Sparen voor koksmessen bij Albert Heijn

3

Ik moet je wat bekennen… Ik sta namelijk wel dagelijks in de keuken, maar ik kan eigenlijk helemaal niet snijden. Ik sta altijd maar wat te klunzen met die grote messen en ik heb mezelf echt een hele eigen snijtechniek aangeleerd, die overigens niet geheel ongevaarlijk is. Ik neem mezelf elke keer voor om eens op zoek te gaan naar een goede cursus snijtechnieken, maar op de een of andere manier komt het daar niet van. Nou hoorde ik laatst dat goed snijden niet alleen te maken heeft met de juiste snijtechniek, maar ook zeker afhangt van de juiste messen. Kijk, dat is nog eens informatie waar ik wat aan heb! Want om eerlijk te zijn, is mijn messencollectie niet echt uitgebreid. En het aanschaffen van een goede en complete messenset is natuurlijk een behoorlijke investering… Daarom is het zo leuk dat er nu bij Albert Heijn een spaaractie is waarbij je voor luxe koksmessen kunt sparen! 

albert heijn messenactie

Ik pak normaal gesproken het kleinste mes uit het messenblok om mee te snijden. Niet alleen omdat dat kleine mesje lekker in de hand ligt, maar ook omdat ik gewoon niet weet hoe ik met grote messen overweg moet. Dat levert een hoop gestuntel boven de snijplank op, kan ik je vertellen, want zo’n klein mesje is niet echt handig. Ik vind het dus ook echt wel logisch dat een degelijk koksmes al de helft aan frustratie scheelt wanneer je aan het snijden bent. Ik zie dat ook bij Simon, die standaard het grootste mes uit ons messenblok pakt! Het is trouwens uit onderzoek gebleken dat ik niet alleen ben in mijn keuze voor een klein mes, 67% van de vrouwen kiest voor een schilmesje om mee te werken!

Een goed mes is het halve werk!

albert heijn messen

Om zelf te ervaren dat een goed mes essentieel is in de keuken, mocht ik alvast 1 van de messen uit de spaaractie van Albert Heijn testen. Niet helemaal passend bij mijn snijtechnieken kreeg ik een groot hakmes uit de nieuwe collectie om mee aan de slag te gaan. En eigenlijk vond ik dat wel een uitdaging. Want ik moet van mezelf gewoon echt beter met messen overweg kunnen! Op de planning stond om een Chinese tomatensoep te maken, waar heel veel groenten voor gesneden moesten worden. Daar had ik dus een mooi oefenprojectje te pakken!

Ik ben aan de slag gegaan met het hakmes, en het verbaasde mij hoe makkelijk ik hiermee overweg kon. Het mes is dan wel behoorlijk groot, maar het ligt wel prettig in de hand. Normaal gesproken zou ik toch zeker voor een iets kleiner mes zijn gegaan om de tomaten mee te snijden, maar ik wilde wel eens ervaren hoe zo’n groot hakmes nou snijdt…. Niet alleen was het erg makkelijk om de tomaten, diverse groenten en verse kruiden te snijden, je schuift de ingrediënten ook nog eens zo op je mes om ze in de pan te doen. En dat alles zonder te klunzen….Het recept voor deze soep komt trouwens snel online!

albert heijn messen

De koksmessen en bestekcollectie waar je voor kunt sparen, zijn ontworpen door Villeroy & Boch. Vorig jaar hebben we massaal zegeltjes gespaard voor de kristallen glazen die bij Albert Heijn verkrijgbaar waren, en dit jaar kun je dus jouw keukengerei een flinke oppepper geven. De messen en het bestek  van deze vivo collectie zijn speciaal ontworpen voor deze spaaractie van Albert Heijn en van wat ik nu al heb mogen zien, raak ik erg enthousiast. Dit zijn echt hele mooie messen, tegen een erg leuke prijs! Ook voor de hobbykok is het hiermee bereikbaar om een goede collectie aan koksmessen op het aanrecht te hebben staan.

albert heijn messenactie

Sparen voor koksmessen bij Albert Heijn

Een set goede messen is gewoon noodzakelijk in de keuken van een foodblogger. En eigenlijk in elke keuken! Wanneer je de juiste messen voor het grijpen hebt, wordt het snijden van groenten of vlees zoveel leuker en makkelijker! Dat heb ik zelf mogen ervaren. Albert Heijn heeft vanaf 5 oktober weer een spaaractie waarbij je voor mooie koksmessen en luxe bestek kunt sparen. Bij elke € 10,- aan boodschappen spaar je een zegel, en bij een volle spaarkaart van 50 zegels kun je met een kleine bijbetaling jouw messencollectie uitbreiden. Ik ga zeker sparen, want ik heb nu ervaren dat een goed mes dus echt een verschil kan maken!

albert heijn messenactie

Omdat ik nog niet heel veel verder ben gekomen dan het snijden van tomaten en wat groenten voor in mijn Chinese tomatensoep, wilde ik toch wel weten wat ik nog meer kan doen met de messen van Albert Heijn. Gelukkig mocht ik een middagje meedraaien in een foodtruck en wilde een heuse chefkok mij wel meer leren over welke messen je voor welke snij-acties gebruikt. En ook niet geheel onbelangrijk in mijn geval; deze chefkok wilde mij ook nog wel een mini-cursusje snijtechnieken geven! Hoe leuk! Binnenkort lees je mijn verslag over de avonturen in de foodtruck, het was zo leuk om een kijkje te nemen in het kleine keukentje van de foodtruck Sla-gerei in het Vondelpark! Stay tuned, want er is een hele mooie video gemaakt van deze middag!

albert heijn messen

Voor nu; ik ga sparen! Ik denk zelfs dat ik achter die hekken bij de Albert Heijn ga staan om andere mensen om zegeltjes te vragen, haha! Of ik ga mijn familie dwingen om de zegeltjes bij mij in te leveren. Nee, gekheid, maar ik ben wel echt enthousiast! Want het is nu wel heel makkelijk om voor een mooie messenset op mijn aanrecht te zorgen. En dan denk ik dat het met dat gestuntel in de keuken ook helemaal goed gaat komen!

Nog wat feitjes over de spaaractie:

 • Je kunt sparen voor verschillende koksmessen (onder andere een koksmes, een broodmes, een hakmes en een Santokumes), een luxe bestekset en handige accessoires zoals een messenblok en een snijplank.
 • Bij elke € 10,- aan boodschappen ontvang je 1 zegel. Je hebt een volle spaarkaart bij 50 zegels.
 • De spaaractie loopt vanaf 5 oktober 2015 tot en met 14 februari 2016 worden de zegels uitgegeven in de winkels van Albert Heijn en bij online bestelde boodschappen.
 • Volle spaarkaarten kunnen tot en met 21 februari 2016 ingeleverd worden.
 • Meer informatie lees je op ah.nl/bestek.

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees mijn disclaimer.

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

 1. Leuk geschreven, heel herkenbaar haha! 😉 Ik was ook heel enthousiast en ben al druk aan het sparen. Mijn moeder, tante en buurvrouw riepen al heel hard dat ze voor mij gingen sparen superlief want je hebt wel behoorlijk wat nodig. 😉

 2. Normaal doe ik nooit mee met die spaaracties, maar deze vond ik ook al interessant.
  Zit namelijk met hetzelfde probleem als jij,haha
  Heb ook al iedereen geronseld en gelukkig verkoopt AH tegenwoordig ook weer dingen, die wij eten.
  Win -win dus.

 3. Jouw tekst had ook de mijne kunnen zijn. Ik sta ook altijd te klunzen en ben te zuinig om heel veel geld aan messen uit te geven. Ga ook voor de messen sparen. Bedankt maar weer voor dit leuke bericht (ik volg je en lees je altijd met veel pleier)

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.