Pumpkin spice granola

6

De geur van een bakplaat vol pumpkin spice granola in huis… Dat maakt dat je eigenlijk direct van de bakplaat de knapperige graanvlokken in je mond zou willen stoppen. Maar de kunst van het maken van granola, is dat je deze helemaal laat afkoelen. Dan pas worden de havervlokken lekker crunchy en dat is juist zo lekker! Nu het dan in de ochtend voor even weer wat langer licht is, maar de dagen echt wel korter worden, is het tijd voor een herfstige granola-variant. Met een restje pompoen maak je dit zo klaar!

pumpkin spice granola

Ik gebruik heel veel pompoenen in de herfst. Maar niet altijd gaat de pompoen in 1 keer op. Ik gebruik bijvoorbeeld de helft in een stoofschotel, of heb na het roosteren nog wat over. Met dat restje pompoen maak ik vaak pompoenpuree. Gewoon een kwestie van de pompoen prakken, niets lastigs aan. Heel handig om in huis te hebben, want je kunt er zoveel mee! Zo maakte ik al eerder eens de pumpkin spice muffins met een restje pompoen. Maar ook door een smoothie, of dus in de granola, kun je pompoenpuree verwerken.

pumpkin spice granola

De geur van vers gebakken granola, oh wow! Daar kom ik mijn bed wel voor uit hoor. Het hele huis vult zich met herfstgeuren! Precies waar ik op deze donkere ochtenden behoefte aan heb. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kom echt zo lastig mijn bed uit de laatste dagen… die wekker gaat wel af, maar ik negeer hem totaal. Het is dat de kinderen op een bepaald moment een beetje opstandig worden en ik weet dat ze naar school moeten. Maar anders had ik me echt nog omgedraaid en verder geslapen.

Tijd voor wat comfort food in de ochtend dus. Of als tussendoortje. Want ik ben vast niet de enige die heel graag uit de pot met pumpkin spice granola snoept. Maak vooral lekker veel klaar, want van deze crunchy cruesli kun je blijven snoepen. Ik gebruikte dus een restje geroosterde pompoen, en prakte deze tot puree. Niet helemaal glad overigens, want juist die stukjes pompoen die erin blijven zitten geven een extra zoetje aan deze granola.

pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola

Voor 1 flinke pot:

  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 100 gr pompoenpuree
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl kardemom
  • 1 mespunt vanillepoeder

Nodig; mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de havervlokken met de havermout in de mengkom. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe.

Gebruik een vijzel om de kruidnagels te fijn te malen. Dit kan eventueel ook met een groot mes. Voeg de kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom en vanillepoeder toe aan de mengkom. Schep goed door.

Laat de kokosolie smelten en schenk hier de honing bij. Schep ook de pompoenpuree erbij en roer goed door.

Meng nu de kokosolie, honing en pompoenpuree met de havervlokken en havermout. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en spreid de pumpkin spice granola dan uit over de bakplaat.

Schuif de baklaat met granola nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om en hou de oven wel in de gaten. Elke oven is weer anders en de vlokken moeten niet te bruin worden. Laat daarna de pumpkin spice granola helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

pumpkin spice granola

Ga jij aan de slag met dit recept voor pumpkin spice granola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

Laat een bericht achter