Quiche met witte asperges en zalm + opening Dé Aspergewinkel

2

Yes, ze zijn er weer! Er zijn van die momenten in het jaar waar ik enorm naar uit kan kijken. Zoals het aanbreken van het aspergeseizoen. Heerlijk, ze zijn weer verkrijgbaar! Zo lekker, met zalm en ei… Kraakverse asperges koop je dit jaar bij Dé Aspergewinkel in Den Bosch. Ik nam alvast een kijkje in deze unieke pop-up store en ging aan de slag met dit recept voor quiche met witte asperges en zalm.

quiche witte asperges

Eigenlijk ben ik qua asperges best wel traditioneel ingesteld. Voor de bereiding hield ik mij altijd aan mijn moeders recept. Asperges met verse zalm erbij, krieltjes, gekookt eitje, zo lekker! Helemaal niets mis mee, maar je kunt asperges nog op zoveel meer manieren gebruiken. Zo was ik dus in Dé Aspergewinkel in Den Bosch waar ik bijvoorbeeld ook asperge-worstenbroodjes en asperge-ijs at. Ja, dat lees je goed!

quiche witte asperges

quiche witte asperges

Met de opening van het aspergeseizoen – dit jaar op 11 april – is ook Dé Aspergewinkel geopend. In deze bijzondere winkel aan de Visstraat 14 in Den Bosch kun je uitgebreid kennis maken met de wereld van het witte goud. Tot en met 24 juni kun je hier terecht voor dagverse asperges, kookdemonstraties en proeverijen. De asperges kunnen in de winkel al worden geschild en al je vragen over de bereiding van deze heerlijk groente worden in de winkel beantwoord.

quiche witte asperges

Kookdemonstraties én proeven natuurlijk!

quiche witte asperges

Kraakverse asperges!

quiche witte asperges

Ben je in de buurt van Den Bosch? Dan zou ik zeker een kijkje nemen in Dé Aspergewinkel! De winkel is een initiatief van ZON fruit & vegetables en is van dinsdag tot en met zondag geopend*. Natuurlijk neem je dan verse asperges mee naar huis en daar kun je dan deze quiche met witte asperges en zalm mee maken. Lekker traditioneel, maar dan met een kleine twist! Wij hebben er met Pasen van zitten smullen…
* Tijdens de aankomende feestdagen kunnen de openingstijden gewijzigd zijn, check de website voor actuele informatie.

quiche witte asperges

Samen met Annemiek van Keukenliefde.nl

quiche witte asperges

Asperge frietjes!

quiche witte asperges

… en asperge likeur …

Quiche met witte asperges en zalm

Voor 3 tot 4 personen

  • 500 gr witte asperges
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 100 ml (plantaardige) room
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 el (spelt)bloem
  • beetje boter om in te vetten

Nodig;

springvorm 12 x 30 cm, pan om de asperges te koken, dunschiller, keukenpapier, mengkom

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.

Snij de uiteinden van de asperges en schil ze dan met een dunschiller. Dikke asperges moet je misschien 2 keer schillen om zo alle draden te verwijderen.

Gooi de schillen en kontjes niet weg, hier kun je soep van maken!

Doe de asperges in een pan en voeg water toe, breng aan de kook. Laat de asperges in een minuut of 5 beetgaar koken. Giet af en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

Snij de zalm in blokjes. Zet even apart.

Kluts de eieren in de mengkom en schenk hier de room bij. Breng op smaak met tijm, oregano, peterselie, peper en zout. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door.

Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Dep nog even droog met wat keukenpapier.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier wat bloem over uit. Zo wordt de bodem straks niet te vochtig.

Verdeel de asperges over de bodem van de quiche. Leg de stukjes zalm ertussen. Schenk nu het ei-room mengsel over de asperges en zalm.

Schuif de quiche met witte asperges en zalm in de oven en bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Geniet ervan!

quiche witte asperges

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met witte asperges en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met ZON fruit & vegetables. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Mmm dat lijkt me super lekker..
    Is het ook mogelijk om dit recept voor te bereiden en op een later tijdstip in de oven te doen?

    Groetjes Beate

Laat een bericht achter