X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
linzen stoofpot, vegetarische stoofpot recept, stoofgerecht zonder vlees, vegetarische stoofschotel met linzen,

Vegetarische linzen stoofpot met spinazie

26
By Mind Your Feed on 28 oktober 2019 Diner

Tijd voor een vegetarische linzen stoofpot! Ik roep het al maanden…. maar het kwam er maar steeds niet van. Niet om nou anderen de schuld te geven hoor, maar het wordt hier erg gewaardeerd als er toch vlees op tafel komt. Ook al is het maar een klein stukje, of verwerkt in een gerecht.

En toch, toch wilde ik echt eens aan de slag met vegetarische recepten. Want die staan bij mij te weinig op tafel vind ik. En dus ook te weinig op blog! Ze staan er wel hoor, maar het is goed zoeken…. Op zich logisch, want de recepten op de blog zijn de gerechten die ik zelf eet. En ik wil daar toch een beetje in gaan veranderen. Dat elke dag vlees helemaal niet nodig is, bewijst deze vegetarische linzen stoofpot met spinazie dan ook zeker. We hebben zitten smullen met z’n allen!

linzen stoofpot

Linzen stoofpot met spinazie

In huize MYF doe ik meestal de boodschappen en bepaal ik dus uiteindelijk vaak wat er op tafel komt ’s avonds. En daarbij hou ik natuurlijk rekening met de smaken van het gezin. En met mijn eigen wensen. Zo staat er altijd veel groente op tafel, eten we gevarieerd en vers en probeer ik regelmatig wat nieuws.

Maar toch bleef het er maar inhangen dat er ook vlees op tafel zou staan. En daarvan roep ik al tijden dat ik echt vind dat dat niet altijd nodig is. Deze vegetarische linzen stoofpot met spinazie is daar een perfect voorbeeld van. In dit gerecht zijn alle ingrediënten voor een goede avondmaaltijd verwerkt, hier mis je echt geen vlees hoor!

linzen stoofpot
linzen stoofpot

 

linzen stoofpot, vegetarische stoofpot recept, stoofgerecht zonder vlees, vegetarische stoofschotel met linzen,

Vegetarische linzen stoofpot met spinazie

Makkelijk recept voor een vegetarische stoofpot met linzen en spinazie
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Vegetarische recepten
Servings: 4

Nodig

  • Stoofpan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 250 gram linzen (gedroogd)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden (Marokkaanse kruidenmix)
  • snuf peper
  • snuf zout
  • scheutje olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Snij de uiteinden van de winterpeen en schrap de peen daarna. Snij eerst in lange repen, daarna in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de winterpeen toe. Bak even kort mee.
  • Doe de gedroogde linzen bij de ui en winterpeen en schenk dan de groente bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook, voeg de ras el hanout kruidenmix en de laurierblaadjes toe en laat de linzen zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer wel regelmatig door.
  • Controleer of de linzen gaar zijn door even voorzichtig te proeven.
  • Schenk de tomatenblokjes bij de vegetarische linzen stoofpot en roer ook de spinazie er doorheen. Laat nog iets slinken. Breng de linzenstoof op smaak met wat peper en zout.
  • Vergeet niet de laurierblaadjes uit de pan te vissen! Serveer deze vegetarische linzen stoofpot met wraps of zelfgemaakt naanbrood.
Calorieën: 301kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 20g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 23g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
linzen stoofpot
linzen stoofpot

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

linzen stoofpot, vegetarische linzen stoofpot, linzen recept, vegetarische stoofpotje

Ga jij aan de slag met dit recept voor vegetarische linzen stoofpot met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Foto’s: Cooked by Renkse

linzen linzen stoofpot linzen stoofschotel stoofschotel vegetarisch vegetarisch hoofdgerecht
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #105 makkelijke maaltijden
Next Article 15x Vegetarische recepten – recepten zonder vlees
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

26 reacties

  1. Anita on 29 oktober 2019 14:48

    Limzenstoof gemaakt maar golgens mij staat er ern fout in bij de groentebouillon geen hoeveelheid ( schenk)..dus zelf wat gedaan smaakte goed

    Reply
    • Mind Your Feed on 7 november 2019 10:10

      In de lijst met ingrediënten staat 1 lt bouillon! Maar gelukkig is het bij jou goed gekomen 🙂

      Reply
      • Erika Post on 10 oktober 2020 10:30

        Moeten de gedroogde linzen niet eerst weken van te voren?

        Reply
    • Helen Doove on 21 januari 2020 15:45

      Hoe heb je dit opgelost?

      Reply
  2. Hanne on 25 november 2019 14:14

    Goedemiddag, wat voor soort linzen gebruik je bij dit gerecht? Groetjes, Hanne

    Reply
    • Mind Your Feed on 26 november 2019 09:14

      Ik gebruik gedroogde blonde linzen!

      Reply
    • Natalie on 4 januari 2020 19:41

      Ik heb hem vandaag voor het eerst genaakt en hij was heerlijk. Deze gaan we zeker vaker eten.

      Reply
      • Mind Your Feed on 8 januari 2020 16:23

        Oooh, heerlijk! Je kunt er natuurlijk volop mee variëren, ga ik zeker ook nog doen!

        Reply
    • Annie on 20 april 2020 16:22

      Heerlijk gerecht, staat hier regelmatig op tafel. Ik vervang de helft van de linzen voor een blikje kikkererwten. Ook erg lekker.
      Dank voor het recept.

      Reply
  3. Linda on 4 december 2019 18:08

    We hebben zitten smullen!! Mijn zoon is sinds kort vegetarisch dus heel fijn dat we dit met zn allen konden eten

    Reply
    • Mind Your Feed on 9 december 2019 09:38

      Ah, dat klinkt super! En je kunt met deze stoofpot ook nog lekker variëren door er andere groenten aan toe te voegen!

      Reply
  4. Sylvia on 28 januari 2020 20:54

    Kan ik ook linzen uit blik gebruiken?

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 januari 2020 17:41

      Ja, dat kan wel, maar dan moet je de hoeveelheid vocht wel aanpassen.

      Reply
  5. Kitty on 11 maart 2020 17:14

    goedendag mijn man mag geen wortel waardoor kan ik dit t beste vervangen in dit recept?

    Reply
  6. Lies on 20 oktober 2020 21:05

    Heerlijk gerecht! Ik serveert er bruine rijst bij, groentjes uit de oven, hummus en soms wat falafelballetjes. Nog wat rauwe spinazie en klaar! Genoeg om twee dagen van te eten. Oh, ik doe bij de ui en knoflook nog een goede koffielepel tomatenpuree.

    Reply
    • Neeltje on 21 oktober 2020 19:36

      Heerlijke stoof! Wij zijn vegetariërs en aten hem met gedroogde biologische berglinzen, hiervoor moet de stoof wel iets langer opstaan (45 min) het had een lekkere bite! Lekker met koriander en limoen (zag ik op het plaatje 🙂 en naanbrood met yoghurtdip. Deze gaan we vaker maken. Bedankt voor het recept!

      Reply
    • Neeltje on 21 oktober 2020 19:41

      Oh en ik gebruikte 1 winterpeen (er staat 2 winterpeen…) en vind het gerecht voldoende voor 3 personen.

      Reply
    • Emily on 23 december 2024 17:09

      Is this recipe vegan?

      Reply
  7. Maaike on 19 januari 2021 16:43

    Het smaakt goed, het is alleen bij mij een soort pap geworden. Van de (rode) linzen is helemaal niks meer over… Te lang gekookt?

    Reply
    • Mind Your Feed on 25 januari 2021 10:58

      Oh no! ja, dan denk ik dat je de linzen wel te lang hebt laten koken, die vallen dan uit elkaar… Dit recept kan overigens prima met bruine/rode linzen, maar dan dus niet te lang laten pruttelen!

      Reply
  8. Neeltje on 19 januari 2021 16:53

    Rode linzen zijn meer geschikt voor soepen, want vallen inderdaad (net als spliterwten) helemaal uit elkaar. Voor een stoof kun je beter gedroogde groene, blonde of bv. berglinzen gebruiken. De natuurwinkel heeft veel keus in verschillende soorten linzen, maar de AH tegenwoordig ook!
    Misschien voor nu wat meer bouillon erbij doen en/of kokosmelk? Dan heb je denk ik een heerlijke linzensoep! 😉 Succes!

    Reply
  9. Francis on 9 maart 2021 19:28

    5 sterren
    Vanavond deze linzenstoofpot gegeten Heerlijk!! Echt even iets heel anders Houden deze lekkere stoofpot er in

    Reply
    • Mind Your Feed on 10 maart 2021 14:52

      Wat goed en wat super om te horen dat het zo in de smaak is gevallen!

      Reply
  10. Margot on 14 november 2022 16:59

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept!
    Heb alleen erg veel over.. is dit ook prima in te vriezen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 november 2022 14:08

      Ik zou denken van wel!

      Reply
  11. Caro on 25 september 2024 20:11

    5 sterren
    Dit was zoooo lekker! Ik had groene linzen gebruikt en nog wat komijnzaad toegevoegd. Echt een toppertje!

    Reply
3.96 from 21 votes (18 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.