X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
pasta met tomatensaus en gehakt, makkelijke pasta, recept pasta tomaten gehakt, klassieke pasta

Pasta met tomatensaus en gehakt

0
By Mind Your Feed on 4 juni 2019 Diner

Dit is dé klassieker. Mijn lifesaver durf ik ook wel te zeggen. Dit is wat er op tafel komt als ik echt even geen inspiratie heb. Of als er super snel nog een maaltijd in elkaar geflanst moet worden. Ik deelde het recept voor deze pasta met tomatensaus en gehakt al op Instagram in mijn stories maar had daar ook beloofd dat het op de blog zou komen. En dat moest ook eigenlijk wel, want ik denk dat wij dit eens per 2 weken eten. Het is dus een schande dat ik het recept nog niet had uitgewerkt. Wat al zo lang ik me kan herinneren komt deze pasta zo regelmatig op tafel. Het is een snelle variant op het recept voor Italiaanse pastasaus dat ook online staat. Daar heb je echt wel 2 a 3 uur de tijd voor nodig, maar dat heb je doordeweeks nou eenmaal niet….

pasta met tomatensaus

Ik had heel lang geleden een Italiaans vriendje. Oh, nu voel ik me gelijk heel oud…. maar dat is al meer dan 15 jaar terug. Met hem ging ik eigenlijk elke zomer naar Italië, op familiebezoek. En doordat ik het land, het eten en de Italiaanse gewoonten toen van zo dichtbij mee maakte, ben ik na al die jaren nog steeds dol op alles wat Italiaans is. Maar met name de Italiaanse keuken vind ik echt fantastisch.

pasta met tomatensaus en gehakt

Italiaanse pastasaus

Het recept voor traditionele ragù, de Italiaanse pastasaus, leerde ik maken van zijn oma. Dit gerecht staat zeker 2 a 3 uur te pruttelen en dat proef je natuurlijk ook! Super super lekker, maar doordeweeks heb je daar niet altijd de tijd voor. Ik niet in elk geval. Wat ik soms doe is in het weekend een grote pan met saus laten pruttelen en dit in porties invriezen. Zo heb je die heerlijke saus altijd bij de hand. Maar op het moment dat ik dat niet heb, dan zet ik deze pasta met tomatensaus en gehakt op tafel. De kids zijn er gek op!

pasta met tomatensaus

 

pasta met tomatensaus en gehakt, makkelijke pasta, recept pasta tomaten gehakt, klassieke pasta

Pasta met tomatensaus en gehakt

Makkelijk recept voor een snelle pasta met tomatensaus, gehakt en groenten.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem
  • Pan

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien (klein)
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 400 ml tomatenblokjes (in blik)
  • 400 ml tomatensaus (zonder toevoegingen)
  • peper
  • zout
  • oregano
  • 300 gram pasta (naar keuze)
  • olie (om in te bakken)
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes. Verwijder de uiteinden van de courgette en snij ook in fijne blokjes.
  • Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan, bak kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak dit bruin.
  • Doe de paprika en de courgette in de pan en bak een paar minuten mee.
  • Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Schenk de tomatensaus en de tomatenblokjes bij het gehakt en de groenten. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg de doperwten uit de vriezer toe. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meestal schep ik de pasta door de saus. Schep anders de pasta met tomatensaus en gehakt met lekker wat Parmezaanse kaas! Buon appetito!
Calorieën: 591kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwit: 29g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 10g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

pasta met tomatensaus

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Pasta met tomatensaus en gehakt, echt makkelijk en snel recept voor pasta maaltijd

Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met tomatensaus en gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

basis pasta basis pastasaus recept basis recept pastasaus makkelijke maaltijd pasta pasta met tomatensaus pasta met tomatensaus en gehakt pasta recepten tomatensaus tomatensaus zelf maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGepofte aardappel met frisse kwark en spekreepjes
Next Article Salade met groene asperges en blauwe bessen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

3 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.