X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Spinazie ricottataart

Spinazie ricotta taart

6
By Mind Your Feed on 1 oktober 2015 Diner

Aardappels. Een stukje vlees. En spinazie met een eitje erop. Zo aten wij vroeger thuis spinazie. Oh, en op de eitjes ging dan nog een snufje nootmuskaat… Ik vond het eigenlijk altijd wel lekker, als kind was ik al dol op spinazie. En dat ben ik nog steeds, spinazie is een van mijn favoriete groene bladgroenten. Maar om eerlijk te zijn vind ik de combinatie aardappels-vlees-spinazie een klein beetje saai. Ik vind het veel leuker om spinazie in een gerecht te verwerken, want spinazie is zo veelzijdig! Zo zet je met deze spinazie ricotta taart bijvoorbeeld net even wat anders op tafel.

Meestal doe ik aan het begin van de week de grote boodschappen. In een druk gezin, waarbij iedereen elke dag wel druk is of onderweg, vind ik het ideaal om de boodschappen alvast maar gedaan te hebben. Met verse groenten is dat niet altijd even handig, het lukt niet altijd om die voor een week vooruit vers te kopen, dus daarom kom ik in de laatste dagen van de week vaak uit op diepvriesgroenten. Wat mij betreft een prima alternatief, want de andere optie is dat er geen groenten op tafel staan. En dat kan natuurlijk niet in huize MYF….

Spinazie ricottataart

Spinazie gebruik ik echt op zoveel manieren. Favoriet is om bladspinazie door een smoothie te doen, zo vinden de meiden het ook heerlijk. Maar ook in een frittata verwerk ik graag spinazie, of wat dacht je van in een gehaktbrood. Hoppa, extra groenten! Spinazie, vers én diepvries, heb ik dan ook altijd in huis.

De bladspinazie uit de vriezer van iglo vind ik erg makkelijk, want deze spinazie is verdeeld in handige deelblokken. Zo kun je per gerecht precies bepalen hoeveel spinazie je uit de vriezer haalt. Ontdooien is eigenlijk niet nodig bij de bladspinazie van iglo, maar bij de gerechten waar ik diepvriesspinazie voor gebruik vind ik het toch altijd wel makkelijk als de bladspinazie niet meer diepgevroren is. De bladspinazie van iglo wordt trouwens al enkele uren na de oogst ingevroren, dus over verlies van vitaminen en mineralen hoef ik me geen zorgen te maken.

spinazie ricotta taart

Voor deze spinazie ricotta taart is het ook handig om eerst de bladspinazie te laten ontdooien, zo kun je de spinazie makkelijker mengen met de ricotta. Daarna is het een waar feestje om deze taart te maken, want het voorbereiden is zo gedaan en de oven doet de rest. En zeg nou zelf, taart op tafel is toch altijd feest!

spinazie ricotta taart

Spinazie ricotta taart

Ingrediënten:

  • 225 gr van iglo bladspinazie 450 gr
  • 100 gr tuinerwten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 200 gr ricotta
  • 3 eieren
  • 1 takje salie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper
  • Zout

Nodig: vergiet, schaal, keukenmachine, springvorm 16 cm, bakpapier, oven

Bereiden: Laat de bladspinazie in een vergiet boven een schaal ontdooien. Wanneer de bladspinazie ontdooid is, druk je nog even goed het vocht eruit met een stukje keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bladspinazie in de keukenmachine en voeg hier de eieren en ricotta aan toe. Blend goed, er mogen nog wel stukjes spinazie in zitten. Schep het mengsel terug in de schaal en voeg nu de tuinerwten toe. Ik gebruikte diepvries tuinerwten, die heb ik er bevroren doorheen gedaan.

Breng het spinazie ricotta mengsel op smaak met peper, zout, wat oregano en wat fijngesneden salie.

Schil de zoete aardappel. Gebruik een goed scherp mes om de aardappel in plakken van zo’n 3 mm dik te snijden.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Ik maak altijd het bakpapier eerst even nat onder de kraan, dan vouwt het makkelijker in de vorm. Bedek de bodem van de springvorm met plakjes zoete aardappel, zorg dat de bodem bedekt is maar dat de aardappel niet te veel over elkaar ligt.

Bekleed vervolgens de zijkant van de springvorm door de plakken zoete aardappel tegen de zijkant aan te drukken. Zorg dat de plakjes elkaar iets overlappen, als een soort dakpannetjes.

Schenk nu voorzichtig het spinazie ricotta mengsel in de bekleede springvorm. Gebruik een lepel om het mengsel goed te verdelen en de zoete aardappels mooi tegen de zijkanten aan te drukken. Heb je nog een aantal plakjes zoete aardappel over? Steek deze dan in de taart!

Bak de spinazie ricotta taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken even afkoelen, zodat de taart goed stevig wordt.

Spinazie ricottataart

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met iglo. Lees mijn disclaimer

diepvries feest feestdagen glutenvrij groente groenten iglo Kerst kerstrecepten pasen ricotta spinazie voedselzandloper zoete aardappel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAfsluiting #30voeljefit challenge + enquete
Next Article de Allerhande Box – mijn ervaring
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

6 reacties

  1. Gisele on 1 oktober 2015 10:00

    He Rennie, dit lijkt me heerlijk! Maar bij je recepten staat vaak niet voor hoeveel personen het is. Hebben jullie hier met z’n viertjes van gegeten?

    Lieve groet, Gisele

    Ps: wat een supertip van dat bakpapier! Ik ken wel de vorm invetten en dan bakpapier gebruiken, maar zo blijft het schoner. 🙂

    Reply
    • Mind Your Feed on 1 oktober 2015 10:03

      Hi Gisele, dit is een taartje voor 4 personen!

      Reply
  2. Marlotte on 1 oktober 2015 12:49

    Oh wauw, wat ziet ie er mooi uit! Lijkt me erg lekker!

    Reply
  3. Bianca on 5 oktober 2015 16:51

    Gisteren gemaakt! Hij was heerlijk, ik had alleen verse spinazie gebruikt en dan een hele zak van 450 Gr extra ei erbij en smullen!

    Reply
  4. Wil on 9 juli 2016 19:28

    Taartje vandaag gemaakt, precies volgens recept. Ziet er prachtig uit, maar helaas, mijn man is een ei gaan bakken en ik heb tegen heug en meug twee puntjes gegeten. Echt een laffe smaak, alhoewel ik er flink wat zout enpeper in heb gedaan. Niet voor herhaling vatbaar!

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 juli 2016 17:24

      Oh no!! Kan gebeuren, en smaken verschillen… Jammer, want ik vond hem erg lekker (anders kwam ie ook niet op de blog te staan). Volgende keer beter!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....