Eetdagboek van Reny #3 – genoeg uitdaging

26

Ja het mag allemaal wel weer wat gezonder, vind ik zelf eigenlijk…. Want de laatste tijd lukt het mij ook niet zo goed om de juiste keuzes te maken. Chips in de avond, elke dag brood, te weinig groenten, te vaak een wijntje, dat soort dingen…. Practise what you preach  is een van mijn motto’s, maar daar komt de laatste tijd niet zoveel van terecht. Begrijp me niet verkeerd, een chipje op z’n tijd moet natuurlijk kunnen, maar het was elke avond weer een nieuwe zak…..Vandaag een eetdagboek van mij waarin ik je laat zien dat er ook voor mij weer genoeg uitdagingen zijn.

Zo erg is het allemaal niet hoor. Maar ik eet het liefst veel verse groenten, weinig toegevoegde suikers, lekker gevarieerd en zoveel mogelijk zelf gemaakt. Ik snoep eigenlijk nooit omdat ik daar normaal geen behoefte aan hebt. Allemaal niet echt gelukt de laatste tijd…. Eten is iets geworden dat tussen de bedrijven door gebeurt en dan is de makkelijkste optie niet altijd de beste. Voor mij valt het dan nog wel mee, want mijn basis voorraad is over het algemeen best gezond. Maar als ik het druk heb, en moe ben en gewoon veel te veel aan mijn hoofd heb, en ik kijk in de koelkast en ik zie allerlei verse groenten waarmee een heerlijke salade te maken valt … dan ga ik toch voor nóg makkelijker door gewoon een boterham uit de vriezer te trekken. En dat dus al een aantal weken achter elkaar. Ik heb me wel eens fitter gevoeld, dus ik wil weer wat bewuster met mijn eten omgaan.

Waarom dan nu dit eetdagboek? Ik had toch ook mijn mond kunnen houden en dit niet op de blog kunnen zetten? Ik druk ten slotte op publiceren, ik had dit ook niet hoeven delen……Maar dit eetdagboek is een soort van stok achter de deur. Ik wil laten zien dat ik ook gewoon een mens ben, ook gewoon te maken heb met drukte en stress, ook wel eens minder “goede” keuzes maak en soms ook gewoon zin heb in vréselijk ongezonde dingen. Maar als je de basis van voeding weet, een je doorhebt hoe jouw lijf werkt en wat het nodig heeft en waar het goed op reageert, is het altijd een kwestie van schakelen en je bent weer in je happy healthy modus.

Eetdagboek van Reny

Eetdagboek van Reny

Ik hield de afgelopen 3 dagen een eetdagboek bij. Lees je mee?

Zondag:

Ontbijt: Voor het ontbijt drink ik een kop zwarte koffie en 2 grote glazen water. Ik maak een hele grote kan met groene sap, er gaat verse sinaasappelsap in, mango, spinazie en avocado. Ook doe ik er nog een scheut olijfolie bij. Daarbij eet ik 2 rijstwafels met daarop een gekookt eitje en een plakje kipfilet.

Tussendoor: ik vergeet te drinken. Het lukt me de laatste tijd niet om voldoende water binnen te krijgen. Ik ben druk bezig met de keuken te poetsen en eet niets tussendoor.

Lunch: We halen wat brood uit de vriezer. Ik eet 3 boterhammen, waarvan 2 met komijnekaas en 1 met hummus en kipfilet.

Tussendoor: Vergeet ik weer te drinken. Misschien dat ik hoogstens 1 glas water drink op de hele dag. Ook geen thee. Stom…. ik begin hoofdpijn te krijgen en realiseer me ineens dat ik dus echt te weinig gedronken heb. Ik drink een halve liter water uit de kraan, staand bij het aanrecht….

Diner:  We eten bijna elke zondagavond bij mijn ouders. En daar geniet ik dan ook echt van! Niet alleen van de gezelligheid van mijn familie, maar ook van al het lekkers dat mijn moeder op tafel zet. Toastjes met franse stinkkaas, verschillende salades voor op toast, lekkere hapjes. We drinken er wat glaasjes wijn bij, 2 of 3…. En dan tovert mijn vader ineens de hamburgers op tafel, met frietjes en mayonaise. En vooruit, ook nog een salade.

Ik voel me over dit soort maaltijden totaal niet schuldig. Sowieso heb ik geen schuldgevoel over wat ik gegeten heb, ik doe daar niet aan. Ik geniet liever voor 100% en ga daarna weer op de gezondere tour, dan dat ik me rot voel over het eten dat ik gegeten heb.

Tussendoor: Thuis op de bank drink ik nog een glas wijn samen met the husband en eten we het restje chips op dat nog over is van gisteren.

Maandag:

Ontbijt: Ik ben vandaag samen met mijn oudste dochter thuis, ze heeft een margedag van school. We beginnen de dag weer met een groene sap van sinaasappelsap, banaan en boerenkool. Ik doe er weer een scheutje olie bij, deze keer is het lijnzaadolie. Ik eet er 2 zuurdesemcrackers met kipfilet bij. Ik drink 2 koppen zwarte koffie.

Tussendoor: samen met mijn dochter eet ik 1 banaan. We gaan namelijk naar het zwembad straks en ik wil daar niet in de verleiding komen om te gaan snoepen.

Eetdagboek van Reny

Lunchspeltbroodjes van de bakker. Ik doe op de ene helft wat truffelmayonaise met belegen kaas. Op de andere helft smeer ik truffelmayonaise en doe ik een plak kipfilet. Voor de vorm leg ik er nog wat plakjes komkommer op….

Tussendoor: Het drinken gaat iets beter vandaag. Ik maak 2 koppen muntthee klaar voor mezelf en eet er een stukje munt chocola (van Lindt) bij. Die smaak hadden ze serieus nooit moeten uitvinden….

Diner: Aardappels, rode kool, appelmoes en een rundervink. Echt zo’n maandagmaaltijd….

Tussendoor: Ik werk in de avond nog wat verder aan mijn blog. Volgende week heb ik vakantie en ik wil eigenlijk ook wel echt even vrij zijn. Ik schenk een glas rode wijn in, en drink er later nog een.

Dinsdag:

Ontbijt: Ik word wakker met een snotterig hoofd en loop naar beneden om eerst 2 grote glazen water te drinken. Ik ontbijt met havermout apple crumble, die ik gisteravond maakte en waarvan het recept binnenkort als gastblog op Eethetbeter.nl zal verschijnen. Annemieke schreef al eens een gastblog voor mij, haar recept van vruchtenbrood deelde ze op MYF, en nu vroeg ze of ik voor haar een gastblog wilde schrijven. Een luxe ontbijtje zo op de dinsdagochtend.

Tussendoor: 2 grote koppen thee. Yes, eindelijk gelukt om ook tussendoor te drinken! Ik vind in de la een zak bananenschuimpjes…niet goed. Ik eet er 3.

Lunch: een restje van de krieltjes, bloemkool en tonijn die ik dit weekend klaarmaakte voor de Koken met Aanbiedingen App. Smaakt koud ook echt net zo lekker als (lauw)warm! Prima lunch, en zo krijg ik toch weer een portie groenten binnen.

Tussendoor: de munt thee van Numi vind ik echt heerlijk! Ik eet er ook weer munt chocolade van Lindt bij. De reep is nu op…. oeps.

Mijn to do lijst is te lang en de tijd die ik ervoor heb is te kort. Oftewel, er moet geschrapt worden. Ik zeg wat afspraken af voor de komende dagen, streep wat dingen weg van mijn lijst en besluit dat ik eerst maar eens een stukje ga hardlopen in het zonnetje. Het is door blessures al weer een hele tijd dat ik heb gelopen, dus ik begin rustig aan.

Eetdagboek van Reny

Diner: Voor een hele leuke samenwerking, waar ik binnenkort meer over ga vertellen, werk ik een recept uit. Wij eten dit in de avond als maaltijd. Het recept verschijnt binnenkort op de blog, ik ga er nog niets over verklappen. Maar het is wel erg lekker….

Eetdagboek van Reny

Tussendoor: Ook deze avond werk ik nog weer wat aan mijn blog. Ik vertrek vrijdag richting de sneeuw en wil mijn to do lijst – die nu wel wat korter is! – toch echt klaar hebben. Ik schenk nog weer een glas wijn in.

Huiswerk: Mijn huiswerk voor de komende tijd: –  al denk ik dat het na mijn vakantie wordt… – toch weer meer groenten in gaan voeren, wat minder met de granen en de suikers, weer wat meer balans in koolhydraten, eiwitten en vetten (waardoor mijn snaaidrang naar snoep of chocola ook weer minder wordt), en die rode wijntjes ook weer eens wat beperken.

En ineens voel ik een challenge opkomen…. Wie doet er mee? Met z’n allen sta je veel sterker dan alleen! In maart (na mijn vakantie!) doen we 2 weken een #MYFhealthboost! Laat me in een reactie weten of jij zin hebt om mee te doen, dan ga ik bij voldoende enthousiasme aan de slag om een mooie challenge te verzinnen. Volgende week verschijnen er iets minder blogs dan je gewend bent – dat is het gevolg van schrappen op mijn to do lijst – maar daarna gaan we weer lekker verder!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

26 reacties

 1. Wat prettig om te lezen dat jij ook ‘gewoon mens’ bent. Ik laat mijn keuzes (ook) verdringen door de drukte van de dag. Maar ben blij met elke kleine stap die ik maak, zoals jij schrijft dat jij je niet schuldig voelt over iets ‘slechts’ wat je gegeten hebt maar daarna nog gemotiveerder bent het weer ‘goed’ te doen.
  De challenge van januari heb ik gevolgd vanaf de zijlijn vanwege een verhuizing. Mocht je weer een challenge starten in maart ben ik er graag bij en deze keer actief.
  Geniet van je welverdiende vakantie.

 2. hey! zoooo herkenbaar! ik ben de laatste weken ook echt de pedalen kwijt. m’n maaltijden op zich zijn nog steeds gezond, maar over de tussendoortjes moet ik echt zwijgen… zou op zich misschien nog niet zo heel erg zijn, als ik toch maar niet echt een aantal kilo’s kwijt wil geraken. Op deze manier gat dat echt niet lukken, zo raar, ik wil dat echt maar toch heb ik er momenteel geen vat op om het ook echt te laten gebeuren. Dus ja hoor! ik wil heel graag mee doen met een MYFHealthboost!

 3. Herkenbaar allemaal, ik ben ook een beetje ontspoord de laatste tijd en ben nu ook weer bezig om weer beter te eten. Ik doe dus graag met je mee. 🙂

 4. Joh….je bent net een écht mens! Wat ontzettend herkenbaar, eerlijk en daardoor heel bemoedigend, veel meer dan alle ‘perfectieplaatjes’ zouden kunnen doen. Dank je wel! Ik doe graag mee!

 5. Ik waardeer het, dat je zo eerlijk bent.
  Zelf ben ik ook weer dingen aan het eten, die ik al een hele tijd niet meer hoefde, maar ik denk, dat het aan het weer ligt.
  In de winter ben ik echt een half mens en nu ben ik ook nog vergeten mijn vit. D te slikken.
  Het enige wat ik wel doe is meer dan genoeg drinken. Heel veel water en af en toe thee en kefir.
  Maar het lijkt of ik het niet meer warm krijg met dit weer.
  Hoop, dat het snel warmer wordt. Dan voelt ieder mens zich toch vee beter?
  Heb nu weer een groene smoothie gemaakt voor de groente ne fruit boost.
  Met de Challenge wil ik wel meedoen, Reny.

 6. Ik ken dat. Door de week als ik werk gaat het goed, maar de weekeinden. Die zijn echt een crime. Door dit te lezen, begin ik elke maandag weer met volle moed. Ik doe mee met ‘the challenge’ in maart. Fijne vakantie!

 7. Hoi Reny,

  Wat een herkenbaar eetdagboek..gisteren had ik ook een aanval ik wil zoet. Ik heb er eerst niet aan toe gegeven maar ging uiteindelijk toch voor de bijl. En toch merk ik al snel dat ik er last van krijg….vanaf vandaag maar weer wat beter opletten met wat ik eet. Ook ik doe graag weer mee aan een nieuwe challenge..tot slot fijne vakantie…..

 8. Graag! Ik heb juist moeite met het schrappen van het brood en de crackers. Zou daar graag tips voor krijgen en doe graag mee met de challenge!

 9. Ik doe mee hoor. Ben al weer een tijdje het spoor bijster 🙂 Er gaat een hoop gezonds in maar helaas ook een hoop ongezonds. Ik heb te veel lekkere dingen in huis voor mijn kids en daar snoep ik zelf nog het hardst van *oeps* Het is vooral het snoepen wat hier fout gaat. De rest lukt over het algemeen best maar die tussendoortjes!! Ik weet nog steeds niet wat voor lekkers ik mijn gezin kan geven ipv een zak snoep ofzo.

 10. Ja ik ga lekker met je meedoen! Met het boek van Pauline onderweg, komt dat vast goed. Ik kan ook wel een schop onder de kont gebruiken 😉
  En ga nu eerst maar gewoon lekker genieten op vakantie…na volgende week, zien we wel weer 😉 En je hebt genoeg medestanders lees ik!

 11. Hoi Reny,

  Fijn om te lezen dat jij ook gewoon een mens bent 😉 Bij mij gaat het ook allemaal wat minder de laatste tijd en ik wil graag weer op het goede spoor komen. Doe dus graag mee!

  Groetjes Kim

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.