X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
quiche met zalm en rode biet

Quiche met zalm en rode biet

4
By Mind Your Feed on 14 mei 2019 Diner

Afgelopen weekend was het Moederdag! En wat heb ik een heerlijke dag gehad. Het begon al met een lange ochtend uitslapen, dat had ik ook echt wel weer eens nodig. Daarna kwamen er knutsels en knuffels op bed. En super lieve cadeautjes. Ik kreeg bubbels bij mijn ontbijt en er werden verse croissantjes gebakken. En toen was de middag nog niet eens begonnen. Geweldig toch! Ik ben echt verwend. ’s Middags dook ik de keuken in en dat is voor mij ook ontspanning hoor. Ik ging namelijk aan de slag voor het Moederdag diner dat we voor mijn eigen moeder hadden georganiseerd. Ik bakte maar liefst 4 quiches – grote familie – waaronder deze quiche met zalm en rode biet. Echt, wat een goddelijke combi is dat zeg. En moet je die kleuren nou zien, dat is toch een feestje op je bord!

quiche met zalm en rode biet

Ik ben dol op quiches en vind het geweldig om nieuwe smaak combinaties te verzinnen. Dat we afgelopen weekend met het hele gezin bij mijn moeder aan tafel schoven, was dan ook een mooie gelegenheid om even los te gaan. Ik probeerde 4 nieuwe recepten uit dus ook voor mij was het spannend hoe het uit zou pakken. Maar de schalen gingen schoon leeg en konden zo terug de kast in. Bij wijzen van dan. Dat mijn experimenten geslaagd waren, kun je wel zeggen dus!

quiche met zalm en rode biet
Quiche party!

Een van de quiches die ik maakte is deze quiche met zalm en rode biet. Ik had een soortgelijke combi geproefd bij ons kerstdiner maar geen idee van het recept. Ik ben gewoon wat gaan rommelen in de keuken en dat heeft goed uitgepakt. We hadden dus een echte quiche party afgelopen Moederdag en uiteraard komen de andere quiche recepten ook binnenkort online. Ideaal voor bij feestjes of borrels, of gewoon op drukke dagen waarop je niet te lang in de keuken wilt staan.

quiche met zalm en rode biet

quiche met zalm en rode biet

Quiche met zalm en rode biet

Makkelijk recept voor hartige taart met zalm, rode biet en ricotta
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten, Vis recepten
Servings: 4

Nodig

  • Quichevorm
  • Mengkom
  • Mixer met garde

Ingrediënten

  • 5 vellen hartige taart bladerdeeg (vriezer)
  • 400 gram rode biet (voorgekookt)
  • 200 gram zalmfilet
  • 200 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 50 ml melk (plantaardig)
  • 3 theelepels dille
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels havermout
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg of hartige taart deeg zo’n 5 a 10 minuten ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
  • Snijd de zalmfilet in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Doe de ricotta samen met de eieren en de (plantaardige) melk in de maatbeker. Klop dit met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg 2 tl dille en een snuf peper en zout toe.
  • Bekleed de bodem van de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit het beste werkt voor jouw vorm. Prik daarna gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met de havermout. Dit neemt straks het overtollige vocht op.
  • Spreid de rode bietjes uit over de bodem van de quiche. Leg de blokjes zalmfilet hiertussen. Schenk daarna het ricotta-ei mengsel over de vulling van de quiche.
  • Strooi tot slot nog 1 tl dille over de bovenkant van de quiche met zalm en rode biet en schuif deze dan voor 35-40 minuten de warme oven in.
  • De quiche is gaar als de ricotta met het ei is gestold en de bovenkant mooi bruin is. Enjoy!
Calorieën: 351kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 23g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

quiche met zalm en rode biet

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met zalm en rode biet? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

borrel feestje hartige taart hartige taart recepten quiche quiche met vis quiche met zalm quiche met zalm en rode biet quiche recepten zelf quiche maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHavermout cups met kwark en aardbei
Next Article Pasta pesto met spinazie en doperwten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4 reacties

  1. Marianne on 14 mei 2019 14:41

    Lijkt me heerlijk!! Heb je gerookte zalm gebruikt of verse? Als je filet hebt kun je er toch bijna geen blokjes van maken? Ik wil hem/haar graag meteen gaan maken, heb bijna alles in huis, behalve de zalm ;-D

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 mei 2019 09:33

      Ik heb verse zalmfilet gebruikt! Met een scherp mes snij je daar makkelijk blokjes van hoor! Enne, ik heb ook geen idee of deze quiche een hem of een haar is, maar lekker is ie wel… 😉

      Reply
  2. Nelly on 14 mei 2019 15:30

    Mijn vraag , gebruik je een heteluchtoven?

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 mei 2019 09:36

      Nou, dat moest ik opzoeken… 😉 Ja, ik gebruik een heteluchtoven!

      Reply
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.