X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
frittata caprese

Frittata Caprese met rucola

1
By Mind Your Feed on 30 augustus 2016 Lunch

De salade Caprese, simpel maar oh zo lekker! Ik heb er in Italië weer heel wat van weg gegeten. En eigenlijk eet ik deze salade ook het liefst alleen maar daar. Want zoals je weet, ben ik niet zo’n fan van tomaten, en al helemaal niet van de Nederlandse tomaten. Te waterig, te weinig smaak, en het vruchtvlees hapt niet lekker weg. Waarom ik dan toch hier thuis weer aan de slag ga met deze geweldige combi van tomaat en mozzarella? Omdat ik nu van die kleine honingtomaatjes heb gevonden. En die zijn me een partij lekker! Dus toen werd het tijd voor een frittata caprese, met extra rucola.

frittata caprese

Ik maak graag een frittata klaar voor de lunch. Of eigenlijk is het natuurlijk gewoon een gebakken ei, maar ja, dat klinkt niet zo sexy. Een frittata is een van oorsprong Italiaans gerecht, dat vooral gebruikt werd om de restjes van de vorige dag in te verwerken. No waste, super handig! Restjes groenten, pasta, stukjes kaas, alles wat je nog hebt liggen kun je meebakken en dan staat er binnen een mum van tijd een heerlijke lunch of lichte maaltijd op tafel.

Vlak voor de vakantie heb ik mijn hele blog doorgespit, op zoek naar recepten die ik op social media wilde delen. Zo leek het niet helemaal alsof ik van de aardbodem was verdwenen, en konden jullie blijven genieten van heerlijke recepten. Ik kwam toen ook wat andere recepten voor frittata’s tegen, eentje met andijvie bijvoorbeeld, of met spinazie en geitenkaas, zo lekker. Toen ik in Italië aan de Caprese zat, bedacht ik me dat een frittata Caprese eigenlijk niet eens zo’n slecht idee zou zijn.

frittata caprese

Ik zag het alleen niet zitten om met die waterige tomaten aan de slag te gaan, dus koos ik honingtomaatjes. Die zijn zelfs nog zoeter dan cherrytomaatjes, en ze hebben een lekkere stevige bite. Kun je geen honingtomaten vinden, of ben jij wat gekker op tomaten dan ik, dan kun je natuurlijk prima elke andere soort pakken. Een salade Caprese is natuurlijk zo eenvoudig, het is bijna geen recept meer te noemen. En met deze frittata Caprese ga ik het al niet veel lastiger maken, maar lekker is het wel!

frittata caprese

Frittata Caprese met rucola

Voor 2 personen:

  • 4 grote eieren
  • 12 honingtomaten (of andere kleine tomaatjes)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 handjes rucola
  • verse basilicum
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Nodig; schaaltje, koekenpan

Bereiden: Tik de eieren boven een schaaltje en kluts ze. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Halveer de tomaten en snij de mozzarella in dunne plakken.

Verwarm de olie in de pan en schenk hier de eieren in. Leg de tomaatjes in het ei en draai het vuur lager. Laat het ei nu zachtjes bakken, met de deksel op de pan.

Na een minuut of 10 leg je de plakjes mozzarella op het al bijna gestolde ei. Laat nog zo’n 5 minuten mee verwarmen, dan smelt de mozzarella zo lekker over de frittata.

Gebruik een spatel om de frittata Caprese uit de pan te scheppen, snij doormidden en verdeel over 2 borden. Maak af met wat rucola en verse basilicum en geniet ervan!

frittata caprese

Ga je aan de slag met dit recept voor frittata Caprese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

basilicum ei recepten frittata frittata recepten gezonde lunch recepten honingtomaten koolhydraatarme recepten lunch recepten lunchen zonder brood mozzarella omelet tomaten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleAppel kaneel broodjes
Next Article MYF diary augustus 2016
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

Omelet wrap met zalm

1 reactie

  1. Tabitha on 31 augustus 2016 00:58

    Probeer de vleestomaten van Marqt eens! Deze hebben wel bite en smaak! en bedankt voor dit heerlijke recept!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.