werken. Het is ook nog eens heerlijk verwarmend op koude dagen. En wat was het koud vorige week! Met nog een restje pompoen en wat losse wortelen die ik nog geen bestemming had gegeven, maakte ik deze heerlijke pompoen wortelsoep klaar. De toevoeging van een stukje verse gember geeft dit soepje net die verwarmende twist die je op frisse dagen wel kunt gebruiken!

pompoen wortelsoep

Vorige week stond ik op het schoolplein om mijn meiden op te halen. De jongste staat altijd al snel buiten met haar juf, maar de oudste is vaak niet zo vlot. Normaal gesproken geen probleem, ik heb altijd wel een gezellig praatje met een andere ouder. Maar vorige week, terwijl de wind over het schoolplein gierde, kreeg ik het met de minuut kouder… Ik zal echt niet heel lang hebben staan wachten, maar voor mijn gevoel was ik al bijna bevroren.

pompoen wortelsoep

Nou had ik misschien mijn muts en handschoenen mee moeten nemen, maar daar had ik natuurlijk niet aan gedacht…. Bij thuiskomst ben ik direct een pan pompoen wortelsoep gaan maken. Met verse gember en lekker veel kruiden. En toen we daar ’s avonds van zaten te eten, bedacht ik me dat de combi van warme soep en koude dagen eigenlijk perfect werkt! Van mij mogen we langzaam aan wel weer richting het voorjaar gaan, maar als het nog zo fris blijft dan is dit recept zeker een aanrader!

pompoen wortelsoep

pompoen wortelsoep

Pompoen wortelsoep met gember

Voor 1 flinke pan soep:

  • 1/2 pompoen
  • 5 wortelen
  • 1 kleine aardappel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 kleine uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 lt water
  • 1 bouillonblokje groente
  • 50 ml (plantaardige) room
  • 2 cm verse gember
  • 1,5 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • zout
  • peper
  • pompoenpitten ter garnering
  • olie om te bakken

Nodig;

rooster van de oven, bakpapier, grote soeppan, knoflookpers, staafmixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.

Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik en verwijder de pitten. Leg de plakken pompoen op het bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper, zout en oregano over. Schuif voor 15 – 20 minuten in de warme oven.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schrap de wortelen en snij in plakken van 2 cm. Schil de aardappel en snij in blokjes.

Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook en de gember erbij uit. Voeg de wortel en aardappel toe en bak heel kort mee.

Schep de tomatenpuree in de pan en voeg de cayennepeper, komijn, gerookte paprikapoeder en nog wat oregano toe. Roer goed door en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Breng het water met de groenten aan de kook en kook de wortelen en aardappel in 10 – 15 minuten gaar.

Haal de pompoen uit de oven. Snij eventueel donker geworden stukjes van de schil weg. Snij daarna in blokjes en voeg toe aan de pan met groenten.

Schenk 50 ml room in de grote soeppan en gebruik de staafmixer om de ingrediënten tot een gladde pompoen wortelsoep te pureren. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout en maak de soep af met wat room en pompoenpitten.

pompoen wortelsoep

Ga je aan de slag met dit recept voor pompoen wortelsoep met gember? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter