Havermout repen met blauwe bessen

10

Zo vlak voordat we de auto induiken, ben ik nog even de keuken in gedoken om wat makkelijke tussendoortjes klaar te maken. Nog 2 dagen en dan vertrekken we in alle vroegte, op weg naar de sneeuw. Even een weekje er tussenuit met mijn lieve gezin en familie, tijd voor rust en ontspanning. En omdat ik graag goed voorbereid de auto instap, bedenk ik altijd van tevoren wat ik onderweg aan eten en drinken wil meenemen. Tussen alle to do lijstjes en de dit moet mee stapeltjes ben ik nog volop aan het koken en zorg ik dus heel goed voor mezelf. Want met deze havermout repen met blauwe bessen kan ik er wel weer even tegenaan! En uiteraard neem ik er een paar mee voor onderweg….

havermout repen met blauwe bessen

Ik kreeg laatst de vraag wat ik toch doe met al die gerechten die ik klaar maak…. Ik moest er wel een beetje om lachen, want ik kan me best voorstellen dat vrienden en bekenden zich afvragen of ik echt alles zelf op eet…. Maar om eerlijk te zijn, dat lukt me niet. Niet altijd. De meeste ontbijt/lunch/avond-gerechten die hier op de blog staan, zijn ook echt mijn ontbijt/lunch/diner geweest. Ik maak de gerechten dan op de dag klaar en zo gebeurt het wel regelmatig dat een ontbijtgerecht mijn lunch is, of een lunchgerecht nog iets gepimpt wordt om zo een volledige avondmaaltijd te vormen. Of dat we doordeweeks ineens een stapel pannenkoeken op tafel hebben staan, omdat mama ze zo graag wilde bakken.

Voor de zoete baksels, tussendoortjes en snacks zoek ik meestal een gelegenheid om te bakken. Een vriendin die op de koffie komt, een etentje met mijn familie, workshopbezoekers die wat lekkers bij de koffie krijgen, en oh ja, mijn vriezer ligt ook helemaal vol met tussendoortjes. En ik blijf gewoon stug doorbakken, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te verzinnen… Maar dát krijg ik niet allemaal weg gegeten. Of nou ja, ik denk dat het wel lukt maar dan zou ik iets voller en ronder zijn…haha! Weggooien doe ik trouwens nooit, als het me echt niet lukt om er wat mee te doen dan ga ik uitdelen aan de mensen om mij heen.

havermout repen met blauwe bessen

Deze havermout repen met blauwe bessen bedacht ik dus afgelopen week nog even, omdat ik een verantwoord tussendoortje voor onderweg naar vakantie wilde maken. Wanneer ik eenmaal daar ben, gaat de balans niet helemaal meer op hoor. Mijn vakantie is volledig mijn 20%, dus meestal op de weg er naartoe doe ik voor de vorm nog een beetje mijn best. De rest zien we na de vakantie wel weer….

havermout repen met blauwe bessen

Havermout repen met blauwe bessen

  • 100 gr havermout
  • 50 gr havervlokken
  • 2 eieren
  • 75 ml amandelmelk
  • 10 dadels
  • 50 gr amandelen
  • 50 ml honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 gr blauwe bessen

Nodig; keukenmachine, mengkom, cakeblik, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout, havervlokken, honing en vanillepoeder in de mengkom en schep door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet dit samen met de amandelmelk bij de havermout.

Ontpit de dadels, wanneer dat nog niet gebeurd is, en doe ze in de keukenmachine. De amandelen mogen er nu ook bij, pulseer een aantal keren zodat er grove stukjes over blijven. Tik de eieren boven de keukenmachine en blend ze nog even kort mee.

Schep de dadels, amandelen en geklutste eitjes nu bij de havermout en roer goed door. Voeg de blauwe bessen toe en meng ze voorzichtig door het beslag.

Bekleed het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd heel even kort nat onder de kraan, verfrommel het tot een prop en trek het dan weer uit. Zo kun je heel makkelijk het papier in de vorm krijgen.

Schenk het beslag voor de havermout repen met blauwe bessen in het cakeblik en schuif deze nu voor 30 minuten de voorverwarmde oven in.

Laat de havermout repen eerst helemaal afkoelen voordat je ze voorzichtig in repen snijdt. Ze zijn goed afgedekt zeker 2 tot 3 dagen houdbaar, maar invriezen kan zeker ook!

havermout repen met blauwe bessen

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

  1. Bedankt! Goed om te weten. Toch wordt vanille extract nog best veel gebruikt in ‘gezonde’recepten.
    Ik zal eens uitkijken naar vanillepoeder. Is het dezelfde verhouding, of zit er verschil in?
    Ik geniet van je recepten! En kan niet wachten om deze repen te maken.

  2. Oe wat is dit een lekkere reep! Perfect recept, nog nooit zo goed gelukt! Gisterenavond gemaakt en nu net een reep genomen. Zit gelijk vol! 😉 bedankt voor dit recept, hier ga ikel meer van maken!
    Inplaats van vanillepoeder heb ik een 1 vanille stokje opengemaakt en de vanillie in het pannetje bij de kokosboter laten smelten.

Laat een bericht achter