X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Carpaccio croissants

0
By Mind Your Feed on 19 maart 2024 Lunch, Ontbijt

Carpaccio croissants… gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch. Met dit recept voor gevulde carpaccio croissants ga je zeker weten indruk maken!

Het is tijd om te bedenken wat we met de Paasbrunch op tafel gaan zetten. Ik heb al heel wat lekkere recepten voor Pasen met je gedeeld en deze showstopper wil ik je niet onthouden. Verse croissantjes gevuld met flinterdunne carpaccio, die vallen bij iedereen in de smaak. Wie is er nou niet gek op carpaccio met de feestdagen? Serveer dit klassieke gerecht eens in een croissantje en je hebt een winnaar!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Carpaccio croissants

Gevulde croissants, ineens zie ik ze overal voorbij komen! Ik ben gek op croissantjes en het liefst beleg ik ze  met hartig beleg, lekker met wat plakjes belegen kaas bijvoorbeeld…. Maar nu heb ik een nieuwe favoriet, deze carpaccio croissantjes. Ze zijn eigenlijk bij toeval ontstaan toen we bezig waren met de kerstrecepten vorig jaar. 

Voor de feestdagen is het altijd lekker om een amuse op tafel te zetten en zo maakte ik vorig jaar met Kerst deze heerlijke en oh zo makkelijke carpaccio amuse klaar…. Een heerlijk voorafje voor een feestelijk diner! Omdat we na een shoot natuurlijk geen eten weg gooien, en mijn jongste dochter met verse croissantjes thuis kwam, was de combinatie van de carpaccio croissants snel bedacht!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Gevulde croissants met carpaccio

Deze luxe gevulde croissants mogen wat mij betreft zeker weer met Pasen op tafel komen! Dit is weer zo’n makkelijk recept waar je eigenlijk met weinig moeite een heel feestelijk gerecht op tafel tovert. Voor de carpaccio salade maak ik zelf verse rauwkost van tomaat, komkommer en rucola klaar. Deze breng ik op smaak met wat balsamico en een goede olie.

Om er een complete en goed gevulde carpaccio croissant van te maken, mogen natuurlijk de truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, ziltige kappertjes en knapperige ontbijtspek niet ontbreken. Wat een feestje zijn deze croissantjes, ik heb al helemaal zin in de feestdagen!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Meer feestelijke croissant recepten:

Ben je nog op zoek naar meer feestelijke croissant recepten voor bijvoorbeeld een feestelijke Paasbrunch? Of gewoon voor een lekker uitgebreid zondags ontbijtje? Van lekkere Paasbrunch recepten heb je nooit genoeg, ik deel dan ook graag deze tips met je:

  • Croissant wafels met roerei, bacon en avocado
  • Appel kaneel croissant rolletjes
  • Croissant rolletjes met gerookte zalm
  • Chocolade croissants
Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Carpaccio croissants

Makkelijk recept voor gevulde croissants met carpaccio, frisse salade, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Brood, Lunch recepten, Pasen
Servings: 4

Nodig

  • Schaaltje
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 125 gram carpaccio
  • 40 gram rucola
  • 10 snoeptomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakken pancetta (of ontbijtspek)
  • 4 tl kappertjes
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 4 tl truffelmayonaise
  • 1 el balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas
  • snuf zout

Bereiden

  • Snij de tomaatjes doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
  • Snij de komkommer over de lengte doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
  • Snij de blaadjes rucola en basilicum fijn.
  • Doe de tomaatjes, komkommer, rucola en basilicum in een schaaltje. Pers hier een teentje knoflook bij uit, voeg een snuf zout toe en de balsamico azijn. Zet even apart.
  • Bak in de tussentijd in een droge koekenpan de plakken pancetta krokant en mooi bruin. Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier. Breek daarna in fijne kruimels.
  • Snij de croissants open en besmeer deze met een beetje truffelmayonaise. Schep dan op elke croissant wat van het tomaten-komkommer mengsel.
  • Verdeel de carpaccio in 4 porties en leg op elke croissant een portie carpaccio.
  • Maak de carpaccio croissants af met de pancetta kruimels, kappertjes, wat Parmezaanse kaas flakes (snij met een dunschiller) en nog een klein beetje truffelmayonaise.
Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 11g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Ga jij aan de slag met dit recept voor carpaccio croissants? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

Kerst lunch recepten ontbijt recepten pasen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #12 – 2024
Next Article Appel kaneel wafels
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

Omelet wrap met zalm

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.