Tortilla wraps van speltbloem

10

Oh, ik blijf het zeggen… Zelf maken is vaak zó veel lekkerder! Zo veel lekkerder, echt! Maar ik ken het ook hoor, soms is het gewoon makkelijk en snel om kant-en-klaar te kopen. Bijvoorbeeld met tortilla’s, uit een pakje van de supermarkt, wel zo handig toch? De vulling ervoor maak ik dan uiteraard wel zelf, zonder zakje met kruidenmix, en natuurlijk met lekker veel groenten. Maar die tortilla’s komen bij mij 9 van de 10 keer gewoon wel uit een pakje. Stom eigenlijk, want op zich is het zo gebeurd om zelf te maken…. Soms heb ik ook even een wake up call nodig, en die kreeg ik vorige maand…. Ik maakte dus laatst zelf tortilla wraps van speltbloem, en het recept is te makkelijk én lekker om niet met je te delen!

tortilla wraps van speltbloem

Het recept voor deze tortilla’s van speltbloem is supersimpel, en lijkt ook heel erg op het recept voor Italiaanse piadines dat ik vorig jaar deelde. Ik draai er normaal gesproken echt mijn hand niet voor om om zelf wraps te maken, en je vindt dan ook heel veel recepten van wraps op de blog. Maar die échte wrap, die ik ken uit de supermarkt, had ik eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. Linda zette vorige maand haar recept voor tortilla’s op haar blog, en hallowaarom had ik dit nog nooit gemaakt?! Ik heb eigenlijk niet heel lang meer over die vraag nagedacht en dook zelf de keuken in. Dit zijn de échte tortilla’s, zoals ze volgens mij horen te zijn. Zacht, licht, stevig, maar ook belangrijk; op te rollen!

Met de ingrediënten hieronder maak je 8 tortilla’s klaar, maar je zou ook het recept kunnen verdubbelen en het extra aan deeg kunnen invriezen. Zo maak je het voor jezelf nog net even makkelijker, en daar hou ik altijd wel van! De tortilla’s horen wat mij betreft gevuld te worden met Mexicaans gehakt, maar je kunt er natuurlijk nog zoveel meer mee doen! Voor een snelle lunch vulde ik ze bijvoorbeeld met wat ijsbergsla, spinazie en kipfilet, en dat was ook erg lekker!

tortilla wraps van speltbloem

Zo zie je maar, ik word ook af en toe verleid door het gemak uit de supermarkt, maar eigenlijk is er geen excuus om zelf aan de slag te gaan… Al vind ik nog steeds dat een kant-en-klare wrap echt prima is, hoor! Gewoon lekker blijven afwisselen dus, zelf maken als je er zin en tijd voor hebt, en in de winkel kopen als je kiest voor gemak.

Tortilla wraps van speltbloem

Voor 8 stuks:

  • 250 gr speltbloem + extra om te bestuiven
  • 150 ml lauwwarm water
  • 15 ml olijfolie (1 flinke eetlepel)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Nodig; mengkom, klein glaasje, huishoudfolie, deegroller, koekenpan

Bereiden: Doe de speltbloem in de mengkom. Meng het bakpoeder in een klein glaasje met 2 el lauwwarm water en laat het goed oplossen.

Schenk een ruime eetlepel olie bij de bloem, doe het water met bakpoeder erbij en voeg nu beetje bij beetje de rest van het lauwwarme water toe.

Meng tot een soepel deeg, dat nog wel iets plakkerig is. Is het echt nog te nat, voeg dan nog wat bloem toe. Is het juist al te droog, doe er dan nog een klein scheutje water bij. Het deeg hoort te plakken, maar moet wel loskomen van je handen (ja, ik kneed deeg het liefst met mijn handen!).

Haal de deegbal uit de mengkom en bestrooi de kom met wat bloem. Verdeel het deeg in 8 kleine bolletjes en leg ze in de kom, dek af met wat huishoudfolie. Laat het deeg nu zeker een half uurtje rusten.

Bestuif een schoon werkblad met bloem en verwarm een koekenpan op het vuur. Er hoeft geen olie in! Rol nu de bolletjes 1 voor 1 uit tot een tortilla van zo’n 1,5 mm dik. Leg de eerste tortilla in de warme koekenpan en bak de onderkant aan, er ontstaan bellen in het deeg en dan kun je de tortilla omdraaien. Bak ze aan beiden kanten maar kort aan, zo blijven ze lekker soepel en makkelijk om op te rollen.

Wat ik deed was 1 tortilla uitrollen, in de pan leggen en dan gelijk de volgende tortilla uitrollen. Zo kun je achter elkaar door bakken en ben je in een mum van tijd klaar. Enjoy!

tortilla wraps van speltbloem

Ga je aan de slag met dit recept voor tortilla wraps van speltbloem? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

  1. Gouden tip deze wraps! ’s Avonds na het eten gemaakt zodat de kindjes er 1 voor het ontbijt konden proeven met een komkommertje en een stukje worst. De rest is mee naar het werk gegaan; lekker zelfgemaakt honingmosterdsausje erop, plakje gerookte zalm, wat avocado en rucola en de collega’s waren weer blij met me!

  2. Louise vd Vijver op

    Ik ben alleen zou ik de hoeveelheid kunnen halveren?

    Heb laatst de coulafoutis met blauwe bessen gemaakt maar had t in cakecormpjes gedaan en vond t wat droog. Ga t nog een keer maken maar dan zoals jij t maakte, in 1 kom.

    Bedankt voor je heerlijke recepten.
    Louise

  3. Ha.

    Het lijkt me heerlijk. Qua suikers en koolhydraten is dit zeker een groot verschil met gekochte wraps?
    Dus als je aan de lijn ben, kan je dit Eten?

    Groetjes!

    • Mind Your Feed op

      Spelt is ook een graansoort en behoort tot de koolhydratengroep. Ik weet niet exact hoeveel koolhydraten er per wrap inzitten.

  4. Zojuist deze wraps gemaakt en gegeten. Succes!!! Alle borden leeg en 1,5 wrap over. Niet omdat het niet lekker was. In tegendeel. We hebben gesmuld. Had een bonenvulling gemaakt dus die vulde goed.
    Ik had trouwens patentbloem gebruikt. Ging prima. Volgende keer doe ik klein beetje kruiden erbij en misschien wat knoflookpoeder.
    Heb je nog een tipje om de bloem wat beter van het deeg te krijgen voordat de wrap gebakken wordt? Nu bleef er op de meeste wraps vrij veel bloem zitten. Deel bakte aan in de pan en een deel aten we op. Ik had er wel wat vanaf geschud maar dat hielp deels.
    We gaan het recept zeker nog eens maken!!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.