Curry’s zijn bij ons thuis altijd een schot in de roos. Lekker kruidig, verwarmend en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze kikkererwten curry met spinazie is een recept dat ik graag maak op drukke doordeweekse dagen. Je hebt namelijk geen ingewikkelde ingrediënten nodig, alles staat zo op tafel en ondertussen krijg je toch een voedzame maaltijd bomvol groenten binnen.
De combinatie van kikkererwten, verse spinazie en kokosmelk maakt dit gerecht romig en zacht, terwijl de kruiden zorgen voor die typische curry-smaak. En extra fijn: dit recept is volledig plantaardig, dus ook perfect als je een dagje geen vlees of vis wilt eten.
Kikkererwten curry recept
Het fijne aan deze kikkererwten curry met spinazie is dat je weinig nodig hebt om een maaltijd met veel smaak op tafel te zetten. De specerijen zoals komijn, kurkuma en gerookt paprikapoeder geven meteen die warme, kruidige basis die zo typisch is voor curry’s.
Door de kokosmelk toe te voegen wordt de saus romig en zacht, waardoor de smaken mooi in balans komen. Het is een gerecht dat je op een doordeweekse dag makkelijk maakt, maar dat ook niet misstaat als je gasten over de vloer hebt.
Vegetarische curry met kikkererwten
Kikkererwten zijn een geweldige basis voor een curry: ze zijn rijk aan vezels en plantaardige eiwitten, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. De toevoeging van verse spinazie maakt het gerecht extra voedzaam en zorgt tegelijk voor een mooie frisse kleur in de pan.
Zo zet je een maaltijd neer die niet alleen heel lekker is, maar ook voedzaam en in balans. En omdat dit recept volledig vegan is, past het ook perfect in een plantaardig eetpatroon of als je simpelweg een dagje geen vlees of vis wilt eten. Serveer met rijst of versgebakken naan met knoflook en koriander!
Handige tips & veelgestelde vragen
Misschien vraag je je af of je deze curry ook kunt voorbereiden. Het antwoord is: absoluut! Sterker nog, de volgende dag is hij vaak nog lekkerder omdat de smaken goed hebben kunnen intrekken. Bewaar de curry in een afgesloten bakje in de koelkast en je hebt tot wel drie dagen een heerlijke maaltijd achter de hand. Ook kun je gerust diepvries spinazie gebruiken; zorg er alleen voor dat je die goed laat uitlekken, zodat de curry niet te waterig wordt.
Wil je de maaltijd nog iets voedzamer maken? Dan kun je naast de kikkererwten ook linzen of stukjes tofu toevoegen. Zo krijg je nog meer plantaardige eiwitten binnen. En qua pittigheid bepaal je helemaal zelf hoe ver je wilt gaan: met een halve rode peper is de curry mild en toegankelijk, maar als je van extra pit houdt, voeg je gewoon wat meer toe. Zo pas je dit gerecht eenvoudig aan jouw eigen smaak en voorkeuren aan.
Meer vegetarische curry recepten
Ben je gek op dit soort kruidige gerechten en wil je vaker een makkelijk recept op tafel zetten? Probeer dan niet alleen deze heerlijke kikkererwten curry met spinazie maar ook eens een van mijn andere vegetarische curry’s:
- Aubergine curry met linzen
- Pompoen curry met kikkererwten
- Zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie
- Gele bloemkool curry met snijbonen
- Vegetarische linzen stoofpot met spinazie

Nodig
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten
- 200 gram verse bladspinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 limoen
- 2 cm gember
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 ml kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 2 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- snuf zout
- verse koriander (of peterselie)
- scheut olie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de gember en snij de rode peper heel fijn.
- Verhit een scheut olie in de hapjespan en fruit de ui hier in aan. Pers de knoflook en gember erbij uit en voeg ook de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet.
- Schep de tomatenpuree uit het blik en schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan.
- Pers het sap van ½ limoen uit boven de pan en voeg de kurkuma, komijn, kerrie, gerookt paprikapoeder en nootmuskaat toe.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan. Voeg ze dan toe aan de currysaus en laat zo'n 20 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de bladspinazie toe en laat deze slinken.
- Serveer de kikkererwten curry met verse koriander of peterselie, nog een partje limoen on the side en voeg eventueel rijst of versgebakken naan met koriander en knoflook.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor kikkererwten curry met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.