Havermout crackers met sesamzaadjes

7

Oh, I love it wanneer dingen zo simpel zijn…. Zo simpel dat het eigenlijk bijna té eenvoudig lijkt. Toch ga ik vandaag dit meer dan makkelijke recept voor havermout crackers met sesamzaadjes met je delen. Geloof me maar als ik zeg dat je de ingrediënten hiervoor zeker weten in huis hebt. En dat deze krokante crackertjes binnen een half uurtje klaar zijn. Ideaal voor een onverwachte borrel of als broodje bij een kommetje soep.

havermout crackers

Dit is zo’n recept waarvan ik dan denk… echt?! Zo makkelijk? Ik hou daarvan! Dat je met slechts een paar ingrediënten die toch al standaard in de kast staan, zoiets lekkers klaar kan maken. Okee, misschien hemel ik deze havermout crackers nu iets te veel op, want het blijven natuurlijk gewoon crackers. Maar toch, dit trucje moet je even kennen. Want zo zit je nooit meer zonder toastjes of crackertjes. Ideaal toch?

havermout crackers

Ik had het idee voor deze havermout crackertjes volgens mij ergens online zien langskomen. Dat suddert dan een tijdje bij mij. Ik hou het ergens in mijn achterhoofd, tot het juiste moment aangebroken is om ermee aan de slag te gaan. Toen ik vorige week voor het lange Paasweekend nog een heerlijke eiersalade met kerrie en mosterd maakte, was dat het perfecte moment om er nog een knapperig toastje bij te maken.

havermout crackers

Havermout crackers met sesamzaadjes

Voor 1 bakplaat, ongeveer 8 stuks

  • 100 gr havermout
  • 60 ml water
  • 5 a 6 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper
  • zout

Nodig; mengkom, blender of koffiemolentje, bakplaat, 2 vellen bakpapier, deegroller

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster uit de oven.

Maal de havermout met behulp van een blender of klein koffiemolentje tot havermeel. Doe het havermeel in de mengkom. Voeg hier een snuf peper en zout aan toe.

Schenk dan 50 ml water in de kom en voeg 3 el olijfolie toe. Gebruik een lepel om de havermout en het water te mengen tot een stevige deegbal.

Is het deeg voor de havermout crackers te droog? Voeg dan nog iets water toe.

Leg een vel bakpapier op een schoon werkblad en leg hier de deegbal voor de havermout crackers op en druk iets plat.

Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en gebruik de deegroller om het deeg uit te rollen tot een grote dunne plak van zo’n 3 mm dik. Rol het deeg goed uit en zorg dat het overal even dik is.

Schuif het vel bakpapier met het uitgerolde deeg nu voorzichtig op het rooster van de oven. Smeer in met een laagje olijfolie en strooi de sesamzaadjes over het deeg. Druk ze voorzichtig iets aan.

Bak de havermout crackers in zo’n 20 minuten lichtbruin en krokant. Laat ze daarna heel even afkoelen en breek voorzichtig in stukken.

havermout crackers

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout crackers met sesamzaadjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Fijn recept weer. Je kunt ook met een pizzames of gewoon mes het deeg licht insnijden waardoor het handig in repen te breken is. Alhoewel die crackers van jou er zo heerlijk uitnodigend uitzien.q

  2. Hoi Reny,
    Bedank voor de havermout crackers. Ze zien er aantrekkelijker uit dan de lijnzaad crackers.
    Ik wil graag khd arm eten en ben nog erg mijn weg aan het zoeken.
    Jou blog en recepten helpen mij daar heel goed bij. Ik vindt je blog en recepten super.
    De havermout frambozen crumble was heerlijk. Ook je zoete aardappel gratin heb ik gemaakt.
    Je verhalen zijn ook leuk. Ik blijf je graag volgen.
    Groetjes,
    Christel van de Zilver

Laat een bericht achter