de Allerhande Box – mijn ervaring

2

Vorige week vertelde ik over de Allerhande Box die ik had ontvangen om te testen. Precies in de week waarin ik geen enkele inspiratie had voor het avondeten en ik met mijn weekplanning niet veel verder kwam dan soep, pasta en aardappels-groente-vlees, kwam de Allerhande Box als een aangename verrassing. Zo ontzettend fijn om even 3 dagen niet na te hoeven denken over wat ik op tafel zou gaan zetten….Ik ging aan de slag met de box en vandaag vertel ik je hoe het mij bevallen is om mijn eetplanning eens een aantal dagen uit handen te geven.

Soms verklaar ik mezelf voor gek… Ik wil namelijk álles goed doen. Het perfectionistische randje heb ik er inmiddels wel afgesleten hoor, maar ik vind het nog steeds erg lastig om dingen uit handen te geven of ballen uit de lucht te laten vallen. Oh, en om hulp vragen vind ik al helemaal moeilijk. Maar mijn streven is dus om elke dag een verse en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Hoe druk het ook is, en hoeveel ik ook te doen heb, een goede avondmaaltijd is voor mij enorm belangrijk. Dat betekent natuurlijk wel dat ik me moet voorbereiden, moet bedenken wat we gaan eten en welke boodschappen ik daarbij nodig heb. Heb ik teveel andere dingen aan mijn hoofd, dan is dat net even te veel en sla ik dicht… Ik heb dan geen inspiratie meer en ik weet dan niet meer wat ik moet gaan koken.

allerhande box

Hectische weken

Het is in hectische weken gewoon fijn als je dat deel – die gezonde avondmaaltijd – even kunt uitbesteden! Want hectisch is het hier de laatste tijd wel…. Ik ben nog steeds bezig om de uren die ik voor mijn werkgever werk, uit te bouwen. Dat betekent dus langere werkdagen en minder tijd thuis. De meiden worden ook groter, en krijgen andere bezigheden, zoals vriendinnetjes die uit school komen spelen of zwemlessen op zaterdagochtend. En ik ben de laatste tijd ook regelmatig in het weekend weer druk met workshops, of met gezellige activiteiten met vriendinnen. Allemaal echt hartstikke leuk en ik geniet er volop van, maar dat betekent dat ik af en toe wel even moet zoeken naar de tijd die nodig is om boodschappen te doen. De Allerhande Box kwam deze week dus als geroepen, ik hoefde én niet na te denken over wat we zouden gaan eten én ik hoefde geen boodschappen te doen!

allerhande box

Vorige week kon je al lezen dat ik enthousiast was over de ingrediënten die in de box zaten en de gerechten die ik daarmee kon maken. Voor mij is het belangrijk dat een maaltijd gemaakt wordt met verse producten, en die zaten zeker in de box! De maaltijden waren simpel genoeg voor doordeweeks, maar wel verrassend. Want om eerlijk te zijn zou ik er op een gewone werkdag niet aan denken om roti op tafel te zetten. Of om broccoli te gebruiken in een saus voor de pasta. En de maaltijden waren ook allemaal in een mum van tijd klaar.

Wat maakte ik met de Allerhande Box?

Fris romige fusilli met zalmfilet en broccoli

Allerhande box

Deze manier van een romige saus maken hou ik er zeker in! De broccoli die bij dit gerecht hoort, eet je namelijk deels naast de pasta, maar het andere deel gaat dus door de saus. Zo krijgen ook de meiden ongemerkt nog wat groenten binnen, want die zijn de laatste tijd weer in zo’n fase dat ze niets groens willen eten. Als ik de ingrediënten voor dit recept zelf had gekocht, dan was ik voor een volkoren pasta gegaan, maar het was ook wel makkelijk dat ik de boodschappen deze week juist niét hoefde te doen.

American burgers met coleslaw

Allerhande box

Dit is echt een gerecht dat binnen een kwartier op tafel staat…. Op de dag dat de box binnenkwam, vroeg Simon aan het einde van de middag wat we zouden gaan eten, hij moest ten slotte ’s avonds nog weg. Voor ik het wist lagen de hamburgers in de pan – ja, Simon kookt ook! – en kon ik de tafel gaan dekken! Een pluspunt aan dit gerecht vind ik dat er biologisch vlees gebruikt wordt. En verder was dit een prima broodje zo voor doordeweeks, lekker makkelijk!

Kruidige roti kip met sperziebonen

Allerhande box

Dit is een gerecht dat al lang op mijn to make lijstje stond, maar waar het maar nooit van gekomen is om het ook echt te maken. En eigenlijk was het dus heel eenvoudig. Bij dit gerecht worden de kruidenmixen van Jonnie Boer gebruikt en daar ben ik grote fan van. Zijn kruidenmixen zijn helemaal puur en zonder toevoegingen en je maakt er echt de heerlijkste gerechten mee. Op de receptenkaart staat nog de tip dat je voor de kids de verse peper het beste niet door het gerecht kunt doen. Dank je wel Allerhande, dat hebben mijn meiden zeker gewaardeerd!

De gerechten worden logischerwijs gemaakt met ingrediënten van het merk Albert Heijn, aangevuld met een aantal items van andere merken die ook in het assortiment zitten. Gelukkig voor mij bestaan de maaltijden grotendeels uit pure en verse ingrediënten en het viel mij op dat er ook aan voldoende groenten per maaltijd gedacht is. Misschien zou ik zelf nog net even wat extra groenten toevoegen, maar ik weet ook wel dat ik niet de gemiddelde eter ben. Misschien nog een kleine tip voor de Allerhande Box? En wat ik vooral erg fijn vond aan deze box is dat de maaltijden echt allemaal binnen het half uur op tafel staan, een absolute must voor mij!

Allerhande box

Korting op de Allerhande Box

De Allerhande Box is eenvoudig online te bestellen via de website van Albert Heijn. Wil jij ook eens het gemak van deze maaltijdbox ervaren? Dan heb ik nog iets leuks voor je! Ik mag namelijk 50  kortingscodes weggeven. Hiermee ontvang je 5 euro korting op de Allerhande Box!

Met de actiecode MNDFD15 heb je recht op €5,00 korting op een Allerhande Box voor 2 of 4 personen. Deze actie is geldig t/m 15 oktober 2015. De korting wordt automatisch verrekend op je ah.nl account. Maximaal eenmaal per account. Algemene voorwaarden voor online bestellen zijn van toepassing.

Zo wordt het wel heel gemakkelijk om jouw eetplanning eens uit handen te geven. Want wees eerlijk, dat is toch af en toe wel zo fijn….?

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.