Pasta met rucola pesto

3

Ik ben echt gék op de Italiaanse keuken en wij eten dan ook vaak 1 tot 2 keer per week een gerecht met pasta. De meisjes smullen net zo hard mee, het maakt ook niet uit welk pastagerecht ik ze voorzet, de pasta zelf is al genoeg om het bord leeg te eten. Is dat bij alle kinderen zo of zijn alleen mijn kinderen van die pastamonsters? Ook als snelle maaltijd vind ik pasta ideaal, tijdens het koken van de pasta maak je de saus klaar die je erbij wilt eten en vaak staat binnen 15 minuten een gerecht op tafel. Wij wisselen wel altijd speltpasta af met glutenvrije pasta, omdat ik heel bewust ook wil kiezen voor een glutenvrij gerecht. Ook deze pasta met rucola pesto is binnen een handomdraai op tafel getoverd en bevat zoveel verschillende smaken waardoor het een simpel, maar wel smaakvol gerecht is. Ik gebruikte de glutenvrije spaghetti ai cereali van Schär voor dit gerecht.

Pasta met rucola pesto

Pesto kun je natuurlijk zelf maken, heel eenvoudig met bijvoorbeeld basilicum, olie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Door pesto te maken van rucola voeg je nog net wat meer pit aan het gerecht toe. Wanneer je echt voor eenvoudig en snel wilt gaan, is de rucola ‘pesto’ in dit recept een heuse timesaver. Ik maak er namelijk niet eens pesto van, maar door het mengen van de smaken heb je wel het idee dat je pesto eet. Pure smaken, eenvoudige gerechten, dat is wat mijn idee is van de Italiaanse keuken. Of een echte Italiaan aan dit gerecht ook zijn goedkeuring aan zou geven? Ik denk het wel!

Eet je suikervrij? Let dan even op de ingrediënten, want sommige pasta’s van Schär zijn gezoet.

Pasta met rucola pesto

Pasta met rucola pesto

Voor 2 personen

  • 60 gr spaghetti ai cereali
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gr rucola
  • 5 el olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 tl kokosolie

Bereiden: Zet water op voor de spaghetti. Snipper de ui en snij de peper en knoflook heel fijn. Doe een drupje (tl) kokosolie in een pan en bak hierin op laag vuur de ui, peper en knoflook tot deze glazig en zacht zijn. Schep de ui, peper en knoflook uit de pan en bewaar even in een schaaltje. Zet de pan weer terug op het vuur en rooster  – zonder olie toe te voegen – de pijnboompitten. Laat ze mooi bruin worden en zet dan het vuur af. Doe de spaghetti in het kokende water en kook in circa 7 – 8 minuten beetgaar. Giet de pasta af, doe in een schaal en schep hier het ui mengsel door heen. Schenk 5 el olijfolie over de pasta, voeg een snuf peper en zout toe, roer de Parmezaanse kaas door de pasta en doe als laatste de rucola erbij. Schep nog even door en buon appetito!

Pasta met rucola pesto

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Dit is een gesponsord artikel.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Gisteren gemaakt. Simpel en erg lekker! Wel wat meer rucola genomen de hoeveelheid pasta aangepast naar 75 gram per persoon i.p.v. totaal 60 gram. Voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.