Havermout cups met kwark en aardbei

4

Het zal je niet zijn ontgaan, komend weekend is het weer Moederdag. De winkels kleuren rood en roze en de hartjes liggen weer volop in de schappen. Chocolade, flessen bubbels, sieraden, douchesets, you name it, je ziet het overal. En hoewel die commercie er rondom heen van mij niet zo hoeft – geef mij gewoon maar kusjes en knuffels! – blijf ik het een speciale dag vinden. 8 jaar geleden werd ik zelf moeder en het is bijzonder. Dat is gewoon zo. Het is wat mij betreft elke dag moederdag, want dat is wat ik elke dag ben. Moeder. Toch is Moederdag wel een mooi moment om alle moeders eens even in het zonnetje te zetten. En hoe doe je dat nou beter dan met een ontbijtje op bed? Wat dacht je ervan als je dit recept voor havermout cups met kwark en aardbei eens random liet slingeren, wie weet wordt de hint opgepakt en zit jij zondag te smullen. Of je maakt dit voor jezelf klaar natuurlijk, kan ook. 

havermout cups

Ik moet eerlijk zeggen dat ik 8 jaar geleden niet helemaal een idee had wat het moeder zijn voor mij zou betekenen. Ik wist niet wat me te wachten zou staan en wat ik ervan zou vinden. Tijdens mijn beide zwangerschappen zat ik niet bepaald op een roze wolk en ik werd dan eigenlijk ook wel overdonderd door de hoeveelheid liefde die ik voor mijn meiden kan voelen. Natuurlijk plak ik ze op z’n tijd ook het liefst achter het behang, maar zolang dat uitzondering is kan ik echt van mijn dames genieten.

havermout cups

Uitdaging

Nog dagelijks word ik weer opnieuw uitgedaagd in mijn rol als moeder. Kleine meisjes worden groot en kleine issues (vieze luier) worden ook groot (mam, ik voel me verdrietig omdat…). En hoewel ik mezelf niet altijd als de typische-uit-school-met-thee-en-een-koekje moeder zie, ben ik er wel altijd voor ze. Ze zijn prachtig mijn meiden, ze geven me energie (meestal), maken me vrolijk (meestal) en spiegelen mij ook weer (vaak….).

havermout cups

Het is wat, moeder zijn. Een bijzondere taak. En daarom sta ik komend weekend wel even stil bij Moederdag. Want het is waar wat ze zeggen, pas als je zelf moeder wordt, ga je jouw moeder ook beter begrijpen. En hoor je jezelf iets te vaak iets zeggen waarvan je had gezworen dat je dit nooit tegen jouw kinderen zou zeggen…. Ok, nu iets luchtiger, laten we komende zondag deze havermout cups met kwark en aardbei bakken! Voor álle moeders. En voor alle vrouwen die dat graag zouden willen zijn.

havermout cups

Havermout cups met kwark en aardbei

Voor 3 havermout cups:

 • 45 gr havermout
 • 1 rijpe banaan
 • 1,5 el honing
 • mespuntje vanillepoeder
 • 3 – 5 el halfvolle kwark
 • 3 aardbeien
 • 6 rode druiven
 • 3 tl aardbeienjam
 • eventueel wat witte hagelslag

Nodig; 3 kleine siliconen muffinvormpjes, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. De siliconenvormpjes hoef je niet in te vetten.

Doe de havermout in de mengkom en schep hier 1,5 el honing bij. Prak de banaan tot moes en voeg deze samen met wat vanillepoeder toe.

Roer de ingrediënten voor de havermout cups door elkaar tot een ietwat plakkerige massa. Verdeel in 3 gelijke bolletjes.

Schep elk bolletje nu in een siliconen vormpje. Dit gaat straks de cup worden. Druk het deeg in het midden wat naar beneden en aan de zijkanten tegen de wand. Zo krijg je een bakje!

Schuif de havermout cups voor 15 – 20 minuten in de warme oven. Hou de bovenkant in de gaten, elke oven is anders. Laat ze daarna volledig afkoelen!

Schep in elke havermout cup wat halfvolle kwark en maak deze Moederdag taartjes af met een tl aardbeienjam, verse aardbeien, druiven en wat witte hagelslag. Koffie erbij en genieten maar!

havermout cups

Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout cups met kwark en aardbei? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  • Mind Your Feed op

   Je kunt ze zeker van tevoren klaar maken! Invriezen zou ik niet doen, dan worden ze denk ik vrij zacht na het ontdooien…

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.