X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zoete aardappelpizza

Zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella

18
By Mind Your Feed on 28 april 2017 Diner

Yes, het weekend staat voor de deur! En ik had wel weer eens zin in een zelfgemaakte pizza. Er staan inmiddels al heel wat pizza variaties op mijn blog, maar ik blijf experimenteren in de keuken. Vind ik leuk. Deze keer bedacht ik dat de pizza wel weer wat extra groenten mocht hebben. Uiteindelijk gaat er wat mij betreft niets boven een crispy Italiaanse pizzabodem, maar veggies toevoegen is nooit verkeerd… Deze zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella is dan zeker een goed idee!

zoete aardappelpizza

Ik denk dat wij wel eens per week – nou laat het eens in de 2 weken zijn – pizza eten. De ene keer zelfgemaakt, de andere keer afgehaald bij de pizzeria hier om de hoek. Of we schuiven gewoon daar aan tafel, ook wel zo lekker makkelijk. Eerlijk is eerlijk, Simon is de pizzabakker hier in huis. Hij zet maar wat graag al vroeg op de dag het deeg klaar zodat dat heerlijk luchtig kan worden.

zoete aardappelpizza

Maar dat is dus wel een gewone pizza. Gemaakt van bloem, water en olie. Hij bakt ze als de beste hoor, maar soms wil ik wat anders. Een pizza met extra groenten bijvoorbeeld. En dan niet on top, maar door het deeg heen. Op deze manier is het helemaal niet lastig om extra groenten toe te voegen aan een gerecht. En zo krijg je makkelijk je aanbevolen portie groen binnen!

zoete aardappelpizza

Zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella

Voor 1 plaatpizza of 2 pizzabodems:

  • 500 gr zoete aardappel (geschild)
  • 2 eieren
  • 100 gr havermeel
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • peper
  • zout

Voor de topping:

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 el groene pesto (zelfgemaakt)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola
  • verse basilicum, paar blaadjes

Nodig;

pan, vergiet, mengkom, pureestamper, rooster van de oven, bakpapier

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster er alvast uit en bekleed met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Doe in de pan, voeg water toe, zet op het vuur en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel in 8-10 minuten gaar. Giet dan af en laat even uitdampen in een vergiet.

Doe de zoete aardappel in de mengkom en voeg het havermeel toe. Je kunt ook havermout zelf tot meel malen met een koffiemolentje of blender. Tik de eieren boven de kom en voeg de oregano, tijm, wat peper en zout toe. Gebruik een vork om alle ingrediënten voor de zoete aardappelpizza goed te mengen.

Schep dan het deeg op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het goed uit te spreiden. Zorg dat de pizzabodem overal ongeveer 3 – 5 mm dik is.

Schuif de bodem voor de zoete aardappelpizza voor 30 minuten in de warme oven.

Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen. Breek de mozzarella in stukjes.

Haal de zoete aardappelpizza uit de oven, laat de oven aan staan. Besmeer de bodem met wat tomatenpuree. Smeer goed uit met een mes.

Gebruik een lepel om hier en daar wat drupjes groene pesto op de pizza te leggen en spreid de uienringen uit.

Leg de stukjes mozzarella ook op de pizza en schuif dan de zoete aardappelpizza nog 5 minuten de oven in.

Maak daarna af met de rucola, verse basilicum en wat Parmezaanse kaas. Enjoy!

zoete aardappelpizza

Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

glutenvrij glutenvrije pizza glutenvrije pizza recepten pizza pizza met groenten pizza met zoete aardappel pizza recepten pizza zelf maken zoete aardappel zoete aardappel recepten zoete aardappelpizza
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGebakken havermout met rood zomerfruit
Next Article Weekmenu 17 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

10x recepten met kip en rijst

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

18 reacties

  1. Annemiek on 28 april 2017 09:46

    Topreceptje!
    Dankjewel voor de leuke inspiratie!
    Is dit recept voldoende voor vier of twee eters?
    Alvast bedankt, groetjes
    Annemiek.

    Reply
  2. Kim Smits on 28 april 2017 12:18

    Hoi Reny,
    Dat ziet er erg lekker uit! Ben al een hele tijd fan van jouw recepten 🙂
    Omdat zoete aardappel best wel wat punten (weight watchers) bevat zou ik de helft willen vervangen. Zou dit bijvoorbeeld door gekookte worteltjes (ook zoet) kunnen?
    Groetjes,
    Kim

    Reply
  3. Karin on 29 april 2017 06:46

    Ziet er lekker en makkelijk uit. Zeker als je glutenvrij ( glutenvrije havermout) eet.
    Waar ik wel benieuwd naar ben is of de bodem knapperig wordt.

    Wil hem zeker proberen.
    Gr.karin

    Reply
  4. Rowan on 5 mei 2017 11:31

    Wauw! Wat een goed en lekker idee! Dit ga ik zeker een keer maken!

    Reply
  5. Annette on 11 mei 2017 00:10

    Erg goed! Fijn om weer een alternatief pizza recept te ontdekken 🙂 Wat ons betreft kan ‘ie wel een beetje meer ‘pit’ gebruiken. Wat parmezaanse kaas door het ‘deeg’ is lekker en ruim peper. Eventueel nog wat chilivlokken oid? Twee eieren wat veel, een vrij natte massa. Misschien kleine eitjes gebruiken of anders één grote. Hoe dan ook: we hebben genoten!

    Reply
  6. Daan on 13 juni 2017 07:32

    Dit werkt natuurlijk niet. Zoete aardappel is zo gaar, dis ik zou zeggen: rauw met havervlokken in de blender.
    Verder hierboven met weightwatchers opmerking: de zoete aardappel is een groente, en geeft langzaam zijn energie af. Als je dit niet wilt eten in je dieet, dan vraag ik mij af of je het wel begrijpt.

    Reply
  7. Sandra on 31 augustus 2017 13:51

    Ipv havermeel. Wat kan ik gebruiken, gewone meel, havermout?

    Reply
    • Mind Your Feed on 1 september 2017 10:58

      Dat kan allebei! Havermout maal je eenvoudig tot meel in een blender of koffiemolentje. Maar je kunt ook gewoon tarwe- of speltmeel gebruiken.

      Reply
  8. Jerry on 29 oktober 2017 10:52

    Hmmm ben benieuwd. We gaan hem vanavond proberen.

    Wel een opmerking…waarom de oven al op voorverwarmen zetten als de zoete aardappel nog geschild en gekookt moet worden.

    Voorverwarmen duurt gemiddeld tussen de 5 en 8 minuten. Dan staat de oven dus lang voor niets op een hoog Wattage te verwarmen. Ik zie dit trouwens op heel veel websites. Kan veel energie en dus geld besparen als dit wordt aangepast in al die recepten. Ook beter voor het milieu natuurlijk. 😉

    Reply
  9. Angelique on 12 januari 2018 15:42

    Wij gaan het vanavond proberen ben erg benieuwt. Wel heb ik de bodems al gemaakt en beleg ik ze straks en stop ze dan nog even in de oven.

    Reply
  10. Ria Terlouw on 27 mei 2018 14:46

    Dag, het is zeker een lekker recept maar ik vind het een monnikenwerk om het deeg uitgerold te krijgen. Het is te nat, blijft plakken. Weet iemand wat ik dan erkend doe en hoe ik dit kan oplossen?

    Reply
    • Noelle on 7 februari 2021 08:14

      Bij mij bleef de bodem helaas te zacht. Smaak was wel erg lekker. Volgende keer ga ik de bodem halverwege omdraaien. Dan is ie hopelijk gaar en net wat “knapperiger”….

      Reply
  11. Caroline on 1 juni 2018 08:22

    Hier en daar een aanpassing, maar wat een heerlijk en leuk recept. Dank je wel.

    Reply
  12. Zaligkoken on 31 juli 2019 20:16

    Jammie ziet er heerlijk uit! Mooi alternatief.

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:25

      Dankjewel!! Heerlijk deze bodem!

      Reply
  13. Tessa on 15 januari 2020 08:01

    Ziet er heerlijk uit! Ik mag geen lactose, is er een alternatief wat ik kan gebruiken voor de mozzarella?

    Reply
  14. Sanne on 30 mei 2020 20:47

    Heel lekker!! Heb de bodem al twee keer gemaakt met verschillende toppings, smullen 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 2 juni 2020 10:11

      Oh wat heerlijk om dat van je te horen! Geniet er nog lekker vaak van!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....