X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Kip rollade met pesto en prosciutto, sappig uit de oven gebakken en perfect als feestelijk hoofdgerecht met Kerst. Zelf kip rollade maken is eenvoudig, lekker met groenten erbij.

Kip rollade met pesto en prosciutto

0
By Mind Your Feed on 11 december 2025 Diner, Feest, Kerst

Als je met Kerst op zoek bent naar een makkelijk hoofdgerecht, dan is deze kip rollade met pesto en prosciutto perfect voor je. Een gerecht dat heerlijk feestelijk voelt, maar zonder ingewikkelde technieken of stress in de keuken. Je maakt deze kip rollade uit de oven binnen no-time klaar, en het mooiste: je hebt er tijdens het bakken geen omkijken meer naar.

En eerlijk? Het maken van een rollade is ook gewoon leuk. Je slaat de kip plat (fantastische manier om nog even wat spanning van je af te laten glijden), bestrijkt ’m royaal met mascarpone en pesto, rolt ’m op met een laagje prosciutto eromheen en de oven doet de rest. Zo krijg je een sappige, smaakvolle rollade die rijk is aan eiwitten — precies wat je tijdens drukke feestdagen kunt gebruiken voor stabiele energie en happy hormones.

Kip rollade gevuld met mascarpone en pesto, omwikkeld met prosciutto en goudbruin gebakken in de oven.

Kip rollade met pesto en prosciutto

Een kip rollade maken klinkt misschien als iets voor gevorderde koks, maar het is juist één van die gerechten die je verrassend makkelijk op tafel zet. De basis bestaat uit kipfilet, mascarpone, pesto en prosciutto — meer heb je niet nodig om iets feestelijks neer te zetten dat er prachtig uitziet en bomvol smaak zit. Terwijl de rollade in de oven gaart, heb jij alle tijd om de tafel mooi te dekken, je bijgerechten klaar te zetten of gewoon even rustig adem te halen. Met een kerntemperatuurmeter weet je het zeker: bij 72–75°C is je kip rollade perfect gaar.

Deze kip rollade past bovendien perfect bij groenterijke bijgerechten. Ik vind het met kerst altijd fijn om veel kleur en lichtheid op tafel te zetten: geroosterde broccoli, spruitjes uit de oven, haricots verts of een zelfgemaakte cranberrycompote. Zo wordt je bord feestelijk, voedzaam en helemaal in balans.

Feestelijke kip rollade met een vulling van pesto en mascarpone en een kruidige prosciutto buitenlaag.

Meer feestelijke hoofdgerechten met kip

Kip is ideaal voor feestelijke hoofdgerechten: licht, smaakvol en perfect te combineren met warme kerstsmaken zoals pesto, romige sauzen of kruiden. Als je deze kip rollade lekker vindt, dan zijn er nog veel meer kipgerechten die prachtig op een kersttafel passen. Wil je liever wat afwisselen? Ook kalkoen past natuurlijk fantastisch bij kerst!

  • Kip in Italiaanse roomsaus
  • Saltimbocca van kalkoen
  • Kip Marsala
  • Kip rollade met pesto en mozzarella
  • Kalkoenstoofpotje met champignons
  • Kipfilet in Parmaham met dadels en noten

Opgerolde kipfilet met pesto en mascarpone, ingepakt in prosciutto en na het bakken in plakken gesneden.

Kip rollade met pesto en prosciutto, sappig uit de oven gebakken en perfect als feestelijk hoofdgerecht met Kerst. Zelf kip rollade maken is eenvoudig, lekker met groenten erbij.

Kip rollade met pesto en prosciutto

Een feestelijke kip rollade met pesto en prosciutto: makkelijk om te maken, rijk aan eiwitten en ideaal voor een ontspannen diner. Sappig, smaakvol en perfect uit de oven.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Koelkast: 2 uur uur
Totale tijd: 3 uur uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Kip recepten, Kip rollade, Kip rollade maken, makkelijke kip recepten
Servings: 4

Nodig

  • Huishoudfolie
  • Vleeshamer (of pan)
  • Keukentouw
  • Braadslede
  • Kerntemperatuurmeter
Scherm aanhouden tijdens het koken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 12 plakken prosciutto
  • 100 gram mascarpone
  • 1 el groene pesto
  • klontje roomboter

Bereiden

  • Snij de kipfilet voorzichtig aan de zijkant in tot je de kipfilet helemaal kunt openklappen. Leg de kipfilet tussen twee lagen huishoudfolie en sla ‘m plat met een deegroller of vleeshamer tot een gelijkmatige dikte. Herhaal met alle kipfilets.
  • Leg drie plakken prosciutto overlappend op een stuk huishoudfolie. Leg hier een platgeslagen kipfilet bovenop.
  • Bestrijk de binnenkant van de kip met ongeveer 25 gram mascarpone en een beetje groene pesto.
  • Rol de kip strak op, waarbij de prosciutto aan de buitenkant zit.Rol vervolgens het huishoudfolie strak dicht, draai de uiteinden aan (bonbonvorm) zodat de rollade mooi compact wordt.
  • Laat de rollades minimaal 2 uur rusten in de koelkast, maar een nachtje is nóg beter - dan snijden en bakken ze mooier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder het folie en leg de rollades in een braadslede. Voeg een klontje boter + een scheutje olie toe voor een mooie goudbruine buitenkant.
  • Bak de rollades ongeveer 40 minuten, afhankelijk van formaat en oven.
    Gebruik je een kerntemperatuurmeter? Dan is dit recept helemaal foolproof: Bij 72–75°C is kip perfect gaar én nog heerlijk sappig.
  • Laat de rollades 5–10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
Calorieën: 297kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 34g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 0.01g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Kip rollade met pesto en prosciutto. Een feestelijk en makkelijk hoofdgerecht voor Kerst, gemaakt van kipfilet gevuld met mascarpone en pesto en omwikkeld met prosciutto. De rollade gaat de oven in en blijft sappig en smaakvol. Perfect te combineren met groenterijke bijgerechten zoals geroosterde broccoli, spruitjes of cranberrycompote. Makkelijk te maken en ideaal voor een ontspannen diner.

Ga je aan de slag met met dit recept voor kip rollade met pesto en prosciutto? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

hoofdgerecht kerst hoofdgerecht kerst vlees Kerst kip recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleZuppa Inglese
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Zuppa Inglese

Aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel

Courgette rolletjes met ricotta en prosciutto

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Kerstrecepten 2025
Kerst recepten, recepten kerst, de lekkerste kerst recepten, hoofdgerechten kerst, voorgerechten kerst, amuse recepten kerst, nagerechten
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
11 december 2025

Kip rollade met pesto en prosciutto

9 december 2025

Zuppa Inglese

8 december 2025

Aubergine carpaccio met yoghurt en granaatappel

6 december 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #50 – 2025

4 december 2025

Courgette rolletjes met ricotta en prosciutto

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required