Happy Healthy Bowl #4

2

Het is weer bijna weekend, tijd voor de Happy Healthy Bowl! Vandaag weer heel wat leuks in de schaal om het weekend mee te beginnen. Terwijl je dit leest, ben ik bijna onderweg naar de sneeuw. Een weekje wintersport met mijn familie, als het goed is zijn we al een aardig eind onderweg richting Oostenrijk. Vandaar dat de bowl alvast op vrijdag klaar staat….Want natuurlijk heb ik aan je gedacht en weer wat leuke dingen op een rijtje gezet. De Happy Healthy Bowl is een grote schaal (bowl!) vol met leuke en lekkere dingen waar ik blij van word en inspiratie van krijg, en jij hopelijk ook! Denk dan aan leuke artikelen die ik online tegenkwam, recepten die op mijn eindeloze to makelist terecht komen maar die ik het liefst nu al wil delen, maar ook bijvoorbeeld grappige printables die ik online gevonden heb, evenementen die op de planning staan en die ik graag met je deel en natuurlijk ook mijn favoriete foodie reisbestemmingen. Kortom, een hele schaal vol happy healthy stuff. Zin in? Goed zo, zet de koffie maar klaar! 

Foodie cadeautjes

Happy Healthy Bowl

Vorig weekend zette ik deze foto op mijn Instagram account. Voor de jarige dochter van een vriendin stelde ik een pakketje samen met ingrediënten waarmee zij de spelt muffins met blauwe bessen kon gaan bakken. Ik verzamelde alle producten – sommige in mini versie want die vond ik zo schattig – en deed ze in een klein tasje. Ik schreef een kaartje erbij met daarop het recept. En de reacties die ik op deze foto kreeg, vond ik zo leuk dat ik het idee hier ook nog eens deel! Ik doe dit dus wel vaker, een foodie cadeautje samenstellen voor een jarige. Zeker als ik niet zoveel inspiratie heb, of als de moeder in kwestie in dit geval vraagt om een cadeautje dat gebruikt kan worden omdat de speelgoedkast echt wel vol is. Haar dochter werd 5 afgelopen zondag en volgens mij houden alle meisjes van 5 van cakejes bakken…. Op Pinterest verzamelde ik trouwens nog meer leuke ideetjes voor (het inpakken van) leuke foodie cadeautjes. Neem gerust een kijkje op mijn bord!

Happy Healthy Bowl

Moestuintjes

Heb jij een moestuintje, of ben je van plan er dit jaar echt eentje op te gaan zetten? Dan is het heel handig om te weten wanneer je welke zaadjes moet gaan planten. En waar…. niet alles kan nu al direct de grond in! Kun jij wel wat hulp hierbij gebruiken, dan moet je zeker een kijkje nemen op de Zaaikalender. In een heel handig overzicht zie je van ontzettend veel plantjes wanneer ze de gezaaid kunnen worden, wanneer ze de grond in mogen en wanneer je ze kunt oogsten. Ik begin na mijn vakantie ook weer met mijn project moestuin en ben druk aan het bedenken wat ik dit jaar allemaal wil laten groeien. Heb je daar hulp bij nodig en wil je ook jouw little feed betrekken bij jouw moestuin, dan is ook de site van Moesie de Moestuincoach leuk om eens te bekijken. En nog een #MYFtip; bij de grote blauwe supermarkt ontvang je tot en met 15 maart bij besteding van 15,- aan boodschappen een klein moestuinpotje met zaadjes. Zo is het wel heel makkelijk om te starten.

Happy Healthy Bowl

Lunch tips!

Dit idee heb ik al vaker zien langskomen, maar hij blijft natuurlijk super goed! Een salade in een pot, of leuker: salad in a jar. Je kunt er eindeloos mee varierën en er is nu geen excuus meer om salades mee te nemen naar je werk of naar school. Sowieso natuurlijk geen excuus want een simpel tupperware bakje volstaat ook prima, maar zeg nou zelf… van deze jars word je toch hartstikke blij. Ik vond deze ideetjes op de leuke blog A Beautiful Mess. Zo is lunchen een feestje, met lekker veel groenten en dus hartstikke gezond. Of zo gezond als je het zelf wilt maken. Ik denk dat ik de komende week niet zo heel veel salads in a jar zal klaarmaken voor de lunch en lekker kies voor een Tiroler gröstl op de piste. Maar voor daarna, met al mijn goede voornemens, is het zeker ook voor mij een goede tip.

Happy Healthy Bowl

Random talks

Nog een klein kletspraatje als afsluiting. Afgelopen week stond in het teken van vooruit werken voor de blog, zorgen dat de tassen ingepakt werden voor de vakantie, nog de laatste wassen draaien en eigenlijk ook nog een gewone werkweek. Oftewel, het was best een beetje hectisch allemaal…. Maakt niet uit, die weken heb je er ook tussen zitten en aankomende week ga ik eens lekker ontspannen. Ik wissel het skiën af met – hopelijk – in het zonnetje zitten en sleeën met de little feed. Zou je het leuk vinden om nog een foto verslag te zien? Laat dan even een reactie achter, ik ben erg benieuwd of jullie dat leuk zouden vinden.

Eat food that makes you happy!

Voor komende week heb ik wat blogjes ingepland staan, dus je zult  je niet vervelen zonder mij. Maak er een heerlijke week van! Ik ga mijn best doen om voor volgend weekend weer een leuke Happy Healthy Bowl klaar te zetten, maar misschien zit ik wel zo lekker in het zonnetje dat ik een weekje oversla….

In de Happy Healthy Bowl deel ik mijn inspiratie met je. Ondanks de verwijzingen naar andere blogs, bedrijven en websites, wil ik even uitdrukkelijk vermelden dat de Happy Healthy Bowl niet gesponsord is. Dit zijn echt de dingen waar ik blij van word en die ik graag ook met jou deel!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.