Crunchy dadel pistache balletjes

3

Het moest er een keer van komen. Ze stonden namelijk al heel lang op mijn lijstje. Van die snack-balletjes. Van die kleine snoepjes, die je zo makkelijk zelf klaar maakt. En hoe simpel ook, ik had er gewoon steeds geen geduld voor gehad om ze te maken. Nu, na bijna 2 volle weken vakantie, vond ik het tijd om de keuken in te duiken en deze zoete én crunchy dadel pistache balletjes klaar te maken. Lekker voor bij de thee, of gewoon als zoetigheidje tussendoor.

dadel pistache balletjes

Ik heb dus helemaal niets met hypes. Ik krijg echt jeuk als iedereen iets doet en dat ik dan hetzelfde zou moeten doen omdat het hip is. Dan doe ik het nog liever niet dan dat ik mee ga in zo’n tijdelijke gekte. De bliss balls vlogen mij een tijdje geleden om de oren en hoewel ik ze er prachtig uit vond zien, en ze me echt wel lekker leken, had ik niet zo’n behoefte om zelf aan de slag te gaan.

dadel pistache balletjes

Waarom ik dat nu dan toch heb gedaan? Omdat mijn inspiratie uit een hele andere hoek kwam. Ken je die kant-en-klare snackreepjes, die alleen maar uit pure ingrediënten bestaan? Ik heb ze dus heel vaak in mijn tas zitten, en ook standaard in mijn auto liggen. Mocht ik dan een keer trek hebben terwijl ik niet thuis ben, dan snack ik makkelijk zo’n reepje weg.

dadel pistache balletjes

Mijn favoriet voor onderweg zijn de Nakd cacao delight bars. Dat is gewoon een candybar, maar dan gemaakt van slechts 4 pure ingrediënten. Te lekker. Nu, met de rust van de vakantie, had ik eindelijk eens de tijd om mijn keukenkastjes uit te mesten. En met de ingrediënten die ik nog had liggen ben ik aan de slag gegaan. Het zijn uiteindelijk dus geen repen geworden, maar balletjes, maar ze smaken net zo goed!

dadel pistache balletjes

Crunchy dadel pistache balletjes

Voor ongeveer 10 stuks

  • 100 gr dadels
  • 1 rijstwafel
  • 50 gr pistache noten
  • 1 tl cacaopoeder
  • 2 el kokosrasp

Nodig; keukenmachine met foodprocessor, schaaltjes, vergiet

Bereiden: Zorg dat de dadels ontpit zijn. Leg ze in een schaaltje en vul met een laag water. Laat ze minstens 30 minuten, maar liefst langer, weken. Giet af in een vergiet maar vang het vocht waarin de dadels hebben gelegen wel op.

Doe de dadels met de pistache noten, de rijstwafel en het cacaopoeder in de foodprocessor van de keukenmachine. Draai tot een plakkerige massa. Schraap af en toe de ingrediënten weer naar de bodem toe en zorg ervoor dat er nog kleine stukjes van de nootjes en rijstwafel heel blijven.

Is de massa te droog, voeg dan 1 a 2 tl van het vocht van de dadels toe.

Als je een mooi plakkerig mengsel hebt, schep het dan uit de foodprocessor in een schaaltje.

Maak je handen een beetje nat en draai balletjes ter grootte van een cherrytomaatje. Zet ze even in de koelkast om op te stijven.

Rol de crunchy dadel pistache balletjes daarna door de kokosrasp en smullen maar. In de koelkast zijn deze snoepjes zeker een week houdbaar. Maar dat gaan ze niet redden….

dadel pistache balletjes

Ga jij aan de slag met dit recept voor crunchy dadel pistache balletjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

    • Mind Your Feed op

      Ja, natuurlijk! Gebruik wat je nog in huis hebt, cashewnoten of walnoten zijn bijvoorbeeld ook erg lekker!

Laat een bericht achter