Gezond trakteren van Amber Albarda

2

Wanneer je kinderen hebt, dan krijg je er op een bepaald moment mee te maken dat er getrakteerd mag gaan worden, voor een verjaardag bijvoorbeeld, of als er een broertje of zusje geboren wordt. En als bewuste ouder, wil je die traktatie wel een beetje gezond houden. Maar het is vaak lastig om iets te bedenken dat leuk is om te trakteren en waar je als ouder én kind blij mee kunt zijn. Amber Albarda, zelf moeder en natuurlijk bekend van haar boeken over voeding, hoorde van andere ouders dat zij het best lastig vonden om een verantwoorde traktatie te verzinnen voor hun kinderen, en dat ze daarom maar voor makkelijk kozen en langs de snoepwinkel reden. Zo heeft de ouder geen stress, en is het kind blij omdat het snoep mag trakteren. Omdat het ook anders kan, en je dan echt wel verder komt dan het trakteren op appels of bananen, schreef ze het boek Gezond trakterenmet daarin heel erg veel inspiratie voor gezonde traktaties. Zodat je geen enkel excuus meer hebt om langs de snoepwinkel te gaan.

Gezond trakteren

Zoals je weet, ben ik zelf moeder van 2 kinderen. En ook ik vind het soms best lastig om een verantwoorde traktatie te verzinnen. Of nee, ik zeg het verkeerd, ik kan wel een verantwoorde traktatie verzinnen, maar ik ben vaak niet creatief genoeg om het er ook nog eens leuk uit te laten zien. Over 3 weken wordt mijn oudste dochter 4 jaar en mag ik ook weer aan de knutsel. Ik was al druk aan het bedenken wat ik voor haar wilde gaan maken, tot ik het boek Gezond trakteren ontving en eens doorbladerde. De roze snoepjestaart koos mijn dochter direct uit als taart die ze op haar verjaardag wilde. En de muffin ballonnen (met speculaas muffins!) moesten haar traktatie worden voor op de kinderopvang.

Gezond trakteren is een feestelijke verzameling van meer dan 60 gezonde kindertraktaties. Van traktaties voor de allerkleinsten tot aan traktaties voor op school, en van compleet gedekte feesttafels tot cadeautjes voor de juf en meester. Sommige recepten zijn voor de echte knutselmoeders (en -vaders) onder ons, sommige recepten zijn meer voor de drukke moeders en zijn dan ook echt verrassend simpel. Met een handig symbooltje bij elk recept kun je direct zien hoe eenvoudig of lastig de traktatie te maken is. De foto’s en styling van Gezond trakteren zijn al een klein feestje op zich, ik word in elk geval erg blij van de foto’s en ook mijn dochter blijft maar naar haar roze snoepjestaart kijken.

Gezond trakteren

Gezond trakteren

Zoals ik van Amber Albarda gewend ben,wordt er in dit boek gekozen voor voedzame en heerlijke ingrediënten. Geraffineerde suikers worden niet gebruikt, in plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke zoeters, zoals fruit. Dit zijn traktaties waarvan ik denk dat kinderen er ook écht blij van worden. Niet alleen omdat het er zo geweldig uitziet, maar omdat het ook echt lekker is. Ben jij nog op zoek naar tips en ideeën voor gezonde traktaties, dan is Gezond trakteren een inspirerend naslagwerk dat je keer op keer kunt raadplegen. Ik heb er in elk geval al veel ideeën uit gehaald!

Gezond trakteren

Gezond trakteren kost 14,99 en is te bestellen bij Bol.com.

Gezond trakteren

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

[bol_product_links block_id=”bol_54523ad69452f_selected-products” products=”9200000032459516″ name=”Gezond trakteren” sub_id=”” link_color=”56DBD2″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Hij is leuk hè!
    Ik heb het boekje voor mijn verjaardag gekregen. Mijn zoontje van 3,5 bleef maar bladeren en noemen wat hij allemaal wilde maken. Ook zo creatief met fruit!
    Vandaag is het plan om de winegums te maken, ik heb alleen geen agar-agar kunnen vinden en ga het met gelatine proberen.

    Je hoeft niet te trakteren van de traktaties, ook voor thuis erg lekker en leuk!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.