X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gebakken havermout

Gebakken havermout met rood zomerfruit

8
By Mind Your Feed on 26 april 2017 Ontbijt

Ik ben deze week een beetje in vakantietempo. Niet te vroeg opstaan, geen wekker, rustig opstarten. Kopje koffie erbij en langzaamaan wakker worden. Geen ochtendspits, en daar word ik wel even heel gelukkig van. Want de laatste weken waren best hectisch! Waar ik ook gelukkig van word is uitgebreid ontbijten. Bijvoorbeeld met deze gebakken havermout met rood zomerfruit. Ideaal voor frisse voorjaarsochtenden!

gebakken havermout

Eigenlijk had ik bedacht alleen nog maar frisse ontbijtjes klaar te maken. Maar met het voorjaarsweer van de afgelopen weken, heb ik toch anders besloten. Nee, ik klaag niet, want het zonnetje later op de dag vind ik heerlijk. Maar wat kan het nog koud zijn ’s morgens…!

gebakken havermout

Vandaar een soort compromis. Gebakken havermout. Met rood zomerfruit. Een warm ontbijtje maar wel met een zonnig tintje! Ik gebruikte voor dit recept trouwens diepvriesfruit, dat heb ik standaard in huis. Wel zo makkelijk. En eerlijk gezegd; vers zomerfruit eet ik het liefst gewoon zo uit het vuistje. Te lekker om dat niet te doen, toch?

gebakken havermout

Gebakken havermout met rood zomerfruit

Voor 1 schaal, ongeveer 4 personen

  • 125 gr havermout
  • 150 gr (diepvries) zomerfruit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen…
  • 2 eieren
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • klontje boter om in te vetten

Nodig: mengkom, schaaltje of maatbeker, ovenschaal 15 x 20 cm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een klontje boter.

Doe de havermout in de mengkom en voeg hier de kaneel, vanillepoeder en bakpoeder aan toe. Schep even om.

Schenk de melk in een schaaltje of hoge maatbeker. Voeg de eieren toe en kluts goed. Schenk de honing bij het mengsel en roer nog even door.

Voeg het (diepvries) fruit toe aan de havermout en hussel voorzichtig door elkaar. Schep dan de ingrediënten in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de schaal.

Zorg dat het rode zomerfruit goed tússen de havermout ligt en niet te veel erboven op.

Schenk het ei-melk mengsel nu over de havermout met zomerfruit. Schuif de ovenschaal voor 25 minuten in de warme oven. Gaat de bovenkant te hard? Dek dan eventueel af met wat aluminiumfolie.

gebakken havermout

Ga jij aan de slag met dit recept voor gebakken havermout met rood zomerfruit Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

aarbeien blauwe bessen gebakken havermout gebakken havermout recepten gebakken havermout uit de oven havermout ontbijt recepten havermout uit de oven warme havermout ontbijtjes warme havermout recepten zomerfruit
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleQuiche met witte asperges en zalm
Next Article Zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

Oeuf en cocotte

8 reacties

  1. Marion on 26 april 2017 16:08

    Nou net uit de oven gehaald maar niet na 25 minuten toen was het nog vloeibaar, dus uiteindelijk 45 minuten in de oven geweest, klopt t dat het in principe gewoon een beetje pap blijft??

    Reply
  2. Véronique Ouwehand on 26 april 2017 21:42

    Ik zie regelmatig dat er in recepten vanillepoeder gebruikt wordt. Ik heb dat tot nu toe nog niet in de winkel kunnen vinden. Waar is dit te koop?

    Reply
    • Cornelia on 25 mei 2020 13:55

      Waarschijnlijk wordt er vanillesuiker bedoeld?

      Reply
      • Mind Your Feed on 28 mei 2020 13:31

        Hoi!
        Nee, ik bedoel inderdaad vanillepoeder. Dat is het merg van een vanillepeul, dat er al uitgeschraapt is en als gedroogd poeder in een potje zit. Dit koop je bij de natuurwinkel. Het is dus pure vanille. Je zou ook een vanillepeul kunnen uitschrapen. Maar vanillesuiker is vanille + suiker, dat bedoel ik dus niet!

        Reply
  3. Sarah Laus on 22 juni 2017 10:43

    Beste,

    ik werk binnenkort een project uit met gezonde voeding voor een inclusieve groep kinderen. op het einde krijgen alle kinderen een kalender mee voor de ouders met bij iedere maand, een gezond recept. Mag ik dit recept en een foto in de kalender gebruiken? Met de vermelding van de website uiteraard.

    Hopend op een positieve reactie.

    Met vriendelijke groeten,

    Reply
  4. Cornelia on 28 mei 2020 15:28

    Sorry, ja pas nu gaat me een lichtje branden. Ken het natuurlijk, gebruikte het lang geleden uit een potje maar tegenwoordig koop ik alleen nog vanillepeulen. Nogmaals sorry!

    Reply
    • Mind Your Feed on 30 mei 2020 10:41

      Nee hoor, dat maakt helemaal niet uit! Kan maar beter helder zijn toch 🙂 Fijne dag!

      Reply
  5. RUTTEN FREDDY on 12 juni 2022 08:05

    ik vond een heerlijk dessert om bij de koffie te geven
    ik heb dit al 3 keer gemaakt ze vonden zo heerlijk lekker dat ik voor meer personen wild maken

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....