Wortel tomatensoep met geroosterde kikkererwten

5

Sinds een aantal weken maak ik weer braaf een planning voor ons avondeten. Het geeft mij ook meer rust en houvast. Zo weet ik tenminste van tevoren al wat ik klaar ga maken. Een weekmenu zorgt voor ontspannen door de supermarkt lopen, omdat ik precies weet welke ingrediënten ik nodig heb. En het zorgt voor variatie. Door een overzicht te maken voor de week lukt het mij veel beter om gerechten met elkaar af te wisselen, wel zo fijn. Toch staat er echt elke week wel een keer een goedgevulde soep op tafel… Ideaal om restjes te verwerken, en zo is deze wortel tomatensoep met geroosterde kikkererwten dan ook ontstaan.

wortel tomatensoep

Ook hier in huis zijn er nog steeds dagen waarop er minder tijd is om te koken. Daar hou ik dan in mijn planning natuurlijk wel rekening mee! Een soep is wat mij betreft een van de makkelijkste gerechten om snel op tafel te zetten én de perfecte manier om nog wat leftovers van andere recepten te verwerken. Ik heb standaard verse tomaten in huis en nadat we vorige week nog een keer hutspot aten, had ik ook nog wat winterpeen over. Hup, alles in de pan, even laten pruttelen, en aan tafel!

wortel tomatensoep

wortel tomatensoep

Senna is gelukkig dol op soep, haar zus helaas iets minder. En nu hou ik over het algemeen echt wel rekening met alle wensen in het gezin, maar soep komt gewoon op tafel. Elke keer een andere variant, met andere groenten, maar Lise wordt gewoon niet heel enthousiast. Volgens mij vindt ze de structuur gewoon niet fijn, want als ik de ingrediënten voor deze wortel tomatensoep tot pastasaus zou omtoveren, dan eet ze achter elkaar haar bord leeg. Ach ja…

wortel tomatensoep

wortel tomatensoep, wortelsoep, vegetarisch soep recept, kikkererwten croutons

Wortel tomatensoep met geroosterde kikkererwten

Makkelijk recept voor vegetarische soep van wortel en tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep
Nederlands
Groente, Soep recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram winterpeen
  • 500 gram smaakvolle tomaten
  • 2 uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 aardappel (klein)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 salade ui
  • verse peterselie
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 1 liter water
  • 100 ml kookroom (plantaardig)
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels chilivlokken
  • peper
  • zout
  • olie om te bakken

Voor de kikkererwten:

  • 1/2 pot kikkererwten (100 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe daarna in de mengkom en voeg de olie, cayennepeper, komijn en wat vers gemalen chilivlokken toe. Hussel goed door, spreid uit over het bakpapier en schuif zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de uien en snij in grove stukken. Maak de knoflook schoon.
  • Rasp de winterpeen en snij in plakken van ongeveer 2 cm dik. Snij de tomaten in kwarten. In deze soep laat ik het velletje en de zaadjes gewoon zitten. Was de bleekselderij en snij in stukjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de grote soeppan. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig ziet. Doe daarna de bleekselderij, wortel en aardappel in de pan. Bak nog even kort mee en voeg dan de partjes tomaat toe. Pers de knoflook uit boven de pan en schep goed om.
  • Schenk dat het water in de pan en verkruimel 1 bouillonblokje erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 10-15 minuten koken tot de wortel zacht is. Pureer daarna met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de (plantaardige) room toe en verwarm de wortel tomatensoep nog even. Laat niet koken! Breng op smaak met de cayennepeper, chilivlokken, peper en eventueel nog wat zout. Maak de soep af met fijngesneden lente-ui en verse peterselie. Strooi de geroosterde kikkererwten als croutons over de soep. Enjoy!
Calorieën: 242kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 5g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

wortel tomatensoep

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

wortel tomatensoep, soep van wortel en tomaat, wortelsoep recept, geroosterde kikkererwten, croutons, zelf soep maken

Ga jij aan de slag met dit recept voor wortel tomatensoep met geroosterde kikkererwten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Geraldine Beckers op

    Ja! Lekker hoor:) Dit is mijn soep van de week:) Maak altijd een grote pan aan t begin van de week en deze is het voor deze week:) Net van gesmuld:)

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.