Persoonlijk: foto dagboek maart 2020

0

Dat is alweer even geleden, dat ik een foto dagboek online zette… ik heb even teruggebladerd in mijn online archief en de laatste keer was dat in november vorig jaar. Oeps…haha! Er is sindsdien een hoop gebeurd. En zeker natuurlijk de afgelopen weken, waarin we ineens met z’n allen vooral heel veel thuis zitten, binnen blijven en er weinig spannende dingen op de agenda staan. Toch ga ik weer wat kiekjes van achter de schermen delen. Juist nu, om ook jullie er doorheen te slepen! En om te laten zien dat je het jezelf soms gewoon niet zo lastig moet maken. Als ik om mij heen kijk, bijvoorbeeld op social media, dan zou ik denken dat ik ernstig tekort schiet in mijn rol als moeder, juf, politieagent of vrouw op zich. Maar ha! Daar ga ik niet in mee. Dus vandaag een lekker kneuterig foto dagboek, vol met alledaagse plaatjes van hoe wij de dagen door komen.

Foto dagboek maart 2020

De laatste week van februari bracht ik door in de Oostenrijkse sneeuw. Het was weer heerlijk dit jaar, ondanks dat het wat frisser, kouder en natter was dan ik normaal gesproken gewend ben tijdens de voorjaarsvakantie. Wat dat betreft waren we de afgelopen jaren echt verwend met blauwe luchten en heel veel zon!

De laatste dagen was het beter weer! En heb ik nog heerlijk kunnen skiën. Nu de kinderen groter zijn, zitten zij overdag op ski-les. En dat geeft ons de tijd om lekker op pad te gaan!

Of een dagje over te slaan met skiën en er op uit te trekken. Hier waren we in Ischgl, vlakbij waar wij verbleven. Ik moet je zeggen dat er hier niets aan de hand was, maar dat ik bij thuiskomst wel schrok. Dit stadje bleek namelijk een van de Oostenrijkse brandhaarden van het Coronavirus te zijn en kort nadat wij waren vertrokken, werd het hele dal afgesloten en in quarantaine gezet. Ik ben volgens mij niet ziek geworden, al heb ik in deze tijd van het jaar altijd veel last van verkoudheid.

Dit was smullen! En zo makkelijk! Bij thuiskomst had ik na een week skiën echt wel weer zin in gezond eten. Een stukje zalm uit de oven, simpel met wat peper en zout. Een makkelijke salade. En gewokte pittige bloemkoolrijst. Heerlijk!

Op zaterdagavond had ik geen zin om te koken….. en ik hoefde niet heel hard na te denken waar ik dan wel trek in had. Afhaal van de toko! Oh, ik kan hier echt het bord bij aflikken, zo lekker vind ik dit. Je ziet hier pittige bami, sajoerboontjes en pittig rundvlees. Yep, alles pittig!

Dit was begin maart, toen ik op locatie samen met mijn mediabureau en de klant aan de slag ging voor een campagne. Het recept dat ik hier op de foto zet, komt als het goed is dit weekend online. Hier was net verteld dat je elkaar beter geen handen kon schudden en daar deden we nog wat lacherig over. Moet je nagaan hoe de situatie in 2,5 week is veranderd!

Ook gaf ik half maart nog een workshop op locatie bij een GGZ-instelling. Super leuk om te doen en om zorgmedewerkers enthousiast te maken om stappen te zetten in hun bewuste eetpatroon. Ik reisde af naar Zwolle (!) en had een hele leuke middag. Helaas zijn de andere 4 workshops die ik zou geven voorlopig on hold gezet…

Bloemkoolrijst, sperzieboontjes, spinazie, rode paprika en vegetarische kipstuckjes. Dit was tijdens de Week zonder Vlees en ik heb de hele week vega gegeten! Beviel erg goed. Ik heb dit recept verder niet op de foto gezet, maar veel ingewikkelder dan bovenstaand werd het ook niet!

Zelf gaf ik ook nog een workshop, op mijn eigen locatie. En dat was ook voorlopig de laatste…. helaas heb ik mijn workshop van 4 april moeten annuleren en ga ik pas na 1 juni verder kijken hoe en wanneer ik dit weer op ga pakken. Van zo’n schaal vol word ik toch zo blij!! Wil jij een workshop volgen, stuur me dan alvast een mail, dan hou ik je op de hoogte van nieuwe data!

Hmmm, ik herken een patroon…. Ik ben heerlijk creatief in de keuken en verzin de lekkerste combinaties. Maar ik zet ze niet meer op de foto…haha! Dit is een tuna melt omelet, met nog wat knapperige salade on top. Was een meer dan goedgekeurde lunch kan ik je zeggen!

Weekendklusjes…. terras schoonmaken. Het was even vervelend om te doen, maar nu het mooier weer wordt ga ik hier heerlijk van de zon genieten!

Maandagochtend ontbijt. Yep. Dit was om te vieren dat de wereld er de komende weken heel anders uit gaat zien. Ineens waren de meiden thuis van school…. ze begrepen er op dat moment nog niet veel van, dus kwamen er croissantjes op tafel om te proosten op een aantal goede weken.

Nog weer zo’n heerlijke lunch, die niet fatsoenlijk op de foto terecht is gekomen. Ik moet ook eerlijk zeggen, ik heb er gewoonweg af en toe geen energie voor. Dan vind ik het namelijk echt voldoende om ervoor te zorgen dat het de meiden niets tekort komt én dat ik dan goed voor mezelf blijf zorgen. Nieuwe recepten volgen echt snel wel weer, in april ga ik met Renske weer een dag koken en dan komen er ook weer foodfoto’s aan om van te watertanden!

Wat ik wel ook heb gedaan, is een aantal keer laten bezorgen. Door mijn lokale favoriete eetcafé bijvoorbeeld. Nu de horeca gesloten is, probeer ik wel zo veel mogelijk mijn steentje bij te dragen en ze te supporten waar kan. Wat dat betreft is dat helemaal geen straf met dit broodje….

Het thema van deze weken… vriezer leeg eten en vriezer weer vullen… Ik kook van bijna alle gerechten een extra portie. Zodat we ook op de mèh, geen zin-dagen toch een fijne maaltijd hebben. Maar ik kwam ook nog een portie erwtensoep tegen in de vriezer en die mocht er wel eens uit. Ach ja, het zijn rare weken, we maken er het beste maar van!

Alleen naar buiten als het nodig is. Yep, daar hou ik me braaf aan. Maar ik moét gewoon elke dag naar buiten. En dan niet 5 minuten in mijn achtertuin. Gelukkig woon ik op 10 minuten van het strand en kijk nou toch…. hier kun je veilig aan social distancing doen hoor!

En deze twee knapperds worden af en toe ook een beetje gewiebeld van het binnen zitten. Die laat ik dan ook gelijk maar even uit. We gaan eigenlijk elke dag wel even op pad, naar het strand of naar het bos. Maar in elk geval naar buiten!! Wat dat betreft heb ik de draai na 3 weken wel gevonden hoor.

Heerlijk! Ruimte, rust, buiten zijn, zilte lucht. Heel fijn!

En ook gewoon dit maar. De meiden hebben genoeg werk te doen van school, maar toch zoeken we halverwege de dag iets te doen. Even hoofden leeg maken en de gezelligheid opzoeken. Ik vind het bij vlagen best heel lastig en heftig. Heb ook zo mijn momenten dat ik een beetje kriegel word van iedereen om me heen en van nog zo lang thuis blijven. En andere momenten gaat het weer prima, vind ik het heerlijk om zo rustig aan te doen.

Ik hoop dat het bij jou allemaal goed gaat! Dat je nog fit bent, dat de mensen om je heen fit zijn, dat het te behappen valt en dat je inmiddels ook een draai hebt gevonden waar je blij van wordt. Ik weet zeker dat we dit met z’n allen kunnen. En dat de wereld er over een maand heel wat relaxter uit ziet. Want dat terugschakelen in tempo, dat mogen we wat mij betreft blijven doen. Net als het meer naar binnen keren, stil staan bij de kleine fijne dingen en wat uiteindelijk echt belangrijk is! Stay safe lieverds!

Liefs, Reny

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.