X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Zandkoekjes met speltbloem en cranberries

4
By Mind Your Feed on 19 november 2014 Kids, Zoet

Mijn dochter wil steeds maar weer koekjes bakken…. En stiekem vind ik dat hartstikke leuk, want mijn liefde voor eten maken begon ook al op jonge leeftijd. Ik kan me nog herinneren dat ik ook graag koekjes of cakejes bakte – toen nog wel gemaakt met witte bloem en suiker – dus ik stimuleer mijn dochter dan ook om lekker de keuken in te duiken. En het is ook nog eens hartstikke gezellig, zo samen in de keuken. Ze kletst de oren van mijn hoofd, vertelt me voor wie ze allemaal koekjes gaat bakken (haar knuffels!) en hoe ze de koekjes gaat versieren. Omdat het deeg maken nog wel wat te lastig is voor haar, en geduld nog niet haar sterkste kant is, zorg ik wel dat het deeg voor de koekjes altijd al klaar is voordat we samen gaan bakken. Koekjes uitsteken kan ze namelijk als de beste! Het deeg voor deze zandkoekjes met speltbloem is al makkelijk vooraf klaar te maken en is ideaal om vormpjes in te drukken en zo koekjes te maken.

zandkoekjes met speltbloem

Zandkoekjes zijn de eenvoudigste koekjes om zelf te maken, je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en als je de basis van dit recept goed onthoudt, dan kun je altijd zo de keuken in. Mijn dochter deelt deze koekjes ook graag uit – niet alleen aan haar knuffels – en dan is het natuurlijk wel leuk als ze kan zeggen dat ze de koekjes ook zelf gemaakt heeft. Door de zandkoekjes te versieren met wat gedroogd fruit, zoals cranberries, wordt het voor de little feed helemaal leuk om deze koekjes te bakken. Snoepen, versieren en bakken tegelijk! Ik zeg kom maar door met regenachtige woensdagmiddagen!

Zandkoekjes met speltbloem en cranberries

Voor een half uur koekjes uitsteken en een bakplaat vol

  • 160 gr speltbloem
  • 125 gr (koude) roomboter
  • 50 gr palmsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • cranberries (of rozijnen of ander gedroogd fruit)
  • extra bloem om te bestuiven

Nodig: mengkom, deegroller, uitsteek vormpjes, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Doe de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom en schep goed door elkaar. Doe de koude boter bij de droge ingrediënten en snij met twee messen tot kleine blokjes. Gebruik nu je handen om de bloem en de boter tot een deegbal te maken. Eerst is het nog wat kruimig, maar door goed te blijven kneden wordt het een stevige bal. Zet nu het deeg weg in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een plak van 3 mm. Gebruik verschillende vormpjes om uit te steken. Mijn dochter wilde echt alleen maar sterrenkoekjes maken….

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de uitgestoken koekjes op het papier. Druk nu voorzichtig de cranberries (of ander gedroogd fruit) in de koekjes. Bak ze in de oven in 10 – 12 minuten goudbruin.

Zandkoekjes met speltbloem

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

koekjes Little Feed recepten sweets
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWrap met tonijn
Next Article Leven met coeliakie (glutenintolerantie)
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

Tiramisu

4 reacties

  1. Melissa on 3 mei 2015 17:16

    Dag Reny,
    Net jouw website ontdekt in mijn zoektocht naar zandkoekjes met speltbloem, aangezien ik daar nog zoveel van in de kast had staan. Ik kan je zeggen, ze zijn heerlijk! Ik heb een heel moeilijker eter van 3 jaar (alleen brood met hazelnootpasta en plakjes gelderse gekookte worst) en zelfs hij smult ervan! Hij heeft ze natuurlijk ook zelf mogen maken, dus extra leuk! Heb alleen kokosbloesemsuiker gebruikt, had geen palmsuiker, en het gedroogde fruit weggelaten.

    Gelijk je site aan het doorspitten nu en ik word er enthousiast van! Alvast bedankt voor de inspiratie :-).

    Reply
    • Mind Your Feed on 6 mei 2015 14:47

      Leuk! Veel plezier 🙂

      Reply
  2. Mirjam on 1 juni 2017 10:36

    Is speltmeel hetzelfde als speltbloem?

    Reply
  3. patricia on 10 februari 2019 10:42

    zou ik ook margarine kunnen gebruiken ipv roomboter?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....